caute prvy raz v zivote z nicoho nic z hodiny na hodiny som dostala zapal mocovych ciest. v lekarni som kupila brusnicove veci a urologicky caj. nadopovala som sa tym plus vitaminmi plus ibupac. vela pijem lezim s termoforom. cikam kazdych 15 min. ma to v sebe krv a brucho pritom boli vcelku dost. nejake rady??? mam proste prezit noc a ustupi to? alebo?
@juliet86 ak by si dostala teplotu už aj k Dr. Ak nie môžeš sa vyliečiť ak je to ľahký zápal, no keď už vidíš aj krv zrejme to nebude len tak, veď uvidíš ako ti bude zajtra. ATB treba ak do troch dní nepríde k zlepšeniu. Dlhodobo som zápalmi močových ciest trpela dva roky v kuse dva týždne zápal, dva týždne relatívne v pohode. Viac krát mi to prešlo aj na obličky. Pomohli mi kvapky z Kapucínky (český názov lichořerišnica). Všetky ATB čo mi pravidelne nepomohli sa mohli strčiť. Užívala som ju spočiatku dlhodobo aj pol roka v kuse. Potom som sa odvážila otehotnieť. Odvtedy som zdravá ak cítim čosi hneď ju nasadím. U mňa je vždy doma v lekárniče.
dakujem za rady.... ach jaj. uvazujem ci fakt ist.... skrz zimu cakanie a wecko :/ :/
Utekaj sa pohotovosť,
keď máš v moći krv dostaneš antibiotika a máš pokoj. Ak to už vidno v moči voľným okom , tak ti brusnice nepomožu, dajú ti aj kvapky od bolesti.Nebudeš musieť celú noc trpieť, kým Ti zabierie liečba tiež to trvá... Možeš veľa piť, ale nedávaj si močopudný urologický ćaj...
ja som mala zapal niekolkokrat, ale teda krv som nikdy necikala. sla by som na pohotovost na tvojom mieste. a zajtra je nedela, takze to je fakt jedno, ci teraz vecer alebo zajtra tam pojdes.
@juliet86 no k nám ak prišla pacientka s krvou v moči už viditeľným voľným okom, rovno zostávala na oddelení. Ak by si šla poobede, ráno na pohotovost, ešte ti dajú na predpis ATB a môžeš ísť domov, pokiaľ je otvorená lekáreň. Urológia my čaj si určite dávaj,tiež čistú vodu. Treba vypiť do rána cca 3 litre tekutín a bude lepšie, ale aj tak treba ATB - inak sa ti to za týždeň vráti ešte v horšom stave v akom je to teraz. Prípadne ak máte doma petrzlen, tak zalej vriacou vodou petržlenovú vnat, nalej si to do vane a sadni si do toho. Dôležité sú tekutiny - čím viacej budeš piť, tým rýchlejšie tie baktérie vycikas (veľmi rýchlo sa množia, preto to prišlo aj tak odrazu).
@juliet86 ahoj, určite by som neváhala a na tú pohotovosť, ako píšu iné baby by som hneď išla. Načo budeš čakať? Cez noc budeš len trpieť. A zbytočne. Presne takto dopadla moja sestra minulý týždeň. V noci trpela lebo nechcela nikam ísť. Hrdinka, veď vydrží .V nedeľu podvečer sme ju nakoniec donútili ísť, mala krv aj hnis na 3+.a to skoro po 2 dňoch. ATB jej viac menej zaucinkovali až ku koncu týždňa.
Netreba podceňovať žiadny zápal. Od detstva žijem s jednou ladvinou kvôli častým a silným zápalom. Mala som reflux močových ciest. Obličky ti to môže chytiť aj z jedného poriadne silného zápalu. Zväčša je to po viacerych. Moja dcérka mala zistený zápal obličky v 6. Týždni života. A odvtedy funkcia obličiek nie je v taká aká má byť. Treba na seba dávať pozor a chrániť sa. Dialýzu by žiadna z vás nechcela.
Radšej ist 2x na pohotovosť, ako potom ľutovať, že si nešla.
Prajem Ti skore uzdravenie.
dik baby... zacinam dostavat zimnicu.... a tej krvi je tam viac ako ked to zacalo.... pred cca 3-4hodinami... do riti... akoze ja by som prezila do rana ale nechcem nic podcenit....
Utwkaj na pohotovost!!!
caute baby. uz sme v aute 😅
@amelia000 ahojte holky. velmi vam dakujem za rady . pohotovost bola super slo to rychlo k veci lekar. dal mi antib na 5 dni a kvapky na bolest algifen. pustili sa mi aj teploty a triasky ale uz necikam krv a neboli to. teraz ma boli hlava pre zmenu a slaba som jak handra. asi si dam tyzden pnku.... velke dakuhem vsetkym
ak mas v moci krv tak to uz treba atb..tam uz caj nestaci
Presne tak,zapal mocovych ciest neoklames nejakym cajom a pitim.najlepsie je ist hned na pohotovost a takmer okamzite sa ulavi.len to netreba podcenit potom.lebo aj ked krv a bolest ustupia potrebuje to aspon tyzden doliecit v teple a klude takze skore uzdravenie prajem.
Chod na pohotovost..potrebujes ATB, hned.
Bez ATB to neustupi. Ja by som šla na pohotovosť. Aby si neskončila so zápalom obličiek.