Dobry den. Liecila som sa na silny zapal mocovych ciest. Teraz som uz v poriadku, ale bojim sa mat s partnerom styk, ci nemoze byt on prenasacom toho zapalu/bakterie. Je to mozne, ze by o tom ani nevedel ? Nestaci ak pri styku pouzijeme kondom ?
Velmi sa bojim aby sa mi zase nezopakoval, lebo dost zle som to znasala..
Ďakujem.
Samozrejme že môže aj on niečo prenášať. ak sa ti to opakuje mal by ísť na vyšetrenie - kultiváciu k urológovi aj on. u mužov 90% infekcii prebieha bezpriznakovo, preto sú prenášaní ani o tom nemusia vedieť...
@miriamamama používajte kondom... ak sa ti to pri používaní kondomu nezopakuje.... tak je jasne a pochopiteľne že kde bol problem
To záleží od toho, čo spôsobilo ten zápal. Ak len premnožené tvoje vlastné bacily, napr po užívaní ATB alebo prílišná hygiena, tak s tým nemá on nič spoločné. Najčastejšie je to ale spôsobené tým, že ťa močová rúra je veľmi krátka, a tým pádom sa dostanú baktérie, ktoré máš na povrchu ľahko dnu. Najlepšia prevencia je vycikať a umyť sa pred a po styku.
@snehulak77 to ja praveze vobec neviem co to mohlo sposobit, pred kazdym stykom aj po sa vymocim, doteraz som to nemala, takze neviem ani urcit, ci mi to sposobil partner, alebo nieco ine.
Áno, je možné, že on je prenasacom ak keď sám nemá žiadne ťažkosti. Skúste s kondómom a potom aj bez neho, uvidíš.
@nikpa presne tak
@snehulak77 Áno je síce pravda čo píšete ale ak medzitým mali styk tak to má už aj on, pri takýchto veciach stačí naozaj malo..
@miriamamama nemali sme uz potom styk, ani medzi tym, nič.
@miriamamama no ale ak sú to baktérie prirodzene sa vyskytujúce v pošve len ich má premnožené, tak to nie je infekčné. V niektorých prípadoch vôbec partner nemusí byť prelieceny.
@snehulak77 ja vobec neviem co mi to mohlo sposobit, takze teraz neviem ci aj partner ma zajst k dr.
Poviem ti tak. Nikdy, keď som mala ATB na zápal močových ciest, tak nepreliecovali manžela. Z labaku prišli výsledky, dostala som ATB a to bolo všetko.
@snehulak77 Poviem ti tak, moj lekar VzDY poslal na kultivaciu aj partnera. A naozaj aj pri mocovom zapale aj mykoze, a pod staci 1 nechraneny sex i ked v zaciatkoch ked zena este ani nevie ze jej cosi zacina a zakazdym to mal aj on ZAKaZdYM samozrejme bezpriznakovo.
Autorka skuste s ochoranou a bez pokial sa vam nic nevrati pocas pouzivania ochrany - a ked prestanete a vrati sa mate istotu ze partner by mal ist
Prechladla ste.
Alebo sa neumyvate vzdy po stolici.
@asod mozne je asi aj jedno aj druhe. Je pravda ze som bola vtedy vonku a bolo mi dost zima. A takisto je pravda ze sa po kazdej stolici neumyvam. Je to potrebne ? Neviem si to teda moc predstavit napr v praci... 😏
Pri zapale musia byt prelieceni obaja podla mna