Zákrok uterus septus a následné tehotenstvo

siska765
23. jún 2013

Ahojte, chcem sa opytat ci niektora mate tento problem a ako ste ho riesili.Ja uz som dvakrat potratila a pri druhom potrate mi povedali ze mam prepazku v maternici sice malu a na sone ju ani nie je vidno, ale vraj to moze byt problem preco som uz 2 krat potratila vzdy v tom istom tyzdni.Ideme s manzelom aj na ine testy, genetiku a tak,ale primar sa vyjadril ze prave toto moze byt hlavny problem u mna.Preto by ma zaujimalo ci po naslednom zakroku a odstraneni prepazky uz bolo vsetko u Vas ok a donosili ste miminko.Dakujem za akekolvek nazory a rady, no hlavne skusenosti by ma potesili.

zuzimalinka
23. jún 2013

Ahoj ja mam uterus bicornis..subseptus..tiez som 2xpotratila teraz som v 14tt som zatial ok..tiez su nejake problemy ale hadam to zladneme uspesne.bohuzial s nasou diagnozou je vysoka potratovost a predcasne porody. Zalezi kde sa Ti uchyti babatko . Ak nemas velku prepazku treba len skusat. Na kontrastnom vysetreni si uz bola? Zistit ako presne to vyzera...mna odporucili do Bb k primarovi Bielikovi krory mu robil zakrok na zvacsenie dutiny neviem presne ako sa to vola.operaciu metroplastiku na odstranenie prepazky neodporucal je to drastivka operacia a ak Ti vzniknu vzrasty nikfy nebudes moct mat babstko. Baby co som citala maju ovela vacsie nalezy a s problemami alebo bez ale donosili..neboj sa trwba sa poradit s viacerymi lekarmi..viem ako sa citis... zazila som to. Keby si nieco potrebocala vediet napis mi kludne.Drzim palce moc moc.

tinuska158
11. júl 2017

@siska765 Ahoj, ja mám ten istý problém ako ty..1x potrat v 18 tt a následné zistenie prepážky v maternici. Ako si nakoniec dopadla? Dala si si ju odstrániť a podarilo sa ti vynosiť dieťa? Ja sa chystám ešte iba na konzultáciu ohľadom odstránenia tej prepážky tak zháňam info. Ďakujem.

siska765
autor
11. aug 2017

@tinuska158 ahoj no ja som bola na histeroskopii,co je zavedenie kamery do maternice a nic tam nebolo,to znamena ze pan uzasny nemenovany primar si zle typol u mna,teda ja som uplne ok a uz mam aj 2 a pol rocneho syna ;) takze ti v tom neporadim...vela stastia prajem ;)

mily7
11. aug 2017

@tinuska158 mne po potrate zistili na kyrete prepazku malú ako keď máš cip keď kreslis srdce. Inak to vysvetliť neviem. Potratila som v 11tt ale babo sa vraj zle vyvíjalo len predtým nič nepovedala doki. Po tomto tehotenstve som úspešne do nosila a porodila dve deti. Nemusí to byť veľký problém. Určite sa spýtaj aj iného lekára

tinuska158
11. aug 2017

@mily7 Ahoj, na hysteroskopii som bola min. tyzden a tiež sa nepotvrdila ta prepazka! Jednoducho tam uz nieje..tiež si myslím ze to zle diagnostikovali. Moje dievčatko bolo zdravé, problém som mala s placentu 😬 Povedali mi ze sa uz mozeme začať snažiť o babo. Dúfam ze sa mi to teraz uz podarí donosiť 🙏🏻

tinuska158
11. aug 2017

@siska765
@ mily
Ďakujem za odpovede dievčatá, sa teším ze uz mate detičky. Dúfam ze sa toho čoskoro aj ja dockam🙏🏻

mily7
11. aug 2017

@tinuska158 držím prsty. Ohľadom placenty sa musíš pýtať lekára, ale tam asi len príroda rieši. Dúfam, že ďalšie tehu bude požehnané. Drž sa