Výtok z bradavky

13. sep 2022

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať čo by to mohlo byť.. Už zo dva mesiace ma boli ľavy prsnik a keď ho stlačím vychadza mi bielo-kremova tekutina... Potom sa mi nachvilku úľavy. Bola som aj na sono no je všetko v poriadku. Kojiť som prestala pred 2.5 rokom.

lenocka8894
13. sep 2022

Na sono ste boli naposledy ked ste prestali kojit alebo teraz niekedy? Vytok z bradavky nie je v poriadku ani bolestivost prsnika...urcite smer lekar co najskor...neviem kolko mate rokov ale myslim ze na mamografiu vas poslu hned

fepe5
13. sep 2022

Ja som 2 roky po kojení mala takisto výtok z bradavky,aj ma bolel,sono som mala ok,doktor povedal že to môže byť ešte z kojenia keďže som kojila cca 4 roky,s malou prestávkou.A bolesť môže byť aj z chrbtice.

lua278
13. sep 2022

Môže sa ti tvoriť v tele hormón ktorý sa volá progesterón. Začne sa v prsníkoch tvoriť ako keby mlieko. To bol môj prípad. A rovnako to bolo asi dva roky po kojeni. Šla som za svojou gynekologičkou. Urobila by krvné testy na tento hormón a mala som ho zvýšený. Chvíľu som brala tabletky na zastavenie tvorby mlieka a potom to prestalo.

amiga
13. sep 2022

@lua278 Asi myslíš hormón prolaktín. Mimo laktácie po pôrode, môže jeho zvýšená hodnota byť kvôli nezhubnému nádoru na hypofýze (prolaktinóm).

poly2406
13. sep 2022

Ako píše mamička vyššie... môže byť zvýšený prolaktín. To bol aj môj prípad, nekojila som 3,5r. Po krvných testoch sono - zlé, mamografiou potvrdili nález zo sona a rovno onkológia, biopsia a o týždeň operácia a takmer pol prsníka preč.
Nemusí to byť tvoj prípad, no určite vyhľadaj lekára!

lua278
14. sep 2022

@amiga áno prolaktin. Neviem prečo má napadol progesterón 😀 ale je to tiež hormón 🙂🙂ďakujem za opravu