Výtok, ktorý začal tri mesiace po druhom pôrode

30. okt 2021

Ahojte žienky. Mam intímny problém a chcem vedieť či je tu niekto s podobným "osudom". Som po druhom pôrode, prvý bol prirodzený, druhý akútna sekcia. Po pôrode žiadne problémy, po šestonedeli som prestala krvácať a žila som si spoko ( i keď s kilami navyše). Tri mesiace po porode cca som musela začať nosiť intímku, lebo som bola "mokrá". Najskôr som si myslela, že to som ako spotena dole, ale začalo to byť neprijmne. Reku ze pôjdem k Dr, ale ochoreli sme doma a preobjednala ma o ďalší mesiac. Na kontrole som jej teda vravela ze co a ako, že mám pocit taky a či to nie je moč. Ona hneď keď ma pozrela dole, zistila ze mam mykozu a ze to bude isto len to. Dala mi tabletky na vklad, kázala potom ešte probiotika na vklad a výsledky ze budú o 3 týždne. Tak som jej po 3 týždňoch písala ze co a ako, ale ze stále mam mokre nohavičky a stále si myslím ze je to moč. Tak ze ako mam postupovať. Ona mi napísala ze výsledky ôk, len kvasinky v pošve, kázala ešte 2 mesiace vkladať probiotika a ze mam si dat vyšetriť moč u OL. Ze ona je teraz v karantene a ze si nemyslí ze uz mam riešiť urológa. V piatok som zaniesla moč k OL a som zvedavá ci niečo zisti...ale mam strach, nemám ešte ani 30 a uz mam možno inkontinenciu? 😪 či je tu niekto s podobnými príznakmi a s tým ze to nie je inkontinencia? Ide o to, že ja necítim ze by zo mňa niečo vyteká, uz tobôž nie moč. Na nohavičkách nie je mokrý fľak, ako keď si dieťa cikne, ale sú proste mokre, vlhke. Nesmrdi to. Ale mam zvláštny pocit dole, no skôr taký ako keď ide zo mňa už uz vyjsť menstruacna krv, taky proste nepríjemný pocit. A tlak. Nonstop "držím ", nie som uvoľnená. A to je to, ze stále mi treba čakať. Chodím aj 2x za hodinu. Nie veľa ale proste zrazu mi strašne treba. Pomoooc, baby, poraďte co...alebo ma psychicky pripravte na diagnózu .

nikpa
30. okt 2021

Aj keby to bola inkontinencia, po pôrode sa to stáva a nie je to koniec sveta. Existujú na to cviky alebo aj operácia v horšom prípade. Ja som mala inkontinenciu počas tehu ale chvalabohu po pôrode to prešlo. Inak ja nosím bežne intimku odkedy si pamätám, mám ju stále vlhkú 🤷 nikdy ma nenapadlo, že je to moč. Jednoducho sa tam dole spotim a mám ju aj vlhkú, niečo ako výtok pred sexom ale nie je to výtok (dúfam, že to tu nebude čítať volaky úchyl 🙊😄) Nevidím v tom problém, proste ráno vstanem, dam si čisté nohavičky, nalepim intimku a fungujem. Takže aj keby to bola tá diagnóza ktorú nechces počuť, hore hlavu, dá sa s tým niečo robiť.

autor
31. okt 2021

@nikpa dakujem. No ťažko to nesiem, úplne som z toho nešťastná...musím si skúsiť kúpiť inkontinencne vložky, lebo keď mám obyčajnú intimku tak mam nohavičky mokre...tak uvidím ci s tými to bude "pohodlnejšie ". Som zvedavá aky bude kvôli tomuto intímny život 😪

malvinab
11. jan 2022

@nikpa ahoj, ja som po dvoch pôrodoch a zakaždým som mala po pôrode slabú inkontenciu. Mokré nohavičky poznám 😢 pre mladú ženu nič príjemné na psychiku, ale po druhom pôrode som začala podctivo cvičiť a dokonca absolvovala terapiu Emsella. Upravilo sa mi to a už nemám žiadne nutkanie, únik a dokonca viac prežívam aj intímností a sebavedomie mám späť. Len treba samozrejme cvičiť pravidelne 😉¨