Zapáchajúci vytok, ktorý pretrváva už niekoľko rokov

23. apr 2021

Ahojte mám taký problém že mám stále každý boží deň zapáchajúci výtok. Už niekoľko rokov musím stále nosiť intímky tenké vlozky aby mi to neprešlo cez nohavičky. Samozrejme sa sprchujem každý deň , veľa krát aj 2x za deň ráno aj večer. Nohavičky si mením tiež 2x za deň. Ten smrad z výtoku je taký silný že to cítim aj keď iba tak sedím alebo stojím oblečená. Ku gynekológovi chodím pravidelne vždy na prehliadky a stále mám všetko v poriadku. Aj ster mám vždy v poriadku výsledky sú stále dobré tak potom čo to môže byt? Väčšinou bol stále biely alebo priesvitny výtok ten az tak veľmi nesmrdel ako teraz čo mám posledné 2 týždne hnedý výtok ktorý zapácha neskutočne. Je mi blbe tu písať takéto veci hanbím sa ale viem že je tu veľa žien ktoré môžte mat s týmto skúsenosti a preto budem vďačná za každú radu. Niekde som čítala že možno aj tie intimky čo nosím nie sú veľmi dobre keď sa nosia často. Ale možno to je blbosť neviem. Mám 27 rokov. Ďakujem

autor
23. apr 2021

Zabudla som dodať že nemám žiadne bolesti ani svrbenia ani nič podobné a nikdy som ani nemala. A predsa sa toho neviem zbaviť už roky.

lara8888
23. apr 2021

Intímky alebo aj vložky aké používaš? Čitaj obal či sú parfumované, môže to škodiť ak áno...a intímny gél na umývanie používaš ak áno, možno ti nesedí

autor
23. apr 2021

@lara8888 intimky naturella alebo discreet a intímny gél nepoužívam , stále sa sprchujem cely život len sprchovym gélom ako aj zvyšok tela. Klasické sprchace dove,nivea,palmolive,fa,... s tým sa umývam aj “tam dole” môže byt toto problém ?

miri.b
23. apr 2021

nerozmyslala si nad menstruacnym kaliskom? Na Tvojom mieste, tym ze sa ymenila farba vytoku, tak by som sa objednala gyn.

lara8888
23. apr 2021

Ten sprcháč by som tam dolu nedávala..môže ti škodiť takto ten, prirodzene stačí telu čistá voda 😉 určite riešiť aj návštevu lekára, ak discreet tie parfumované, tak by som radšej vymenila za neparfumované, a čo sa týka naturella tak ja som s tej "kamilkovej" parfumácie mala tiež problémy

lara8888
23. apr 2021

Ničíš si tými sprchovými gélmi pravdepodobne prirodzené prostredie ktoré tam je, môže to byť dôvodom

gregoricka
23. apr 2021

Tento problém som mala po konizácii. Najprv som mala klasické krvácanie, ktoré k tomu proste patrí. Keď krvácanie skončilo, nastúpil výtok. Taktiež strašne páchol, bolo to velmi nepríjemné. Pri kontrole som to hneď hlásila, spravil mi výter, vraj tam boli nejaké baktérie. Dostala som vkladacie tablety. Tie ale vobec nezabrali, preto mi doktor predpísal ďalšie a tie už pomohli. Názov si bohužiaľ nepamatám. Ale tá úľava, že nesmrdím 🙂

autor
23. apr 2021

@lara8888 presne teraz mám neparfumovane a budem sa snažiť už kupovať len take. Čo sa týka toho že umývať sa len čistou vodou to si neviem ani predstaviť pretože by som tam dole nevonala neumylo by ma to poriadne , ten smrad by tam ostal keby som použila len cistu vodu nie? Možno to aj preháňam s umývaním že si dávam stále veľa sprchacu aby som voňala a potom je to vždy pravý opak. Ale musím sa poriadne umyť keď cítim že to už smrdí aj cez nohavice. Je to veľmi nepríjemne. A ďakujem za rady 😘

autor
23. apr 2021

@gregoricka viem si predstaviť tu úľavu 🙂 určite to budem riešiť a ďakujem 🙂

lara8888
23. apr 2021

Ak nutne potrebuješ aj iné ako vodu tam dole, tak intímny gel radšej, sprcháč je fakt nevhodný, keď sa opítaš gyn.tak ti určite poradí aj vhodnú značku😉ja používam tento

3petka
23. apr 2021

Tam dole sa treba určite umývať len čistou vodou. Netreba používať ani žiadne intim gely a sprcháče (narušuješ prirodzenú mikroflóru). Vložky a intímky tiež bez akéhokoľvek parfumovania či nejakých liečivých prísad. Určite choď teraz ku gyn keď sa ti zmenila farba a vôňa.

lara8888
23. apr 2021

@3petka sprcháče už duplom...ale keď už "musi" tak určite radšej intímny gel, nech sa spíta gyn. (Což si myslím, že ten jej povie ,že stačí naozaj len tá voda)

autor
23. apr 2021

@lara8888 ďakujem pekne určite ho vyskúšam. Naozaj vam ďakujem za rady je to dosť nepríjemná téma.

lara8888
23. apr 2021

Vyskúšaj, ale určite choď gyn. 😉
Inak bacha, majú aj parfumovaný, no to je ešte viac bordel keďže parfum takže ak, tak bez parfumácie

rooberta
23. apr 2021

Kup si intimny gel saforelle maju ho iba v lekarni, ziadny lactacid ani nic z drogerie. Naozaj ten saforelle je najlepsi. Ostatne ries s gynekologom, musia tam byt nejake bakterie ked to pachne. Drzim palce.

renata1405
23. apr 2021

Potrebujes atb Entizol tie somariny co vyssie pisu ti vobec nepomozu.Ked mas vytok kt. zapacha to neni len tak. Nesmrdis po rybacine?

dmk_1
23. apr 2021

Ja skor rozmyslam, ci prave aj tie intimky nie su problem, ze ti nedycha. Tesne rifle, tesne nohavicky, privela umyvania chemiou (lebo sprchovy je chemia) .. Mozno tam je problem. Mozno by stacilo umyvat len cistou vodou, nespat v gatkach, ked nemusis, pouzivat bavlnene nohavicky, nepouzivat kazdy den intimky.

genijulka
23. apr 2021

Problém môže spôsobovať práve prehnaná intímna hygiena, používanie sprchovacích gélov a parfumovaných vložiek. Zvýšená hygiena totiž narúša prirodzené kyslé prostredie v pošve. Ak je zápach rybací, tak môže ísť o bakteriálnu vaginózu. Odporúčala by som umývať sa tam dole len čistou vodou - nekúpať sa, ale sprchovať a minimalizovať používanie intímiek keďže potom pokožka nedýcha a nevetrá sa. Môžeš vyskúšať Rosalgin výplach, ktorý je účinný prostriedok aj pri zmiešanej infekcii spôsobenej kvasinkami aj baktériami. V balení je 5 flaštičiek pričom 1 fľaštičku si môžeš rozdeliť tak, že ráno použiješ polovicu a večer tiež. Mne osobne Rosalgin veľmi pomohol.
Zmena farby výroku nasvedčuje, že sa tam niečo deje. Najlepšie je ísť určite k lekárovi.

domcaxxx
23. apr 2021

Ahoj, chod k dr nech jednoducho zisti co to je. Moze to byt aj stravou, napr aj alergie na jedlo ci rozne intolerancie sa mozu prejavit aj tak. Taktiez urcite lieciva to mozu vyvolat. Odporucala by som ti kvalitny intim gel, ciste bavlnene nohavicky ( prezehlene ) a nepouzivat vlozky, pripadne pouzivat take bez igelitu. A neper s avivazou pradlo.. na obcasny preplach je vyborny rosalgyn.

zuzanamatova123
23. apr 2021

Dobrý deň rada Vám pomizem klude napíšte ip

marcellka32
23. apr 2021

Rosalgin, spat naholo, saforelle

autor
23. apr 2021

Ďakujem vam všetkým. Podľa toho čo tu píšete som sa rozhodla že hneď zajtra utekám do lekárne pre saforelle 😁

sszuzu8
23. apr 2021

Intímky s tým nemajú nič.. Mne pomohlo pit veľa kyslého mlieka. Mala som to fúú aj 10 rokov.. Smrdelo to stále aj napriek poriadnej hygiene a vyšetrenia v pohode... Aj pracovať sama na sebe je to v hlave.. A je to neprijatie svojho zenstva

mirka2418
23. apr 2021

ahoj 🙂 ja by som Ti ešte z vlastnej skúsenosti odporučila aniónové intimky, majú napr. aj v DM

autor
23. apr 2021

@mirka2418 ďakujem pekne pozriem sa na ne 🙂

lusyyy36
23. apr 2021

Určite rosalgin výplach, aspoň 1 týždeň aplikovat. Saforelle je tiež fajn ale najskôr by som to skúsila len s rosalginom. Ten fakt pomôže. A uz ziadne mydla, sprchace,gély,intímky....

tncka
23. apr 2021

Dole pouzivaj Lactacyd alebo jemu podobne na intimnu hygienu

sunshine_18
23. apr 2021

Práci prášok by som zmenila na lovelu, toaletný papier tiež neparfumovany, nohavičky len bavlnené žiadne tangá, dostatočný pitný režim, vysadiť sladké, antibakteriálne intímne mydlo (to ta dostatočne umyje) tie sprchace by som si tam dole nedávala ja som vždy z toho len mykozu vychytala... A určite sa opýtať u gyn ci nemôžeš mať chlamýdie alebo ureaplazmy mykoplazmy aj u nich môže byť výtok... A nasad si probiotika do pošvy... A plus feminella vagi C capiky

alexwarring
23. apr 2021

Vacsina gynekologov odporuca umyvat vaginu len cistou vodou, ako tu uz bolo pisane, sprchac ti narusuje posvovu mikrofloru, a to ti moze robit zle, ja napriklad nemozem pouzivat ani intimne mydla. Kazdy sme iny, ale skus sa fakt umyvat len cistou vodou, sprchac max na stehna.

iwesska
23. apr 2021

Tak si si aj odpovedala - chces byt dole vonava,mydlis sa sprchacmi,tak si si znicila prirodzenu ochrannu floru. Radim s tym velmi skoro prestat. Ja sa od malicka umyvam len cistou vodou,ziadne tieto novodobe intimne vymysly nepouzivam a nikdy som nemala ani vytoky,mykozy ,ci zapach.