Ahojte, vyzerá to tak ze mam zapal prsníka , malú kojim iba v nocí uz dlhodobo,ma dva roky.. no posledné noci som spala len v tielku pri otvorenom okne tak nvm ci to z toho?
Včera ma začal bolieť prisnik ľavý,myslela som ze z cvičenia lebo som to prehnala s klikmi .. no dnes uz mam aj zvýšenú teplotu a je mi zle a malatne a boli ma cely človek. Plus to boľavé miesto na prsníku mám červené ... Co mam teraz robiť? Da sa to zvládnuť doma alebo musím ist k dr po antibiotiká?
Zápalom som si prešla po narodení malej. vtedy bolo horšie a musela som ísť po ATB..
@makakova skúste nastrúhať zemiak a tak vložiť do podprsenky, zemiak tiež vytiahne zápal
Naj je alpa na kapesnik do podprsenky. Ja som si dala na noc a do rana bolo vsetko ok.
@makakova kapusta, tvaroh - to sa prikladá... Keď tak ešte postrúhaný zemiak dokáže vytiahnuť zápaly. To si spravíte taký obklad, že to nastrúhate, zabalíte do kapesníka a priložíte. Ďalej je vhodné ešte odsávať, to pomôže, keď to je zápal z obmedzenia kojenia. Keď tak pridať čierne uhlie na zapitie - ale to si musíte spraviť od jedla nejakú prestávku medzi užitím uhlia a jedla - požerie všetky vitamíny a minerály zo stravy, za to vytiahne všetok bordel z nás...
Keď neprejde, môže to byť spôsobené prievanom. Ale aj tak by som informovala doktora, čo je za problém 🙂 keď nie je milovníkom antibiotík, tiež odporučí kapustu, odsávanie a tak...
@katrin69
@pininka1
@kristinawe
@petamich ďakujem ženy za rady, vyskúšam ten zemiak 🙂
@makakova Ano, moze to byt z prechladnutia. Alebo upchaty mliekovod - vtedy sa pri stlaceni bradavky robi taka mliecna bublinka. Treba ju jemne narusit sterilnou ihlou a vydezinfikovat. A zaklad je kojit tak, aby brada dietata smerovala k zapalenemu miesti, vtedy sa ta cast rychlejsie vyprazdni. Od zapalu/teploty e dobry Ibalgin.
@makakova najprv si to skús sama vyliečiť a ak sa to nezlepší, tak za 3 dni ku doktorovi.
A som úplne onicom... Unavená.. neviem či volat sestričke na gyndu a informovať ju.. alebo čakať
Ahojte mozno niekomu pomoze mala som zapal prsnika - z nachladnutia. Mala som aj zimnicu a teplotu. Mne velmi pomohlo napustit teplu vanu, ponorit do vody prsnik a povytlacat von mlieko pod vodou to ide super. Robila som to aj hodinu, vysiel mi hnis aj horuce mlieko, prsia sa uvolnili, bolest ustupila. Na noc som si davala kapustne listy.
mne najviac pomohol kapustny list - seriozne obycajna kapusta, list jemne podrvit a do podprsenky na noc a ak nepomoze tak asi k lekarovi