Zápal prsníka

6. okt 2023

Dobrý deň.
Mamky kojím odsávaním nakoľko sa mi narodilo babatko 27tt a nevládalo piť z prsníka. Momentálne ma babatko 5 mesiacov a prvýkrát som dostala asi zápal prsníka. Ľavý prsnik ma strašne boli na dotyk. Viete mi poradiť čo mám robiť? Nechcem ísť hneď k doktorke.

saxana000
6. okt 2023

Tepla sprcha a rozmasirovat spravit obklady.toto.su rady na zapchate.mliekovody.ale na zapal uz nepomoze nic.pekne nacupkaj k doktorovi.ja som skoncila na pohotovosti uz s trpnutim ruky prso cervene zerave. Okamzite resekcia a cistenie v narkoze obrovsky absces lebo som doma tri dni prikladala kapustove listy miesto toho aby som isla k doktorovi.

tanyan
6. okt 2023

Nurofen / Brufen / Ibalgin je vhodný od bolesti aj proti zápalu, pomáha aj pri zvýšenej teplote. Krátkodobo v maximálnej dávke 3*400mg za deň je vhodný aj počas dojčenia.
Keď však nepomôže masáž a teplo na uvoľnenie, tak treba ísť k lekárovi.

jaond19
6. okt 2023

Ja som mala taky priebeh ze v noci z hodiny na hodinu mi navrel prsnik totalne do tvrda, cely cerveny bolestivy,neslo odsat,neslo vymasirovat,tepla sprcha nic, horucka 40°, hned rano smer gynekologia a atb. Takze tam aspon volaj a informuj sa ze co. Lebo cez vikend sa to moze velmi zhorsit...

krisbar
6. okt 2023

Ja som si do flase naliala horucu vodu a ajskot cez tricko masirovala a potom na holo a dala take teple malemu sat. Pomohlo. Mala som obrovske bolave hrudy a vsetko to "vysal".

amelie2017
6. okt 2023

@saxana000 mne robili drenaz a cistenie s lokalnou anestezou= v pripade zapalu akoby bez nej. Som vrieskala na cely urgent. Porody boli nic oproti tomu 😱😭
Autorka- smer gynekolog, masirovat a nahrievat mozes aj s liekmi. A teda, mne tie prve mierne zapaly, upchavania presli do chronickej mastitidy. Uz pomaly pol roka cakam na operaciu.

saxana000
6. okt 2023

@amelie2017 to bolo vtedy pe akutne riesenie potom mi to este raz robili v narkoze ked som dceru uplne odstavila

kitycat
6. okt 2023

Ja som mala par mesiacov dozadu aj teplotu a zimnicu a na lieky to nebolo.
Treba vytishnut to mlieko von, ale nie odsavackou. Prikladaj aj nadalej malu na obe prsia a po tom co ti pocuca to bolave, tak vytlacaj mlieko rukou, vzedy to ide velmi lahko, len vydrzat bolest

Este som si robila obklad octovy a tvaroh patlala... alekedze ma ABKM tak ten tvaroh le raz som robila