Ahojte, potrebovala by som pomôcť s vyložením lekárskej správy, -ja ju súce chápem, ale že či správne, to je otázne:D
TVS: uterus v AVF, endometrium 9 mm, na pravom ovariu drobné folikuly AFC 9, na ľavom ovariu folikul priem.17mm.
asi tak, že maternicu (uterrus) máš tam, kde má byť... výška "podstielky" teda sliznice (endoemtrium) 9 mm .. v pravom vaječníku (ovariu) máš malé vajíčka ... v ľavom vaječníku (ováriu) máš jeden dozrievajúci folikul (vajíčko) ktoré sa môže oplodniť.. takže vyzerá to tak, že si v poriadku a pripravuješ sa na ovuláciu a možné oplodnenie a uloženie oplodneného vajíčka v maternici... asi toľko. veľa šťastita 🙂
Najpresnejším USG ukazovateľom zásoby vajíčok vo vaječníkoch je počet antrálnych folikulov na USG obraze (antral follicle count – AFC) – ide o malé antrálne folikuly do 10 mm.
U mnohých z nás je maternica otočená smerom dopredu. Odborne tomu hovoríme antversio et anteflexio uteri – AVF.
Transvaginal sonography (TVS) - vaginálne sono.
Normálna hodnota AFC je výrazne závislá na veku (čím vyšší vek, tým nižšie AFC). Za normálne hodnoty možno považovať AFC medzi 8-30. Ak je na oboch ováriách 7 a menej antrálnych folikulov, je predpoklad výraznej redukcie zásoby oocytov.
to bolo na 2.návšteve v asist.centre...keď som mala 17 mm.folikul a to bolo na 18 deň MC..
(cyklus mám 33.dňový) Ale teraz pri poslednej návšteve keď mi robili aj HYFOSY som bola 21deň MC a vtedy tam nevidela žiadnú ovu...
@lienka737 AHA ..tak mne nič také nepovedali, mali sme normálne styk, ...to je zvlášne,,,..:/ a čo ti vďaka hyfosy zistili??? (mne povedali, že tá kontrastná látka sa zastavila v rohu maternice na ceste do ľavého vajíčkovodu- vraj tam môže byť vývojová chyba, zápal, zrastenie....?) Mohlo to byť aj niečo iné??? a pravý vajcovod bol úplne priechodny...
Ahojky....pomôžete aj mne?
SAG T2, SAG T1, COR STIR, AX 3D SSFP sekvenciach a postkontrastne v SAG T1 aj AX T1 FSat sekvenciach v rozsahu od hornej 1/4 tela stavca Th10 do polovice S3 segmentu krížovej kosti. ... Je tam toho veľa neviem čo mám ešte napísať....
Dá v ďalšej správe je : patologicka lezia na úrovni tela stavca L2 intraduralne ,extramedularne vľavo o veľkosti 7,4x 17,1 mm bez postkontrast vysycovania dif dg
@mey8 a ako si ty tomu pochopila? Lebo ja tymto vyrazom vobec nerozumiem a nikdy som ani nerozumela, mohlo sa to tykat hociakeho zdravotneho problemu a podobne