Wobenzym - nežiadúce účinky

petrofka
24. sep 2017

Ahojte. Dva roky po porode este nemam uplne zahojenu materncu. Tak mi dr. kazal uzivat Wobenzym. 2 tyzdne 3x7 tabliet, a potom 3x5 az kym nevyuzivam 800 tbl balenie. Beriem ho uz mesiac a teraz mi zacali strasne hnacky a zaludocne nevolnosti. Stretli ste sa s tym niekto? Ako ste to riesili?
Nechce sa mi velmi ist na operaciu, a tak by som to nadalej chcela uzivat, este mi zostava nejakych 15 dni, ale neviem co s tym. Ci si ozaj stale davat nieco proti hnacke. Alebo to jest s jedlom a nie na lacny zaludok. Hm..

jarka91
24. sep 2017

@petrofka teraz sú virózy .... žaludok - strasne bolesti , vracanie, hnačky , mozno mate virozu, ak to trva dlhsie mozno neziaduci učinok , hmm

pslahorova
24. sep 2017

Znizit davku??

lapersefona
25. sep 2017

Ahoj. Áno je to jeden z nežiadúcich účinkov. Črevá sa detoxikujú, a preto tak reagujú. Je potrebné znížiť dávku. Uber si napr. 4 tabletky.

Ja som začínala s dávkovaním od 2-3tbl a postupne zvyšovala.

Na maternicu je dôležité piť denne aj sypaný čaj z Rebríčka a Alchemilky. Bylinky veľmi efektívne pomáhajú.

sandral
25. sep 2017

@petrofka Ja som užívala Wobenzym kvôli imunite a lymfatickým uzlinám a to viac ako rok a tiež som mala žalúdočné problémy.
Nechcem Ťa znechutiť, ale ja už W. neužívam takmer 10 mesiacov a tráviace problémy zostali. Mne sa prejavili v podobe bolestí žalúdka a spomaleným trávením.
Ja by som znížila dávkovanie, príp. by som ho už prestala užívať. Ak Ti pomohlo, tak sa to odrazí už po 200 - 300 tbl., ak nie, tak ani po 800 tbl..
S jedlom stráca svoj účinok, takže buď polhodinku pred jedlom, alebo 2 - 3 hod. po jedle.

petrofka
autor
25. sep 2017

Dakujem dievcence. Uz to preslo, asi to bola viroza. Uvidime. Zacala som pit cierny caj a asi aj to pomohlo.