V poslednej dobe sa stravujem strasne, nemam vobec cas na jedlo, rano mam cerealie potom obed a obcas veceru. Som v stresovom obdobi. Aby toho nebolo malo, v poslednej dobe sa mi objavil zapáchajúci vytok dole. Nikdy predtým som nemala problem so zapachom. Odkedy ho citim sprchujem sa minimálne 2x denne, tiež si 2x mením spodné pradlo. Prosím viete mi poradiť nieco z lekárne čo by mohlo pomôcť? Ku gyn momentalne nepojdem
Mykoza- určite zájdite ku gyn. Nasadí liečbu
Ak to smrdi po rybach, tak ti tam prebieha nejaky zapal z infekcie z bakterii, aj ked ho necitis ako nekomfortny (nemas ziadne palenie, atd.).
A ten sa da liecit len pomocou liekov predpisanych lekarom. Neviem, ze by boli dake volnopredajne.
Ja by som zatial siahla aspon po intimgele (u mna najlepsie funguje Lactacyd fialovy, pomaha s prvotnymi miernymi priznakmi zapalov).
A teoreticky skusila Cansten krem, alebo Candibene, ci nezaberu. Oba su na rovnakom zaklade, ale moja skusenost hovori, ze Candibene zabera lepsie a rychlejsie.
No neviem, kedze toto je skor na mykozy, ako bakterialne zapaly.
U teba ale bude najskor problem vnutri, takze myslim, ze aj tak budes potrebovat liecbu od doktora antibiotikami.
Presne tak, podľa zápachu to bude problém spôsobený baktériou... ja by som zatiaľ skúsila vaginálne probiotiká, v lekárni ti určite poradia, ja som bola spokojná s Gynimun, mne pomohli síce na doliečenie po mykóze, ale píšu, že sú aj na podporu liečby pri bakteriálnej vaginóze...
Gardnerella vaginalis
Skúsila by som Idelyn Beliema Effect Plus tablety. Poctivo vybrať celé balenie. A ak to nezaberie tak potom už asi jedine smer lekár.
@savoya Napoleon písal domov listy aby sa jeho milenka týždeň pred jeho príchodom nekúpala, lebo ju chce cítiť a tu vidím deodorant na pošvu či čo to je 😲😨 tažko povedať čo je väčší hnus... potom že mužom nestojí. však keď ženy voňajú po kvetinkách a nie žensky, tak čo ich má nabudiť? fialky? 🙄 autorka sa musí preliečiť a keď bude zdravá tak čistá sprcha stačí... v inej téme som čítala ako matka umýva spodky svojim 6 a 8 ročným dcéram mydlom na intímnu hygienu 🙈 tak aj tento deo intim si pridám k ďalším bizárom
Rybaci zapach = bakterialna infekcia. Nie mykoza. Treba ist k dr po lieky.
treba sa normálne stravovať, veľa ovocia, zeleniny, vody, zdravé tuky, biele jogurty. Treba byť zdravá a nie prekrývať zápachy. Akú radu teraz čakáš? Prepáč ale podľa mňa je to nechutné keď vidím niektoré ženy a hnusí sa mi po nich sadnúť v autobuse na sedadlo (hlavne teraz v lete).
@zuzanka.zuzu ja neviem, tak mydlo, alebo gel na intimnu hygienu je nieco ine ako prekryvat chorobny zapach (sice u takych malych dievcat nevidim dovod pouzivat ho), ja tiez raz za cas pouzijem gel na spodok a neumyjem sa len vodou
@eliska13 ahoj, no práveže ja fakt nikoho nechcem uraziť ale mňa tieto nekonečné témy už štvú práve preto, že pred mnohými rokmi som tak na tomto fóre ako aj iných napríklad zdravie.sk viac krát písala ako som sa zbavila opakovanej mykózy a ekzému. Keďže sa mi to stalo, viem že je to reálne. Preto už ani nevidím význam stále to podrobnejšie opisovať keď vidím že ľudia miesto aby si vyhľadali dostupné informácie ktoré samozrejme nie sú len z môjho zdroja tak stále znova a znova opisujú svoje problémy a čakajú mávnutie čarovného prútika alebo čo.
Výtok je biely, obcas skoro priesvitný.v podstate taky ako mam vždy aj keď som nikdy nemala problemy. Len ten zápach je novinka… čisté ryby :(