Zahlienené mesačné bábätko

bambola82
10. dec 2017

Mam mesacnu dcerku, ktorej v nosteku zistili zlateho stafylokoka, davam jej sinupret, libenar a stale ju odsavam, lenze sa stale dusi s hlienami...strasne malo spinka, lebo sa dusi, ked jej tie hlieny zatekaju do hrdla...ako jej mam este pomoct, nema s tym niekto skusenost?

bosoriak
10. dec 2017

@bambola82 a davas jej aj nasivin alebo ine kvapky do nosa?

bambola82
autor
10. dec 2017

Ano, davala som 7 dni, dlhsie uz nemozem...myslim zeby jej pomohol pamycom, ale dr vravela, ze pokial nema zelene sopliky, tak jej neda...lenze ten stafylokok sa sam nevyhubi a kvoli hlienom nemoze spat chudatko

liv1
10. dec 2017

Nasa mala sice nemala stafylokoka, ale mala ako malilinkata poriadnu nadchu aj 2-3 tyzdne. Pamatam sa, ako sme odsavali, aj vtedy ako spala. Ako ju davas spinkat? Mas ju vo vyvysenej polohe? Davas ju nabok? To by jej mohlo pomoct. Pripadne dat ju spat na brusko. Ale vsetko toto, aj keby mam uplne zdrave babatko robim len s monitorom dychu.. Drzim vam palce nech to rychlo prejde.

lavieenrose
10. dec 2017

@bambola82 to je zaujimavy postup doktorky na takeho bacila nenasadit atb a este u takeho drobca...

bambola82
autor
10. dec 2017

@liv1 dakujem...ano davam ju vyssie a spinka naboku

katharines
10. dec 2017

Ahoj, my sme davali Sterimar hypertonicky roztok (moze sa pouzit asi 2 tyzdne), strekli do nosteka a potom po 2 min odsavali odsavackou na vysavac. Potom este pocas odsavania niekolkokrat som strekla ten hypertonicky a odsala a nakoniec aj ten izotonicky Sterimar na zvlhcenie. Odsavali sme asi 3-4x cez den, lebo hlieny bublali. Tiez by pomohlo, keby si ju nosila v satke, lebo ked lezi, tak sa nostek zapchava. My sme vsak museli odsavat takmer 3 mesiace 😣, ale pomohlo. 😀

bambola82
autor
10. dec 2017

@lavieenrose ved prave, ten stafylokok sa sam nevyhubi

katharines
10. dec 2017

@bambola82 mozes pouzit este Sterimar s meďou. Ma to antibioticke ucinky. S antibiotikami radsej opatrne. Ono ten zlaty Staf. Sa vyskytuje dost casto

bambola82
autor
10. dec 2017

@katharines je to na predpis?...fuuha, tri mesiace???...takze si este vytrpime😢

bambola82
autor
10. dec 2017

@katharines ja viem, ze Atb davat tak malemu babatku je skodlive...ale je mi luto, ked vidim, ako sa trapi

katharines
10. dec 2017

@bambola82 nie, Sterimar nie je na predpis. Ak mozem poradit, tak je ekonomickejsie kupit rovno velke balenie toho izotonickeho.

shee11
10. dec 2017

skus inhalovat, to mozu aj najmensie deticky. s vincentkou alebo ambrobene roztok. my sme inhalovali 6 tyzdnovu a velmi to pomohlo. porad sa radsej v lekarni alebo s dr. ako casto, kolko... drzim palce.

bambola82
autor
10. dec 2017

Dakujem Vam za rady, urcite vyskúšam

spuntikmathiasko
10. dec 2017

Mudr. ti ATB nedala asi preto, ze ten stafilokok je dost casty a tym padom, ze nie su zelene sopliky moze byt kludne len prechladnuta a za sopliky nemusi stafilokok. lenze sopliky u tak maleho babatka trvaju bezne 2 tyzdne. Je to trapenie, zvlast ak kojis tazko sa mu papa. A ak kojis strekni mliecko pri kazdom kojeni do nosteka to pomaha.

katharines
10. dec 2017

@spuntikmathiasko suhlasim, mliecko do nosteka pi odsavani je dobry napad.

noname26
10. dec 2017

Ako casto odsavate? Nie je to pricasto? Bo vysusena sliznica produkuje viac hlienov.po odsato by sa mali dat kvapky na baze slaneho roztoku tusim

bambola82
autor
10. dec 2017

@noname26 odsavam tak 3-4x denne, slanu vodicku jej davam cca3 min.pred odsavanim, aby jej uvolnilo hlien

noname26
10. dec 2017

@bambola82 tak to nie je moc.po odsavani sme tusim do nosteka mali davat kvapky na odpuch sliznice alebo slany roztok na prevlhcenie

bambola82
autor
10. dec 2017

@noname26 ta slana voda sa ma davat po odsavani?

katharines
10. dec 2017

@bambola82 mozes dat po odsavani kratky strek izotonickeho Sterimaru alebo kvapnut materske mliecko.

bambola82
autor
10. dec 2017

@katharines dakujem krasne, hned zajtra to pojdem kupit...aaa budem dufam, ze nam to pomoze🙏

katrin69
10. dec 2017

@bambola82 aj moja má zlatý "poklad"... čerstvý primerane studený vzduch spôsobí odpuchnutie dutín, čo bude pre ňu dobre, ale teraz hlásia strašný fujačisko, tak ja by som to riešila otvorením okna a pozor na prievan. Samozrejme dať jej hlavičku do vyššej polohy, ako keď bolo mimčo v nemocnici na tom vozíku (teda aspoň ja som mala taký polohovateľný vozík). Naša doktorka nám ešte predpísala Fenistil kvapky, ževraj pomáhajú na tieto dutiny. Zatiaľ som spokojná. A veľmi veľa trpezlivosti pri odsávaní treba. Prajem mnoho zdravia, nech tá zlatá potvora zmizne a viac sa neobjaví 😉

katieg85
10. dec 2017

@bambola82 neviem aku mate teplotu kde mala v noci spinka ,ale este viac je dieta zasoplene ked spi v teplej miesnosti.nad 20 stupnou uz je vela.najlepsie 18-19.

tamara263
10. dec 2017

Aniz korenie trha a riedi hlieny a pomaha pri vykasliavani niektory piju z neho silne odvary pri astme neviem ci jej davas cajik pit vzdy ho vyvarim vo vode precedim dam trochu medu ja ho pouzivam na travenie prdenie na kasel pri synovi na soplik a zatial ,,klopem nech to nezarieknem'' vzdy pomohol nemusela som pouzit ziadny sirup ci kvapky do nosa pre mna zazracne korenie ...zelam malinkej skore uzdravenie

bosoriak
11. dec 2017

@bambola82 Ja som mojej dcere davala ten nasivin od narodenia. davala som jej ho iba na noc a pokojne aj dlhsie ako tyzden, aj lekar mi to tak odobril. Este ma napadlo, ze si mozes dat skusit predpisat fenistil kvapky, tie tiez sposobuju odpuchnutie dutin. No a moje deti vzdy lepsie spali vonku so soplami, takze trojhodinove prechadzky boli vtedy bezne, obzvlast v zime, chlad je skvely na opuchnute sliznice.

Inak len odsavat, odsavat, zvlhcovat a cakat. Mne sa nejako neosvedcili ani vyvysene polohy, nevidela som rozdiel.

Drzim palce.

simca06022011
11. dec 2017

Môžeš jej oddávať aj častejšie. Ale vtedy kvapkat iba obyčajný morskú vodu. Nič iné nepomôže ak nemá atb. Inak ten aerius alebo fenustil vám lekarka mohla dať. O si upreté už mám pochybnosti teraz ale keď sme boli malý dávala som ho aj ja. Nuž len trpezlivosť prajem a časté odsávanie. Odsať to inak treba riadne, kľudne aj viac krát stretnúť a riadne odsať. Ono aj počasie je nadchove, aj my bez zlatého sme soplosi 🙂 ja som malej mesacnej nedávala okrem libenaru nič ešte.

gondyo
11. dec 2017

koloidné striebro,bábatko to môže aj piť aj podávať do nošteka,ale radšej sa poraďte o dávkovaní pre tak malé dieťa,držím palce

katharines
11. dec 2017

@gondyo pre male babo nedporucam. Pri prekroceni davky, alebo dlhsom uzivani ako treba (aj ked len do nosa) sa uklada striebro trvale do dermy a predsa nechceme šmolkov 😁.vyliecit.

marion09
11. dec 2017

@bambola82 moja mala to iste,nasa dr.jej predpisala UNIFLOX

gondyo
11. dec 2017

práve preto sa treba poradiť s niekým skúseným,zabralo by to hneď takže dlhodobé užívanie netreba...naše dieťa papá striebro asi 3 roky a zatiaľ sme nič šmolkovské nespozorovali....