Výtok po šestonedelí

lorrainet
30. dec 2024

Ahojte, som 8 týždňov po pôrode a mám silný výtok a bolesti akoby ovulačné. Mala som ťažký pôrod , velmi veľa štychov. Na kontrolu idem až koncom januára, nebol skorší termín. Mali ste niektorá niečo podobné? Môže to byť ovulácia? Výtok je viacmenej číry, bez zápachu a má konzistenciu ako vajíčko

dixitka
30. dec 2024

@lorrainet kľudne to môže byť ovulka, prvá ovulácia môže prísť už 4 týždne po pôrode, a to aj ak dojčíš.

anavixy
30. dec 2024

Ano, velmi velmi pravdepodobne.

lorrainet
autor
30. dec 2024

Áno, kojim plne , preto som myslela že ovulka a nedajbože menzes vôbec nebudú 😁

dixitka
30. dec 2024

@lorrainet tak uvidíš cca o 2 týždne, či príde menzes alebo nie 😁 je to fakt individuálne, ja som mala prvýkrát až po 20 mesiacoch od pôrodu, ale poznám ženy, ktorým cyklus naskočil hneď napriek dojčeniu, a jedna hneď aj otehotnela 😀

lorrainet
autor
31. dec 2024

@dixitka no ja popravde neviem či som aj nemala a neviem či spoznám , ak by som mala 😀 keďže vysoký prolaktin zablokuje to krvácanie alebo ako to povedať 😀 hneď ako mi skončilo šestonedelie som jeden deň mala kvapku krvi , aj miernu ale veľmi miernu bolesť ako pri ms ale len v ten jeden deň, viac nič 😀 ale podľa tej bolesti je toto ovu

anavixy
31. dec 2024

@lorrainet Zvyseny prolaktin neblokuje krvacanie, ale ovulaciu a tym aj menstruaciu - nie je ovulacia, nie je menstruacia, je ovulacia, bude aj menstruacia. Nie u kazdej zeny musi prolaktin ovulaciu blokovat, u niekoho naozaj zablokuje na roky a u niekoho ani len na mesiac.

dixitka
31. dec 2024

@lorrainet Ako píše anavixy, ak máš teraz naozaj ovuláciu, menštruácia príde (ak si náhodou neotehotnela 😀). No nemusíš mať cyklus hneď pravidelný - kým budeš dojčiť, môže to byť kadejako rozhádzané, slabšie, ale aj silnejšie… uvidíš 🙂