Je možné vyvolať menstruaciu po porode? Mam už 10mesiacov po porode. Syna kojim.
@atomiclena myslis hormonalne, injekciou vyvolat?
Prečo ju chceš vyvolať?
a to naco??
@atomiclena ja si to vzdy uzivam ze som bez MS kym neprestanem kojit, takze mam pokoj 9mesiacov + 1,5-2roky😊
@tetapetra je to individualne u kazdej zeny. u mna zastavuje. aj dr. mi to tak vysvetlil, ked som mala dlhe mesiace pobolievanie podbruska a MS neprichadzal, ze telo by aj chcelo spustit cyklus, ale kojenie to zastavuje a preto mam pocit, ze dostanem ale nic z toho. ze mi moze skusit pichnut vyvolavacku ak chcem ale nemusi to zabrat. viem, ze vela zien ma normalne cyklus, ale autorka zjavne nie, ked ma s tym problem. to nepisem vseobecne kojacim zenam...
Premýšľam nad druhým babatkom preto sa pytam
@atomiclena ak chces uz teraz druhe, tak si to uzivaj bez ochrany......a ked sa nezadari do par mesiacov, jednoducho prestañ kojit, ms nabehne a mozes byt znova tehotna
Lenže ja nechcem prestať kojiť preto sa pýtam ci sa to vyvolať injekciou, či to tak funguje
@denuss preto som písala to, čom písala.
@atomiclena môže sa zadarit aj bez toho.
@atomiclena uzivajte si naplno. Zadarí sa skor ako dostanes menzes
@atomiclena mozes to skusit, mne to dr. navrhol, ked sa mi nevedel spustit MS kvoli kojeniu, i ked mne neslo o dalsie tehotenstvo, ale bolievalo ma cele mesiace brucho, ako by som mala dostat. MS prisiel po injekcii, ale potom mi to zase chodilo vselijak. u niektorych zien proste prolaktin blokuje ovulaciu. mozno sa ti podari otehotniet aj pri kojeni, ak pride ovulacia, ale moze byt, ze az ked odstavis. mne to dr. vysvetlil, ze telo sa tym akoby chrani. ak je kojenie zataz, tak nespusti ovulaciu, aby nedoslo k oplodneniu a tehotenstvu..pri prvom dietatku som dostala po 10mesiacoch ( ale stale nebol MS pravidelny), no otehotnela som po par mesiacoch. pri druhom a tretom dietati som dostala az ked som odstavila, ked mali dva roky. teraz pri stvrtom zatial tiez nic, ma 8mesiacov.
dostala som až po skončení kojenia... takže ak prestaneš kojiť, isto príde aj menzes