Zápal močových ciest

vivien9
20. jan 2023

Zdravím vás žienky, trápi ma problém čo sa týka zápalu močových ciest. Prvýkrát som dostala taký zápal keď som mala viackrát pohlavný styk s priateľom, že to bolo až prehnané no neviem to na isto keďže kľudne som mohla aj nachladnut a nejako sa to prejavilo. Do troch dni som sa dala dokopy s čajom a zabalená deke. Po 2 mesiacoch sa mi to vrátilo zas viem že sme sa kúpali v bazéne kde bola dosť studena voda no vonku 30stupnov a na druhý deň to prišlo. Prejavuje sa mi to nutkaním na wecko a pri močení ma páli. Viem že takéto dôsledky sú aj pri častom pohlavnom styku s partnerom, taktiež aj nachladnutie. No vrátilo sa mi to 3krat a čakám na výsledky od doktorky.
Niekto mi už povedal že to môže byt aj antikoncepciou. Beriem ju už rok tak si nemyslím že je to tým. Zatiaľ som žiadne tabletky ešte nebrala no myslím si že potrebujem antibiotiká aby sa tie baktérie vlastne dostali zo mňa preč keďže sa mi to stále vracia tak asi stále budú na návšteve zrejme.
Mali ste niektorá ohladom tohto problémy ako ste si dali rady ?

zuzickazah
20. jan 2023

@vivien9 ahoj skus si kupit produkty s D manozou, najlepsie brat aspon 2-3 mesiace ako prevenciu a ja by som odporucala aj po styku, tiez ma obcas potrapia zapaly, a brala som D manozu a vzdy ked citim ze sa vracia tak si kupim a beriem aspon mesiac, ale ono k tomu pomaha aj oslabena imunita.Taktiez si kup tie papieriky v lekarni a sleduj antibiotika pomozu ale to len prelieci, mne lekarka povedala ze ked je to tak 2krat za rok tak je to este ok, ale ked castejsie treba hladat pricinu,.

dzulli1980
20. jan 2023

Presne ako píšeš, potrebuješ ATB ... pokiaľ sa Ti to vracia, tieto voľnopredajné lieky a babské recepty to nevyliečia, len utlmia ... treba ísť k lekárovi, nepodceňuj to.
@vivien9

mariska1989
20. jan 2023

Ak už raz dostaneš zápal močových a nevyliečiš bude sa to vraciať nazad . Mne vo veľkom pomohlo lieky z lekárne a čerstvá alchýmia no teraz ju nenazbieraš 🙈 ale výsledky vedia byť do pol hodiny aspoň u nás dá dr papier a hneď do laboratória a čakala som pol hodiny ja osobne som to neriešila ale dcéra to mala a u nej bol taký postup a tak silný zápal mala že pri takých hodnotách sú bolesti a teplota našťastie nemala to ,len pálenie ,štípanie a dostala hneď atb

dashenka426
20. jan 2023

@vivien9 mne pomaha soda bikarbóna 2x denne,ulavu pocítite okamžite do 10 minut a tinktúra z kapucinky, kúpite v lekárni a veľa, veľa piť,aby ste zakaždým keď urobíte malu potrebu tak hneď vypijte aspoň pohár,dva vody a aby mechúr neostal prázdny.... píšem moje skúsenosti, ktoré mam osvedvene,,,mne nepomohli žiadne brusnicove extrakty ani nic podobné,,,jedine potom antibiotiká...

s_o_n_i_k_e
20. jan 2023

Žiaľ zápal močových ciest, ak človek dostane už sa to opakuje. Základom je vela piť, aby si stále chodila cikať, aby sa baktérie v mechúre nemnožili, čím viac cikáš tým lepšie. Mne vždy zabrali len ATB. Odporúčala mi gynda také rady, že pred a po sexe dať sprchu. Utierať sa z predu do zadu, je možné že ti baktérie zanesie aj partner pri sexe ako ťa napríklad rukou stimuluje.

lucinika
20. jan 2023

Ak už máš silný zápal,treba ho preliečiť antibiotikami, následne treba dodržiavať určité opatrenia aby sa zápal opakoval čo najmenej. V lekárni sa spýtaj na výživové doplnky, ktoré slúžia ako prevencia. Následne sa po malej potrebe vždy utieraj smerom spredu dozadu,nie naopak. Pri malej potrebe pomáha, ak ako keby zatlačis aby šiel naozaj silný prúd moču - odporučili to viacerí lekári, tým sa vyplavuju baktérie. Dôležité je najmä spodné prádlo, klasický strih, čistá bavlna. Odkedy som vyradila tango nohavičky a dodržujem strikne tieto zásady, zápal močových ciest mám maximálne raz ročne. Ak však cítim, že začína vždy dbam na zvýšený príjem tekutín, pijem riedenu brusnicovu šťavu (neoblubujem čaj na močové cesty) a pre istotu nasadim aj Urinal. Prajem skoré uzdravenie 🙂

polariso
20. jan 2023

@s_o_n_i_k_e ahoj. Prosím Ťa máš skúsenosť a ATB Ciphin 500. Mne ho dnes predpísali lebo som v moči mala nejaké dve baktérie...ale po prečítaní co všetko môžu spôsobiť sa ich bojim.

kalifka
20. jan 2023

@vivien9 hneď otázka ma začiatok, ak nepoužívate prezervatív treba dat vyšetriť aj partnera lebo takto si to môžete vraciať dokola.
Ja sa uz liečim na chronické zápaly tak som si prešla všetkým možným.
Za mňa rada c. 1 - vyšetriť partnera
c. 2 - smer imunológia
c. 3 - len nie žiadne brusnicove džúsy tie spôsobia, že je moč kyslí.
mne sa osvedčilo - keď uz dostanem zapal ak je krv v moči petržlenovú vňať zaliať vriacou vodou, 3 šálky maximálne za deň a na druhy deň krv uz nebude, potom pohár s čistou vodou a do nej dat sódu bikarbona a to piť- tu sa môže piť iba jeden pohár za deň ( PH moču sa upraví).
Pred močením čo najviac vody vypiť, vymočiť a zas čo najviac vypiť.
Beriem lieky od imunológa ( mam leukepeniu - preto som náchylná na choroby) a každý večer tabletky - čistu D- manozu ( tu kupujem na gymbeam.sk).
Potom čo sa týka milovania moja rada nad zlato, vždy používať lubrikačný gel ale na olejovej báze.
Kľudne mi napíšte a rada poradím 😉

kalifka
20. jan 2023

@polariso ciphin som mala aj ja visc krát a pomohol. A ake baktérie ti našli?

polariso
20. jan 2023

@kalifka ecola....q ešte niečo...to mi len doktorka volala...pred dvoma dnami mi dala ten antibioticky prášok jednorazovy...a pomohol. Totiž maká som krv aj bielkovinu v moci.

kalifka
20. jan 2023

@polariso väčšinou ženy maju eccoli a faecalis.
Na eccolu je najlepšia D-manoza ( lieky kúpiš na gymbeam.sk) tam, 1 jest každý večer pred spaním. Eccoli bohužiaľ tak ľahko nejde vyliečiť, ona si zvykne urobiť "hniezda" a stačí malý podnet a zapal je na svete. Na tu druhu stačia antibiotiká a rýchlo prejde.

polariso
20. jan 2023

@kalifka ďakujem. Určite si to kúpim. Ja dom mala naposledy zapal močových ciest v 2007...takže ma to riadne teraz prekvapilo.

kalifka
20. jan 2023

@polariso možno imunita bola nižšia a stačil malý podnet a zapal bol na svete. Mne veľmi pomáha D-manoza a ta je najlepšia prevencia čo sa týka zápalov močového ústrojenstva. Ked náhodou mam zapal, tak si dam jednu rano a jednu večer ale len 5 dni.

koticka
21. jan 2023

D-manozu dlhodobo, kvapky Urolesan, URIX z firmy Calivita, dostatočný pitný režim, po styku okamžite vymočiť a dať sprchu. Pred stykom taktiež poumývať sa. Ak je akútny zápal určite smer dr a antibiotiká. Z prírodných produktov ešte skús pozrieť WatterPill firma Astravia. Urológ môže predpísať antibiotiká pred každým stykom - to bol môj prípad ale odmietla som. Pomohlo mi čo som písala vyššie + milujeme sa nie každý deň. Držím palce, je to naozaj veľmi nepríjemná záležitosť.