Dobrý deň, chcela by som sa opýtať čo by to mohlo byť.. Už zo dva mesiace ma boli ľavy prsnik a keď ho stlačím vychadza mi bielo-kremova tekutina... Potom sa mi nachvilku úľavy. Bola som aj na sono no je všetko v poriadku. Kojiť som prestala pred 2.5 rokom.
Ja som 2 roky po kojení mala takisto výtok z bradavky,aj ma bolel,sono som mala ok,doktor povedal že to môže byť ešte z kojenia keďže som kojila cca 4 roky,s malou prestávkou.A bolesť môže byť aj z chrbtice.
Môže sa ti tvoriť v tele hormón ktorý sa volá progesterón. Začne sa v prsníkoch tvoriť ako keby mlieko. To bol môj prípad. A rovnako to bolo asi dva roky po kojeni. Šla som za svojou gynekologičkou. Urobila by krvné testy na tento hormón a mala som ho zvýšený. Chvíľu som brala tabletky na zastavenie tvorby mlieka a potom to prestalo.
Ako píše mamička vyššie... môže byť zvýšený prolaktín. To bol aj môj prípad, nekojila som 3,5r. Po krvných testoch sono - zlé, mamografiou potvrdili nález zo sona a rovno onkológia, biopsia a o týždeň operácia a takmer pol prsníka preč.
Nemusí to byť tvoj prípad, no určite vyhľadaj lekára!
Na sono ste boli naposledy ked ste prestali kojit alebo teraz niekedy? Vytok z bradavky nie je v poriadku ani bolestivost prsnika...urcite smer lekar co najskor...neviem kolko mate rokov ale myslim ze na mamografiu vas poslu hned