Mam 25 a dnes mi partner povedal, ze je ma dost citit zospodu. Zostala som troska z toho v pomykove lebo som myslela, ze nic take nemam.
Je pravda, ze raz za mesiac mavam rozne vytoky- zlte, zelene a az tak ze mi pretecu nohavicky aj nohavice. Vtedy som si dala vlozku a neriesila lenze som zacala uvazovat nad tym ci to neni chyba v mojej gyn. Ked som jej hovorila, ze mam silny menzes kedy strasne hnackujem a zvraciam tak iba mavla rukou, ze to je ok. V praci mi vsak kolegyne tvrdia, ze neni normalne aby som pri menzese vkuse zvracala a hnackovala. Na bolesti mi pomaha iba nurofen nic ine a ked sa vyvratim a vyhnackujem tak sa mi ulavy tak po 4 hodine. Potom uz je menzes ok.
Ked som ziadala od nej tabletky odmietla mi ich dat lebo som mala pred 4 rokmi zle pecenove testy. Uz su v norme a aj tak mi tabletky odmieta. Nikdy mi nic poriadne nevysvetli, neviem ci mam vsetko v norme. Nevidela som ani lab.vysledky.
Viac ma vsak trapia tie vytoky. Na urologii som udajne prekonala infekciu mocovych ciest. A hlavne silny menzes ktory mam 44 dnovy, trva priblizne 6 dni a cely mesiac sa mi posuva. Mam mat 17 a dostala som ho uz teraz. Neviem co mam robit.
S priatelom pouzivame kondom.
Co robiť? Zmeniť gynekologa. Zelené vytoky? Ja by som hneď ráno išla k novému gynekológovi a nech ti urobi kompletné vyšetrenie. Farebné a zapachajuce vytoky je jasným signálom že niečo nienje v poriadku. Ako môžeš s týmto fungovať akoby sa nič nedialo?
Niečo sa určite deje a treba to liečiť.
@simona20201309 no ja som bola a ona povedala ze to neni nkc vazne ze ci som nemala pohlavny styk, ze aj to moze sposobit vytok
Mne ta moja debilne dr povedala, že je úplne normálne krvácať (jasnocerveno) s brutálnym bolestami, mesiac v kuse! Ze co by ken iné ženy za to dali - ja môžem vďaka ms aspoň otehotniet 🙈
2x picas mesiaca som u nej koli tomu bola. Jej riešenie na uplne všetko- dám vám antikoncepciu! Bola som sama - pri bežnej prehliadke - tak napíšem vám tu antikoncepciu? Ja som hneď na začiatku povedala, ze žiadnu nechcem! Pomohol mi liečiteľ, keď som po 15 mesiaci neustáleho krvácania a bolesti bola zúfalá!
Teraz ta nechcem tým hnať k liečiteľov, ok?
Ale v každom prípade znen dr! Zelené vysoký sú ok aj vracanie a hnačky? To som mala roky aj ja, prvý deň som vždy už na SŠ odchádzala zo školy domov - vzdy ucitelja poslala so mnou aj jednu spolužiačku. Mala som to roky, ak som si okamžite nedala uz pri minikŕči ibuprofen, bola to konečná.
Asi 2 roky pred porodom sa mi to trochu zlepšilo. Úplne to zmizlo ale náhodou vtedy, keď som prestala jesť mäso, mliečne výrobky, kavu, sladkosti. Za dva mesiace som nevedela ani, že mám ms, bez bolesti! To bol úžasný vedlajsi efekt, s ktorým som absolútne nepočítali, moje úmysly boli úplne iné. Po roku som znova tie veci jesť zacala a bolesti sa vrátili. Niekto mi myslím tu na mk potvrdil, že to súvisí s nejednom toho mäsa.
Držím palce nech sa rýchlo vyliecis.
Zmeň gynekologa. To nie je dobre- príznaky čo popisuješ.
Uz si si odpovedala,si dospela a ak to citi priatel,musela si citit aj ty. A take vytoky urcite nie su v ziadnom pripade v poriadku,ale to tu uz napisali predo mnou. Zmen lekara a nech ti urobi na novo kompletku. Pri ovulacii zvykne byt ovulacny hlien/vytok,ale toto,co popisujes je daleko za normalom,este aj zapachajuci a asi bude nutne preliecit pre istotu aj priatela
V prvom rade zmeň doktorku a hneď. Daj si spraviť komplet vyšetrenie aj stery na rôzne choroby.
V druhom rade je to výtok, nie výtoky. Máš ho len jeden.
A v treťom rade máš 25 rokov, tak už by si mala vedieť základné veci. Máš 44 dnový cyklus a nie menzes. 44 dní v kuse asi nekrvácaš. Či? Nasledne píšeš, že trvá 6 dní. Doštuduj si pojmy, potom ťa skôr pochopí ak lekár a pomôže ti. Je kopec žien, ktoré majú extrémne silnú menštruáciu, je im zle, zvracajú, hnačkujú. Niektoré musia byť minimalne 1. deň doma. Niektorým pomôže HAK, niektorým nepomôže nič a musia si to odtrpieť.
Ja tiež hnačkujem a na bolesti mi pomôže len Flector. Začala som piť alchemilku, brať vitamíny na cyklus a je to o dosť lepšie. Aj ked beriem HAK mám také PMS , že by som vraždila aj zato, že niekto dýcha.
@lalenka33 no mne to mama nevysvetlila a uprimne sa spolieham iba na aplikaciu. Ked sa ma to doktorka spytala nevedela som jej odpovedat lebo tomu nerozumiem. Viem, ze je cyklus ale ako sa rata netusim
A do školy si nechodila? Máš internet, máš lekárku, kamarátky. Stačí google a čítať.
Véd si sa musela cítiť aj ty.
By som sa prepadla pod zem, keby mi to povedal partner.
Vymen gynekologa