Ahojte chcem sa spýtať ohľadne menstruacie. Som rok po porode a stále nič, nemam, ale nechcem prestať kojiť syna. Viem ze cyklus by nabehol keby som prestala kojiť, ale to ja nechcem. Je možné naštartovať cyklus nejakou vyvolavackou u gynekológa?
@atomiclena a naco chces startovat cyklus?? Otehotniet vraj mozes aj tak
@juliacenc ako sa bez cyklu trafím presne do tej prvej ovulacie? To asi ťažko. Keď si ju neviem nijak vyrátať.
@atomiclena tak chces otehotniet? Tak sexujte kazde 2-3 dni a trafis sa, ak nahodou bude. Alebo si skus robit ovulacne testy aspon, merat bazalnu teplotu. Ja som mala po porode stale bazalku 36,6, ovu testy snehobiele bez druhej ciarky. Tak som vedela, ze zatial nic. Ale ja som napriek dojceniu 4x dostala do pol roka deti, pri 3 do 4 mesiavov a pri jednom do pol roka. Tak inak poradit neviem.
Staci ze budes kojit menej. Prveho som dojcila 2,5 roka a to som uz bola v 20.tyzdni s dalsim babom.
Cykus mi pri kazdom nabehol cca po roku. Kedy uz dieta papa skoro vsetko tak netreba az tolko dojcit.
@atomiclena ved budes skusat az kym to neklapne. Naco to tak silis a este aj kramy si chces privodit 🥵
Preco ju chces nastartovat? Pri kojeni mas zvyseny prolaktin a ten blokuje ovulaciu. Treba si zabezpecit ochranu pred otehotnenim a prirode do toho nezasahovat