Výtok po menštruácii

8. máj 2022

Babenky chcem sa opýtať či niekto nemal podobné. Už 4 mesiac mám po menštruáci, ktorá je normálna nie nejaka silna aj 8 dní špinenie, najprv ružove potom hnedé. Bola som u gynekologa, chce mi dat hormonalnu liečbu, lebo sono, stery boli v poriadku. Neviem či sú to hormony mám 39 rokov. Ale ako to liečit? Pijem alchemilku, myši chvostik, pupalku a nič nepomáha.

lucyjka6
8. máj 2022

Ja mam toto iste uz ma to trapi 3/4roka,bola som uz u 3gynek.,kazdy mi povie nieco ine...ale v konecnom dosledku ze je to o.k,tiez pijem zensky caj a vit.E,

autor
8. máj 2022

@lucyjka6 Ježin 3/4 roka? Nestraš 🙂 Ja už tiež rozmyšlam o zmene gynekológa 🙈 A pomáha žensky čaj a vitamin E?

autor
8. máj 2022

@lucyjka6 Mala si v pohode pred tým menštruáciu, lebo ja som mala ako hodinky, preto ma táto zmena znervozňuje. Aj tebe odporučili hormonalnu liečbu?

lucyjka6
8. máj 2022

Mala,..povedali mi ze vekom sa hormony menia..tiez mi navhrhli ale to nie je riesenie,nebudem do seba pchat hormony

autor
8. máj 2022

@lucyjka6 Vidiš nejaku zmenu po pití čaju? Akože mať vložku pol mesiaca, je strašny úlet 🙈

lucyjka6
8. máj 2022

Ani nie,stale cakam ze sa to napravi,a hladam moznosti ako to zmenit resp.priciny

autor
8. máj 2022

@lucyjka6 Diky za odpoveď. Ja teraz sa snažim piť čerstvú alchemilku a robiť v nej sedacie kúpele, tak uvidím ďalší cyklus aký bude.

carduelis
8. máj 2022

Toto spinenie po menstruacii poukazuje na nizsiu hladinu progesteronu ako by si mala mat. Ak by si brala na to progesteron, aby si sa dostala na normalnu hladinu, tak to nie je vyslovene ze hormonalna liecba a nieco zle, ale proste doplnanie hormonu ktory ti chyba. Ale na to treba urobit krvny obraz. Nemavas PMS pred menstruaciou? Lebo aj za to moze nizsi porgesteron.

lucyjka6
8. máj 2022

@carduelis no ja mam napr.progesteronu dost,dr.mi dala tento cyklus na vkladanie aj progesteron,ci sa nieco nezmeni...a nic..

carduelis
8. máj 2022

@lucyjka6 na spinenie po menstruacii vplyva nizka hladina progesteronu v predchadzajucom cykle, skus este dalej brat ako mas a uvidis

autor
9. máj 2022

@carduelis Veď chcem ešte ísť za Dr. nech mi urobí hormonalny profil, alebo niečo, krv mi zatiaľ ešte nebrali.

janetinka27
9. máj 2022

ahoj, aj podla mna to moze poukazovat na nizsiu hladinu progesteronu. doktor ti urobi hormonalny profil a zrejme to aj mal urobit. vekom sa mozu objavovat anovulacne cykly, pripadne mozes mat nefunkcne zlte teliesko atd, co vsetko moze viest k nizsej hladine progesteronu. ja mam tiez nizsiu hladinu a beriem progesteron, prvy mi bol slaby, tento mi zatial zabera. progesteron je nevyhnutny na zdravie sliznice maternice, netreba to zanedbat. sliznica bez progesteronu sa nemusi spravne v cykle premienat a odlucovat, casom moze zhrubnut a po dlhych rokoch to moze viest aj k zmenam v bunkach. vela zien si musi doplnat progesteron, neber to ako nejake pchanie hormonov do seba, progesteron je dolezity

autor
9. máj 2022

@janetinka27 Skúsim sa dr. opytať na ten hormonalny profil, ani to nespomenul, len povedal, že dáme na pár mesiacov antikoncepciu a napraví sa to. Akože ten progesteron je tá antikoncepcia? Sorry, možno sa blbo pýtam ale nikdy som HAK neuživala tak neviem. A ty teda berieš progesteron na špinenie? Prestalo ti to po ňom?

mirkasmile
9. máj 2022

Progesterón je hormón ženský, pohlavný. A je dôležitý pri plodnosti.

janetinka27
9. máj 2022

ja beriem progesteron celkovo, on nie je iba na spinenie, spinenie je uz len prejavom jeho nedostatku. hak neberiem, snazime sa o dieta, ale celkovo som ju odmietla z principu.
dr zrejme vie co robi, dnes je to asi moderne dat hak alebo duphaston, ale ja by som chcela vediet pricinu a riesit ju. ale ja uz mam 38 rokov, takze je to trochu ine🙂