Ahojte dievčatá, asi mi začína menopauza, začal mi lietať tlak a pulz, niekedy cítim busit srdce. Mešká mi menštruácia už vyše týždňa. Začalo sa to v auguste,hoci vtedy mi ešte chodila menštruácia ako tak, niekedy aj 5-6 dní skôr, potom mi trvala iba 3 dní. Už mám za sebou všetky vyšetrenia ohľadne srdca, tie sú ok takže už mi z toho vychádza len menopauza. Máte niektorá tiež také skúsenosti so začiatkom menopauzy?
@pribinak 47 už 😭
@bambulienka25 v stredu idem na prvé vyšetrenie, tak buď to bude štítna alebo mi to už bude koncit
@lagunka0000 uz sa mi stalo, ze som mala TK hranicny, ale nikdy nebol odmerany v klude tak, ako by mal byt. kazd ypohyb tto hodnotu moze zmenit, hlavne zysit. pulz mi vyskakoval, bola som vysetrena a vsetko OK. mala som to v obdobi PMS. vraj je to len nejaka odchylka, ktora moze suvisiet aj s mojou nadvahou.
ms avam pravidelne, ale mala som obdobia, ze sa mi cyklus skracoval, niekedy az na 18dni.
udajne po 40-tke uz nastavaju zmeny v hormnalnom cykle, cize odchylky tu uz byt mozu, zacina to najskor len menej vyraznymi zmenami v pravidelnom cykle, co nemusi este v pravidelnoti urobit zmeny, ale casom to asi pride.
ja mam 44r.
@majamat aj dnes doobeda sa mi rozbúchalo srdce, tlak bol super ale tep som mala 81, bežné mávam okolo 58-60, potom som sa snažila ukľudniť dýchaním a prešlo to, po pol hodine už som mala tep 62, takže to už môžu byt hormóny
@lagunka0000 81 je este v norme, ja som v klude mala uz aj 130. 58 je prave pod normu. norma je medzi 60-90 a nizsie hodnoty mavaju skor len sportovci.
@lagunka0000 no aj ked pocitujes busenie srdca, pulz nemusi byt pri tom vysoky. moze to prebiehat aj bez vyrazneho zvysenia pulzu. vela ludi ma taketo dochylky, no nemusi to znamenat vyraznu poruchu srdcovej cinnosti. nastastie.
a čo gynekológ? robil testy? niekto tu spomínal že v lekárni dostať aj domáce testy ohľadom menopauzy...
@deti95060810 bral mi akurát krv na hormóny a vraj nič, že je všetko v poriadku, skúsim sa informovať ohľadne tých testov
@bambulienka25 tak je to jasné dnes som bola na vyšetrení štítnej, mám ju mierne zväčšenú a viac bude vedieť po ďalších vyšetreniach,teda čo sa týka funkčnosti len musím vysadiť lieky na tlak tak zajtra idem k internistke či to môžem alebo nie, lebo tieto lieky vraj skreslia vysledky
@bambulienka25 ďakujem, však potom napíšem ako som dopadla
@bambulienka25 takže dnes mi internistka zmenila liek na tlak a dala mi iné, dúfam, že mi nebude zle po nich a vydržím mesiac. Potom idem na odber krvi a mám doniesť 24 hod. moč. aj tebe takéto robili ohľadne vyšetrení na štítnu?
@bambulienka25 bola som na CT brucha, obličky a nadoblicky sú ok, len nevedia prísť na to, že prečo mám nižší draslík tak preto ten moč. Som myslela že to robia bežne, tak asi nie u každého
Hm, koľko máš rokov