Zápal ďasien v tehotenstve

annaandrusova
27. okt 2017

Ahojte,ide má z toho poraziť do jedného mesiaca tri zápaly skoro za sebou ja som z toho nešťastná koľko ešte trpieť mám.Picha má do kostí do hlavy v noci nespím len sa stále nie čím dopujem ale to mi tak na ... Pomôže .. 😢 neviem čo už robiť mám 😢

bodka13
27. okt 2017

Na zápal ďasien pomáha vyplachovať repikom ...aj ústna voda Paradontax či Lacalut sú dobré

annaandrusova
autor
27. okt 2017

Mám florsamil zo šalvie ono mi to pomáha pokiaľ nie je hnis.Ale určite skúsim paradontax alebo lacalut Ďakujem

bodka13
27. okt 2017

No a hlavne treba zúbky čistiť, čistiť a čistiť...pasta paradontax + voda pomohli aj manželovi

annaandrusova
autor
27. okt 2017

No tak často necistim lebo jak sa do toho pustím a začnem častejšie automaticky začne bolieť ale teraz aspoň ústnu vodu používam ale nevidím žeby pomáhala tak skúsim zmeniť značku dačo pomôcť musí bo sa zbláznim z toho jak má do hlavy pichá a líce opucha a boli

lucecita
27. okt 2017

@annaandrusova ja som mala tiež zápal v tehotenstve a zubárka mi odporučila ústnu vodu Corsodyl, ktorá je vhodná aj pre tehotné a pomohla okamžite....pre istotu som ju používala aspoň týždeň a keď sa mi to vrátilo, ihneď som si ju dala opäť....a dá sa kúpiť v lekárni 😉

carmenuska
27. okt 2017

Urcite nie parodontax ani.alacalut a ine bezne ustne vody.To su tak akurat na sviezi dych.Viem o com pisem ,v oboch tehu som mavala zapaly a velmi casto.Chodila som k zubarke na osetrenie,je to vsetko hormonalne.Pomohla mi jedine voda corsodyl,je specialne na to.Urcite ti pomoze.

veronikaniak
27. okt 2017

Ja som mala taký zapla ďasien že som zuby neumyvala len ísť.voda lebo hneď krvacali a také bolesti že konec.ja som aj antibiotika brala lebo mi vyšlo vysoké crp.ale nezabralo mala som aj kvapky od bolesti porodila som a čarovny prútik sa pohol .pre tie zuby som povedala že us žiadne dieta. Lebo by som bola asi bez zubov.

bodka13
27. okt 2017

@carmenuska obe vody pomáhajú... overené a odskúšané... zápal ďasien vzniká aj z povlaku na zuboch , ktorý treba čistiť

bodka13
27. okt 2017

@annaandrusova Ešte môžeš skúsiť Herbadent, Cannadet a aj spomínaný Corsodyl je dobrý ... muž určitý čas používal na zapálené a zdurené ďasno krem Kamistad

annaandrusova
autor
27. okt 2017

@veronikaniak no toto dieťa má tiež dosť zubov stojí a trápenia..

annaandrusova
autor
27. okt 2017

@bodka13 no to je fajn len muž nie je tehotny a ja potrebujem zaručene niečo overene že mi na isto pomôže lebo neskutočne trpím bolesťami

veronikaniak
27. okt 2017

@annaandrusova no takú bolesť som mala prví krát a dúfam že posledný

annaandrusova
autor
27. okt 2017

@lucecita skúsim no uvidíme či to zaberie

annaandrusova
autor
27. okt 2017

@veronikaniak ja už do mesiaca tretí zápal ja som už hotová ..

veronikaniak
27. okt 2017

Ale ja som to mala dlhodobo .nie že to zmizlo ale vkude asi 3m možno viac

bodka13
27. okt 2017

@annaandrusova zapal ďasien je vždy zápal ďasien, lieči sa rovnako u dieťaťa muža či tehotnej .... krém/gel Kamistad sa používa dokonca aj u detí pri prerezavani zúbkov .... poradiť by ti mala najmä tvoja zubárka 🙂

annaandrusova
autor
27. okt 2017

No toto ja zažiť fakt nechcem
@veronikaniak a čo si čakala?

veronikaniak
27. okt 2017

Ako myslíš pohlavie?

veronikaniak
27. okt 2017

Mne zubárka poradila istú vodu a vydržať

annaandrusova
autor
27. okt 2017

@veronikaniak áno pohlavie

veronikaniak
27. okt 2017

Dievčatko ale aj pri synovi sa mi ale iba "kazili" zuby

annaandrusova
autor
27. okt 2017

@veronikaniak ja ešte neviem čo to bude ale nech to stojí zato lebo trpím nenormálne .... Zápaly mám asi prvý krát pred ostatnými sa mi tiež kazili iba zuby a to som mala synov ...

edn
28. okt 2017

@annaandrusova ja pouzivam Curasept tmavo modry..vzdy po jednom dni to je uz ovela lepsie..to mi odporucil zubar..pre mna je to maly zazrak 🙂

annaandrusova
autor
28. okt 2017

@edn ďakujem čítam o tom tak vyzerá to že je fakt účinný určite vyskúšam ale sú dva tmavo modré fľašky tak buď objednám z netu alebo skúsim nájsť v lekárni.

veronikaniak
28. okt 2017

Ja som mala také bolesti že som si tamponi namočené v alpe dávala no noc na ďasná pomohlo a totálne spálilo.ale nebolelo aspoň v noci zubár za as zhrozil a zalamal rukami.

annaandrusova
autor
28. okt 2017

@veronikaniak ja som včera s vatou len potierala ďasno alkoholom a asi to niečo urobilo lebo som bola veľmi zúfalá tak dnes ma to neboli nemusim brať žiadnu tabletku opuch mám nenormálny až jemnú modrinu pod okom ale neboli to niečo som vytlačila no neprasklo to ale aspoň je to menšie asi aj vypálené kus a neboli to tak toto som rada musím sa zbaviť toho opuchu bo jak pôjdem na poradňu? 😂

veronikaniak
28. okt 2017

Tak Harmančekova vývar na výplach úst je dobrý aj protizápalový.len ho terás nemôžeš piť.ja som mala tak vypálené že som mala ďasná biele a potom sa to biele zpálené olupovalo ale nebolelo

l1991
28. okt 2017

Ja som v oboch tehu mala zapalene dasne,nabeh na paradontozu,a to nemam mimo tehu ziadny problem,ziadne kaze nic... vzdy mi pomohli pasty paradontax oba typy striedat rano vecer, a vyplachovat usta repickem.... ustna voda mi pomohla len pri prvom tehu cprsodyl som pouzivala,ale aj curasept ci tak dajako od curaproxu su fajn ustne vody... priamo s hnisanim/zapalom som nemala skusenost,no ked budes predchadzat zacervenaniu bolesti dasien a zapalu,nemal by byt ani hnis... mne velmi ustupovali dasna a medzi stolickami ma neskutocne boleli,a cca po 4dnoch pd pouzivania past bolest ustupila a od tej doby je dobre,rodit mam v decembri.... v prvom tehu porodom skoncili problemi so zubami.

edn
28. okt 2017

@annaandrusova jeden je bledy a druhy tmavy.. ja mam ADS 220 am je napisane..

annaandrusova
autor
28. okt 2017

@veronikaniak tak ja som to potierala palenkou lebo alpu nemam a tiez nieco vyzralo bo sa odlupuje malinko ale jedno ma tesi ze to uz neboli inak by som sa uz zblaznila .. tak dufam ze uz len dobre bude ale urcite si kupim nieco nato aby som bola pripravena .... fakt dakujem za rady