Caute babule, som treti tyzden po konizacii krcka maternice ( + kyret a plastika krcku maternice )
K dokymu chodim pravidelne na prehliadky ( od konizacie som uz bola 3 krat, zajtra ma caka stvrta, len sa chcem poradit, ci ste to mali rovnako a ci je to ok )
avšak od konizacie resp tak tyzden po konizacii zacal zo mna ist taky zapachajúci vytok , az sa hanbim aj niekde ist lebo to citit :( nie som ziadna spindura, sprchujem sa kazdy den, gatky periem a zehlim... ale toto mi vadi.. mali ste to aj vy tak? ak ano, ako dlho to trvalo? je to podla Vas v poriadku?
diiik
@karablicova už aom bola.mala som cin III a kolposkopia potvrdila stav s tým že stav je rozsiahly
a cytologiu alebo konizáciu ti nerobili?možno ža pošle na konizáciu na odber z krčka z maternice a dôležitá bude jeho hystologia,,hlavne sa nestresuj a ked budeš čokolvek potrebovať,kludne napíš
aha,teraz som si všimla,že si na konizácii bola,a neodporučili ti hysterektomiu?mne ju urobili,ale mam už dve deti,takže dalšie sme neplánovali,takže som si to dala urobiť a poviem ti,že mám klud
nepíšeš kolko máš rokov a či máš deti,lebo mne z konizácie vyšli výsledky cinIII až karcinom in situ,čiže prerakovinový stav
@karablicova ale ja už mam za všetkým a všetko ok,trapi má ten výtok a spinenie ktoré je dosť zapáchajúce 🙈
Ale dakujem
Nic si z toho nerob, je to spravidla normalny pooperacny priebeh. Ak je to ok a hoji sa to dobre, isty zapach ten vytok ma, najma pri rozsiahlej konizacii, ked ide o velku ranovu plochu. Jej povrch je "spaleny", skoagulovany, na povrchu je nekroza, ten hojivy proces trva par tyzdnov. A je spojeny aj so spinenim, niekedy viac, inokedy menej az vobec.
ahojte baby, tak nakoniec sa to vyriešilo tak, kedže zápach bol fakt hrozny a ja som mala kontrolu, urobil mi vyter a povedal že mam infekciu co je bezna poooperacna komplikacia. dostala som ATB a hned po prvej davke sa zapach stratil.. taktiez nie je vsetko len o tom, že je to stav po operacii a ma to smrdiet 🙂
@karablicova dobry den, mozemnsa spytat ako ste dopadla s tou diagnozou? Lebo ja mam taku istu a som po konizacii🙏 bojim sa co bude dalej
ahojček,koli čomu ideš na konizáciu?