Zápal apendixu v tehotenstve

red_cat
7. jún 2017

Ahojte baby
Zazili ste zapal slepaku v tehotenstve? Som v 17tt a vnoci ma muz viezol na pohotovost s brutalnymi bolestami v pravej strane brucha. Palpacne vysetrenie nasvedcovalo zapalu apendixu ale na sone ho nenasli a krv ok- cize zapal z krvi tiez nenasli. Uzavreli to ako podrazdeny apendix.
Boli to stale ale uz sa viem aspon vystriet a prejst na wc..muz ma rano na voziku vozil vsade:(

marrysa
7. jún 2017

ja som v 15 tt, nemam silné bolesti , ale neustále ....
zajtra chcem zajst za lekárom, tiez sa bojím čo to je...
Dobre mi je ked sa schúlim a lahnem, inak mám stále bodavú bolesť ale skôr v oblasti pravého vaječníka-

teba kde boli konkretne?

tova
8. jún 2017

hmm neviem ci je stale rovnake riesenie, ale suseda dostala zapal apendixu v 26tt, hned operacia a zaroven aj sekcia, dieta bolo na JIS, aj bol den, dva ze asi neprezije, a chlapec je teraz na ZS a bez jedinej komplikacie zdravy.

red_cat
autor
8. jún 2017

@marrysa ahoj...mna to chytilo zrazu..vnoci som sa zobudila na bolest ktora sa nedala vydrzat...plazila som sa na wc zohnuta, skrcena..oblieval ma pot.
Bolelo ma to v pravom boku, vpravo od pupka a ked sme prisli na pohotovost tak to zliezlo ako keby na pravy vajecnik..manzel ma vozil na voziku a mala som problem vobec presadnut z vozika na stol kde ma cveli vysetrovat..mne nepomahalo ani sa schulit do klbka.
Po cca 4roch hodinach to zacalo trochu povolovat aj ked stale to bolelo... az do vecera bolelo ale ovela miernejsie. A teraz rano uz v pohode..cakam prave na kontrolne odbery v nemocnici. Tak uvidime..snad uz je to prec a s babom to prezijeme v zdravi do 40tt

@tova uff..u nas je este skoro..nas drobcek by este teraz nemal sancu na prezitie.

danusskaaa
8. jún 2017

Obe tehotenstva som s tým mala problém☹. Našťastie vždy sa to po diéte ukludnilo. Mne však aj z krvy vyšiel zápal. Už sa to normálne operuje, bez zásahu do maternice. Avšak až keď je to nutné, čiže takéto podráždenia radšej nechávajú "ukludnit" samé. Podrazdi sa to hlavne vtedy, ak si prekonala hnačku. Ale ak nie je v tele zápal, nie je to urgentne, ale viem že veľmi bolestivé. 😖

red_cat
autor
8. jún 2017

@danusskaaa dakujem za povzbudenie..snad to tak pekoname bez operacie aj ja s drobcom. Uz si zazil chudak antibiotika v 13tt..
Prosim ta vedela by si mi poradit aku dietu? Co ano a co nie? Teraz som sa pytala lekara na urgente a nic mi k tomu nepovedal..len naznacil ze ak sa mi to zapali tak ani dieta nepomoze

danusskaaa
8. jún 2017

@red_cat mne gynekológ povedal, že prvý deň (keď bola tá najväčšia bolest) len pit veľa čaju a dať si maximálne piskoty. Druhý deň som jedla už viac ale nič mastne a mliečne. Tretí deň som už jedla skoro všetko (nič prehnane) a potom už bolo dobre. A hlavne kľud. Aj keď to prestane bolieť treba veľa ležať a oddychovať.

red_cat
autor
8. jún 2017

@danusskaaa ano..lezim a spim cely den🙂 aj vcera a teraz v tom idem pokracovat.. dakujem

tova
8. jún 2017

@red_cat davaj pozor na zapal, horucky atd, ked bude operacia nutna tam je velke riziko na pooperacny potrat. Nech radsej daju znova antibiotika.

tova
8. jún 2017

citam ze treba menej jest vseobecne a skor dietne ako po zaludocnom viruse. traviaci system je podrazdeny, mozn suchar a lahko stravitelne jedlo aspon par dni. A zapaleny appendix neprestava boliet, ak je bolest mensia tak mohol byt len podrazdeny alebo nieco ine.