Zápal močových ciest

s1s4
10. máj 2024

Ahojte uz zaciatkom roka som tu pisala o pomoc pri zapale mocovych ciest
asi na 3 mesiace to utichlo a je to tu zas 😭 zehlim spodne pradlo, pridavam dezinfekciu do prania a ani nedavam avivaz, pijem vela vody, sladkosti moc nemusim takze s cukrom to neprehanam, nezadrziavam moc, poriadne sa obliekam, ponozky nonstop aj pri spani, urcitu dobu som mala d-manozu v prasku z dr maxu, teraz mam tabletkovu, pijem urologicky caj aj preventivne
naozaj uz neviem co s tym a som z toho zufala, pri obvodnej a na gynde mi stale davaju antibiotika a aj napriek probiotikam (ktore tiez niesu mesacne financne jednoduche) mam traviace problemy comu rozumiem kedze 1-2x mesacne antiobiotka pravidelne niesu v pohode, dnes idem na pohotovost kedze uz som zufala tak vezmem aj antibiotika , k urologovi som chcela ist ale obvodna aj napriek mojim prosbam povedala ze nie je dovod
som naozaj zufala z toho, stipe pali aj ked niesom na wcku, krv v moci nemam ale boli to neskutocne 😭
len chcem vediet co vam pomohlo , som este studentka cize nemam az tak financii aby som sa rozhadzovala na nejake drahe tabletky a jedla ich nespocentne vela
budem vdacna za cokolvek 🙏🙏

nejaku bylinku co viete ze preventivne je fajn pit?

barbora0308
10. máj 2024

@s1s4 Po velkej potrebe sa zakazdym poriadne utri aj vlhcenou utierkou, aby sa ti bakterie z fekalie nepreniesli do mocovej trubice a rovnako aj pri sexe, ci beries antikoncepciu, ci nie, nech si partner dava ochranu a ty sa po kazdom sexe chod umyt zo spodu. Ja to takto robim posledne roky a vazne to zabera. Dovtedy sa aj mne stale vracali tieto problemy, i ked D-manoza mi pomohla na nejaky cas, vzdy sa to zial vratilo. Drzim palce, viem ake je to vycerpavajuce!

barbora0308
10. máj 2024

@barbora0308 + este dodam, aby to boli vlhcene utierky na intimnu hygienu, ja kupujem DM-kove a vyhovuju mi.

s1s4
autor
10. máj 2024

@barbora0308 je ich tam viac alebo su iba jedny konkretne? tie utierky

sima338
10. máj 2024

určite si dat spravit ster na mykoplazmy, ureaplazmy, chlamýdie...tie často spôsobujú tento problém, mala som ureaplazmy a presne takéto problémy som mala...po liečbe ATB bol pokoj

barbora0308
10. máj 2024

@s1s4 tieto

s1s4
autor
10. máj 2024

@sima338 ster mi spravia na gynde alebo treba ist k urologovi? lebo tak moc som prosila aj tak ma k urologovi neposlala

s1s4
autor
10. máj 2024

@barbora0308 dakujem urcite vyskusam

evcagabi
10. máj 2024

Mne pomohol kamilkovy caj zaliaty s lanovymi semiackami, skus 🙃

s1s4
autor
10. máj 2024

@evcagabi dakujem krasne

luccija
10. máj 2024

@s1s4 mňa takto liečila stále obvodná opakovane, až som sa pýtala k urologovi vycievkoval ma a mala som nejakú špeciálnu baktériu dal iné ATB a mala som pokoj.pytaj sa k urologovi zničí Ti celú mikroflóru, keď dáva ATB od buka do buka mne urológ povedal, že taký odber do ktorého strčí papierik je málo, keď sa to opakuje.Plus sa dať vyšetriť u gynekologa

s1s4
autor
10. máj 2024

@luccija vie ma k urologovi poslat aj gynekolog? moja obvodna stale tvrdi ze to nie je potrebne

luccija
10. máj 2024

@s1s4 netuším.Mna tak dodrbala obvodná tými ATB, že som skončila u imunológia mala som všetko mykozu, bolesti žalúdka brala som 4 ATB a stále opakovane sa mi to vracalo.Imunologicka mi spravila všetky testy alergie...všetko som mala dobre, ale znížená bunková?imunita už si nepamätám dostala som imunor od urológa ATB a nikdy sa mi to nevrátilo.Plus prízvukoval dobre docikat nezadrziavat moc, po sexe vymočiť atď...
A u gynekológa Ti čo liečili?

s1s4
autor
10. máj 2024

@luccija len e-coli, sestricka tiez namocila papierik do vody a dali mi atb

beky223
10. máj 2024

Keď sa ti to takto opakuje, tak by som zvážila aj nasadenie Urivacu, kúpiš bez predpisu, je to akoby "očkovanie" pred najčastejšími pôvodcami močových infekcií

sima338
10. máj 2024

@s1s4 gynekológ

1ryba
10. máj 2024

Určite choď na urológiu, aby ti to neprešlo do chronicity. Tam ti pošlú aj moč na rozbor. Niektoré ATB nemôžu obvodní predpisovať iba urológovia. Tiež ti tam urobia sono obličiek. Neodkladaj návštevu. Aby ti zápal neprešiel až na obličky.