Zapáchajúci výtok po konizácii

ivuskake
5. nov 2020

Caute babule, som treti tyzden po konizacii krcka maternice ( + kyret a plastika krcku maternice )
K dokymu chodim pravidelne na prehliadky ( od konizacie som uz bola 3 krat, zajtra ma caka stvrta, len sa chcem poradit, ci ste to mali rovnako a ci je to ok )
avšak od konizacie resp tak tyzden po konizacii zacal zo mna ist taky zapachajúci vytok , az sa hanbim aj niekde ist lebo to citit :( nie som ziadna spindura, sprchujem sa kazdy den, gatky periem a zehlim... ale toto mi vadi.. mali ste to aj vy tak? ak ano, ako dlho to trvalo? je to podla Vas v poriadku?
diiik

karablicova
8. nov 2020

ahojček,koli čomu ideš na konizáciu?

ivuskake
autor
8. nov 2020

@karablicova už aom bola.mala som cin III a kolposkopia potvrdila stav s tým že stav je rozsiahly

karablicova
9. nov 2020

a cytologiu alebo konizáciu ti nerobili?možno ža pošle na konizáciu na odber z krčka z maternice a dôležitá bude jeho hystologia,,hlavne sa nestresuj a ked budeš čokolvek potrebovať,kludne napíš

karablicova
9. nov 2020

aha,teraz som si všimla,že si na konizácii bola,a neodporučili ti hysterektomiu?mne ju urobili,ale mam už dve deti,takže dalšie sme neplánovali,takže som si to dala urobiť a poviem ti,že mám klud

karablicova
9. nov 2020

nepíšeš kolko máš rokov a či máš deti,lebo mne z konizácie vyšli výsledky cinIII až karcinom in situ,čiže prerakovinový stav

ivuskake
autor
10. nov 2020

@karablicova ale ja už mam za všetkým a všetko ok,trapi má ten výtok a spinenie ktoré je dosť zapáchajúce 🙈
Ale dakujem

ave17
10. nov 2020

@ivuskake je to v poriadku, ja som bola minulý rok, a upozorňovali ma na to ze to bude smrdiet, a fakt to bolo neprijemne, cítila som samu seba, časom to ustalo...

leelu
10. nov 2020

Nic si z toho nerob, je to spravidla normalny pooperacny priebeh. Ak je to ok a hoji sa to dobre, isty zapach ten vytok ma, najma pri rozsiahlej konizacii, ked ide o velku ranovu plochu. Jej povrch je "spaleny", skoagulovany, na povrchu je nekroza, ten hojivy proces trva par tyzdnov. A je spojeny aj so spinenim, niekedy viac, inokedy menej az vobec.

ivuskake
autor
25. jan 2021

ahojte baby, tak nakoniec sa to vyriešilo tak, kedže zápach bol fakt hrozny a ja som mala kontrolu, urobil mi vyter a povedal že mam infekciu co je bezna poooperacna komplikacia. dostala som ATB a hned po prvej davke sa zapach stratil.. taktiez nie je vsetko len o tom, že je to stav po operacii a ma to smrdiet 🙂

eejuska
16. aug 2021

@ivuskake aj ja som dnes dostala na ten výtok macmiror čipky tiež po konizacii

13mika1313
29. jún 2024

@karablicova dobry den, mozemnsa spytat ako ste dopadla s tou diagnozou? Lebo ja mam taku istu a som po konizacii🙏 bojim sa co bude dalej