Zápal močových ciest - liečba

laury77
2. sep 2020

Ahojte! 🙋
Mala už z Vás niektorá zápal močových ciest alebo mechúra?
Ak áno ako dlho ste sa liečili , a z čím? Aké antibiotiká ste užívali? Aké ste mali príznaky?
Ja som už dobrala antibiotiká biseptol+ urinal acut Forte,ale nič moc sa nezlepšilo. ☹️
Stále ma nutka celý deň na močenie. 😣

Ďakujem za Vaše odpovede,a skúsenosti. 😙

deti95060810
2. sep 2020

antb. plus urolog. čaj

pseudomonas87
2. sep 2020

@laury77 ahoj, ja sama som mala zápal mocaku a močových ciest niekoľkokrát. Bolesť to bola poriadna, mala som pocit, že sa vyskrabem na stenu,masívna bielkovina a krv v moci. ATB som užívala 5 dní, vždy Ciprofloxacin, aktuálne ATB prvej Volby u zápalu močových ciest. Možno by bolo dobre, ak stále bude u teba pozitívna bielkovina ci krv v moci, odovzdať moc a urobiť uricult, kulitvaciu aké baktérie sa ukazu a ich citlivosť na ATB. Ú mňa a ale aj u iných väčšinou zaberie na prvýkrát Ciprofloxacin. Môže u neho ale prehanat.

Každopádne ak to neustupi, znova smer Dr, treba znova pozrieť moc, či je čisty, alebo nie.
Držím palce.

nikpa
2. sep 2020

@laury77 ciplox

moniikka
2. sep 2020

@laury77 v juni som si tym prešla. Uzivala som CIPROLON a CLOTRIMAZOL. Mala som pocit casto močiť a pri konci cikania mi až slzy tiekli,taktiež bolest c podbrusku, ktora smerovala az k obličkam a krv v moči

noami12
2. sep 2020

@laury77 ahoj ja mam jednu obličku takže ja mam každú chvíľku zápale, no ja pijem veľa veľa veľa vody hlavne urologicky čaj.. Tiež som brala biseptol a potom uro-vaxom no ten bol síce drahší okolo 52 e som platila ( ale ako sampolatca) a ten bol ako stvorený na to 🙂

lasina
2. sep 2020

Za tento rok už 5 krát som mala zápal močových ciest.momentalne som nastavená na liečbu imunoterapiu na močové cesty a užívam urovaxom. Bolesti už nemám, akurát chodím často na wc... koľkokrát v noci aj 3 krát,ale už to asi nezmením...

mariska1989
2. sep 2020

Ak sa dá čaj je alchimilka .ja som si ho nazbierala čerstvý pomohol hneď .mne sa ale zápal vrátil .nemala som kedy ísť k dr že zomna ide aj krv na wc takže dostupné lieky v lekárni plus urologicke čaje ale naj pomohla alchimilka ☺️

ukulela
2. sep 2020

@laury77 počas liečby veľa piť. Urologocky čaj. Mne vždy pomohol aj nahrievanie podbruška.

jana273s
2. sep 2020

@laury77 Mavam a dokonca dost casto. Ked je velmi zle, pomozu uz iba ATB zinat ci nejak tak sa volaju. Ked je slabsi vysoke davky celaskonu (poradili mi v lekarni) vyssia davka ako je odporucana. To vlastne ma vytvorit akoby prostredie v kt sa bakterie dlho neudrzia. Este odporucam urcite D Manosu (je to taky “sacharid”) to pomoha tiez vrlmi. Teraz som si manosu naordinovala preventivne. Je to taky prasok, dostat v lekarni. Odporucam vsak ten z dm zlozenie rovnake cenovo vyhodnejsi. Plus urologicky caj (kvalitny) a tatiez je super caj z praslicky rolnej

andreatytler
3. sep 2020

@laury77 Ano, mala som zapal niekolko krat. Vela zien to ma casto 🙂
Priznaky som mala: rezanie a stipanie pri moceni a caste nutkanie na mocenie.
Uz sa nepamatam ake antibiotika nasadili ale nezabrali lebo bakterie boli odolne voci tym antibiotikam. Zistili to testom z mocu. Po tyzdni nasadili ine antibiotika a tie zabrali. Uz na 2 den som sa citila lepsie. Bez priznakov do 4 dni. Zajdi spat k lekarovi, nech skusia ine antibiotika.
Tiez teple obklady brucha pomahaju aj mne. Hned pri prvej bolesti si poriadne nahrejem brucho elektrickou dekou a pomoze.
Zevraj brusnicovy dzus je dobra prevencia. Ja to beriem v tabletkach.

mogaa
3. sep 2020

@laury77 treba dobrať ATB, pokiaľ nezaberú - urobia rezistenciu na ATB a nasadia iné alebo vás pošlú na urológiu....najdôležitejšie je piť(najlepšie čistú vodu a urobolický čaj), výborná je kapucínka forte(okrem kapucínky ktorá je protizápalová), obsahuje d-manossu a extrakt z brusníc...ono treba pri liečbe počkať aspom 3dni aby ATB zabrali....

eliska13
3. sep 2020

@laury77 často to liečia len obvodni a po liečbe nezoberú moc na kontrolu ja som skončila u urológa, lebo obvodná má úplne zničila liekmi a stále sa mi to vratilo
Treba dobre ATB, nie tangace, bavlnené nohavičky, nie sex a dobrý pitný režim stále!

katarinajozef
5. sep 2020

Zdravím vás žienky. Prosím vás čo mi pomôže na zápal močových ciest? Pijem urologicky čaj ale ta bolesť je neskutočná. Mala by som ísť asi skorej na pohotovosť. Horšie je ze dojčím.Dakujem

moniikka
5. sep 2020

@katarinajozef treba ATB aby to skor prešlo

rooberta
5. sep 2020

Ahojte ja mam tiez obrovske problemy s moc. mechurom uz som velmi zufala 😔
Vsetko to zacalo minuly rok v july ked som dostala prvy krat zapal moc. mechura (palenie pri konci mocenia, bolesti podbruska) bola som u svojej vseobecnej dr. povedala ze e.coli v moci dala mi atb na kontrolu som ist nemusela zabrali lieky bolo mi dobre, presne to iste sa opakovalo v novembri znova k vseobecnej e.coli atb, na kontrolu som nemusela ist mocak ako tak fajn len do toho mi prisli gynek.problemy (vytok, neprijemne pocity, bolest pri styku) tak navsteva gynekologicky dala mi atb, entizol cipky o dva tyzdne kontrola stav sa vobec nezmenil znova ina liecba po dvoch tyzdnoch kontrola, bolo to podstatne lepsie ale gynekologicka povedala ze to stale nie je dobre tak mi spravila vyter na vsetky mozne pohl prenosne choroby. Kym som cakala na vysledky tychto vyterov bola som u vseobecnej dr s tym ze sice nemam palenie pri moceni ale obcas mavam nahle nutkanie na mocenie tak raz dva krat do dna potom par dni klud a znova oboznamila som ju s mojimi gynekolog problemami aj to ze sa liecim. Tak mi poslala moc na nejaku rozsirenu kuktivaciu a vysledky boli v poriadku povedala mi ze mam len trochu krvi ale ze to je normalne a niektore zeny maju taketo pocity nutkania, ze ona nema co liecit a tym to ukoncila. Dobre tak som sa vratila ku gynekolog ked mi prisli vysledky z vyterov a vysla mi pozit. ureaplazma dostali sme s priatelom atb ktore sme brali 20 dni. Po dobrati atb boli pocity nutkania este intenzivnejsie a castejsie ako predtym a do mesiaca som dostala znova taky zapal moc. mechura (palenie, krv v moci dokonca hnis, bolesti) ze som skoncila na pohotovosti dali mi atb tyzden po ich dobrati som sa uz nastvala ze toto nemoze takto byt k vseobecnej som nemala absolutne chut ist kedze ma naposledy pekne odbila a isla som rovno za urologom. Ten mi dal cievkovany moc na rozbor a zistil ze stale mam rozsiahli zapal aj ked som uz necitila ziadne palenie ani nijake priznaky dal mi atb a o tyzden na kontrolu, na kontrole zistil stale hranicne hodnoty zapalu znova atb a povedal ze mi musi rozsirit mocovu ruru lebo sa mi to bude opakovat vraj sa tymi zapalmi zuzila. Tak som isla na zakrok po zakroku dva tyzdne fajn nic mi nebolo ziadne nutkanie ziadny zapal, po dvoch tyzdnoch sa mi objavilo znova to nutkanie v case ked som mala ist na kontrolu po zakroku, tak som o tom oboznamila urologa ten povedal ze moc je ukazkovy on nema co liecit 😭 tak som odisla s tym ze uz je to v takom stave ze to nutkanie citim skoro stale! Po kazdom jednom vymoceni sa, niekedy sa musim okamzite vratit aj niekolko krat naspat na zachod a vytlacit posledne kvapky aj to sa mi nie vzdy ulavi, ako taka ulava prichadza po nejakom case ked sa mi mechur znova trochu naplni az vtedy ma to nutkanie prejde, ale akonahle ho mam prazdny tak to je katastrofa. No a pred troma tyzdnami som znova dostala zapal urolog ma poslal ku gynekologicke ci to nie su stale tie ureaplazmy na ktore som sa pred pol rokom liecila a ze s tymi vysledkami sa mam vratit, vysledky mam na vsetko negativne (ureplazmy, mykoplazmy, chlamydie, kvapavka atd). V utorok idem na kontrolu s tymto papierom za urologom a som zvedava co mi povie ale ja uz som psychicky uplne mimo vobec nechapem co mi je 😔

rooberta
5. sep 2020

@laury77 ahoj mohla by si mi prosim ta opisat tvoje pocity nutkania? Citis to tak ze mas stale plny mechur aj ked nie je a to ta nuti znova na mocenie? Lebo ja mam problem len ked sa mi mechur vyprazdni vtedy ma strasne drazdi a nutka ale ked sa mi trochu naplni tak uz mi je dobre a vydrzim kludne aj dve hodiny neist na wc.

andreatytler
5. sep 2020

@katarinajozef Musis ist k lekarovi. Vacsina zapalov neprejde bez antibiotik a ak sa to nevylieci, zapal ti prejde do obliciek. Nezanedbaj to.
Ak ti zaberu antibiotika udes mat ulavu uz do 2 dni.

laury77
autor
5. sep 2020

@rooberta Presne tak to cítim aj ja celý deň. Idem na wcko vymocim sa,ale neulavi sa mi. Stále ma dráždi , že musím močiť. Potom to tak po pol hodine prejde samo ,a aj ja tak vydržím 2 hodinky.

rooberta
6. sep 2020

@laury77 Tak to budeme mat zrejme rovnaky problem uz len prist na to aky 😏 Kto ta lieci obvodna alebo urolog? Ake vysetrenia ti uz robili? A ako dlho to uz u teba trva?

asturia26
6. sep 2020

Dobrý den, ja som mala s tymto velke problemy a velmi casto. Mne pomohlo to, že ked som len citila, že ma nutka na caste mocenie, tak som velmi vela pila, treba vyplavit bakterie. Ale treba to podchytit skoro. A potom odporucila by som vam caj Chanca piedra - sypany caj. Ja ho pijem pomerne casto a musim si zaklopat, mne sa to uplne upravilo. Zapal mocovych ciest som nemala velmi dlho a som stastna.

katarinajozef
7. sep 2020

@laury77 dobrý večer bola som na pohotovosti dali mi injekciu proti zápalu lebo mi to išlo už na ladviny.mam silné antibiotika ktoré musím užívať zadných 12hodin.musim veľa piť ci to je urologicky čaj alebo s brusníc. Ďakujem vám žienky za radu.

kawasakier6n
7. sep 2020

Joooj to ma strasne vela zien a dievcat aj aj par rokov opakovane..zabudni na brusnice to nepomaha mozno tak na chvilu..jednoznacne Blokurima.je najlepsia z najlepsich..ver mi viem o com hovorim...najskor 3x denne a potom len pred spanim..urologicky caj,nasadit probiotika dophilus women aspon na mesiac, dost pomaha aj dracia krv + dracia krv zazvor..fakt silne spojenie ako prevencia..ak nahodou uz islo na zapal velmi pomahala cinska medicina odvedenie horkeho pramena a vychladnutie horkej platne!!! Velmi silne prirodne antibiotika a vyhnes sa tym antiniotikam od lekara!! Urcite to funguje pomohlo to aj kamoskam!!vyskusaj

katarinajozef
8. sep 2020

@asturia26 ďakujem za radu určite to vyskúšam.

lusiandela
5. júl 2021

@laury77 ahoj vei by ma zaujímalo ci niečo zabralo nakoľkoa presne rovnaký problém, ďakujem.

lusiandela
5. júl 2021

@rooberta ahoj pomohlo ti niečo? Nakoľko mám rovnaký problém dakujem.

laury77
autor
5. júl 2021

@lusiandela mne pomohlo urinal akut...

rooberta
5. júl 2021

@lusiandela ano zabrali mi az sedemnaste antibiotika - ciprofloxacin. Ziadna bakteria sa mi nevykultivovala, ale nieco tam bolo. No mechur sa mi ukludnoval a hojil postupne, vlastne az teraz posledny mesiac je to uz uplne v poriadku aj sa viem konecne dobre vycikat (mala som ho v hroznom stave, to videl aj dr pri cystoskopii, len nevedel preco)

lusiandela
6. júl 2021

@rooberta ....zúfalá som nikdy pred tým som nemala zapal a za 3 mesiac uz 2 atb všetko možné mi vyšetrili ale cystoskopiu ešte nie....potom zapal ustúpil a urolog povedal ze mi nič nie je, ale môj mechúr nebol v poriadku cítila som to riadne, ze to nie je ako keď mi nič nebolo...ale však mala som čaje kadejaké kvapky blokurimu akýsi kolagén 🙈a teraz zas zapal krv v moci, bielkovina a také rezaky ze plačem na wecku....som tak zúfalá, ze uz hľadám kde sa dá pomoc...ďakujem a je super ze konečne je to ako ma byt!Aspoň mam nádej, že sa to dá dopriadku ♡

lusiandela
6. júl 2021

@laury77 to už je slabé na mňa...dakujem

rooberta
6. júl 2021

@lusiandela ano viem velmi dobre ake to je zufalstvo 😢 do kelu… a vysla ti nejaka bakteria? Ake atb si brala? Moj urolog nakoniec uznal, ze urcite som tam mala bakterie len ich neukazalo, ze nie vzdy vyjdu pri kultivacii.
Mne najprv v zaciatkoch vysla ecoli ale potom uz nic, cisty moc. Ja som nakoniec skoncila v bratislave u urologa lebo nikto ma nechcel riesit, kedze moc som mala cisty pozerali na mna ako na debila, ze co chcem. Az tam mi spravili cystoskopiu a liecili ma. Pichali mi do mechura kyselinu hyaluronovu, lenze to som mala po kazdom pichnuti dalsi zapal, no hrozne. Doktor mi dva dni pred vianocami volal, ze je zo mna zufaly, ale ze este skusime tieto atb - cyprofloxacin. Po druhej tabletke som citila ze mi je lepsie. Ja som uz bola v takom stave, ze stale ma nutkalo, cele podbrusko ma tahalo, curanie bol horor.. po tych atb sa mi hned ulavilo a potom sa mi mechur pomaly spamataval a daval dokopy. Volne dostupne lieky a doplnky som skusala vsetky to je nic, len vyhodene peniaze. Jedine blokurima za nieco stoji tu mam doma este do zasoby, obcas si na noc este dam.