Vysoký ročný poplatok u gynekológa

20. mar 2024

Dobre ráno, som maximálne vytočená , chodím ku gynekológovi Smolíkovi do Ružinova a je tam ročný poplatok 120€ plus keď ste tehotná 299€ ak dobre viem… chodila som tam len na preventívnu raz do roka zaplatila 120€ a viac sme sa nevideli , potom som jeden rok vynechala a keď som išla tak recepčná vypýtala peniaze aj za ten predošlý rok ktorý som tam ani raz nebola čiže za jednu preventivku som zaplatila 240€ už to ma skoro piclo o zem vyhodené peniaze do kosa.
Od vtedy som tam nebola lebo som začala chodiť do CAR , jeden rok tam mám zase vynechaný , otehotnela som vďaka CAR a musím ísť o týždeň už k obvodnému čiže k Smolikovi , takze mi chcete povedať že budem platiť 120€ za vynechaný rok plus 299€ teraz za tehotenstvo čiže 420€ tam zaplatím budúci týždeň ?😔 to je strašné veď som na PN na rizikovom to je veľmi veľa peňazí , neviete či sa dá nejako tomu vyhnúť ? Ja by som aj prestúpila k inému doktorovi hoci kam ale oni ten poplatok budú aj tak pýtať a nepošlú moju kartu teda vyradenie novému lekárovi kým nezaplatím poplatky za 2 roky aj keď som tam nebola alebo neviete ako to prosím funguje ? Podľa mna aj keby odídem niekam inam aj tak sa nevyhnem tej platbe čiže tam asi rovno môžem aj ostať . Príde mi to šialené.

lisymbia
20. mar 2024

Mne príde šialený ten poplatok, ako za čo? Ja si tiež platím u svojej ročný poplatok ale 15€ a to je sakra rozdiel 😊

h2
20. mar 2024

A prečo nezmeníš lekára? Mňa by tam už viac nevidel, po tom, čo by si tú nehoráznu sumu vypýtal prvýkrát! Preventívku raz za rok predsa plne hradí poisťovňa, myslím, že doplácam tak 10€, už ani neviem, za čo presne a ešte sa Dr. tvári previnilo, že to odo mňa pýta.

evkamotka
20. mar 2024

Ja žiadny rocny poplatok neplatim a to chodim ku gyn v sukromnej poliklinike pri Bratislave. Poplatku sa nevyhnes, je to zial tvoje zle rozhodnutie z minulosti, ze si sa nechala u dr s vysokym poplatkom a toto je nasledok, ktory ta dobehol :(. Do buducna sa uz takto nezavazuj

butterflyeffect
20. mar 2024

Prvykrat pocujem o niecom takom-ved oni beru peniaze od poistovne za to ze u nich mas kartu, plus za kazdu navstevu-kazdy ukon. Hned by som menila lekara, pride mi to ako nehorazna drzost pytat prachy ked tam ani cely rok nejdes… predstav si kde by sme tak dosli keby si mala platit aj obvodnemu, ocnemu zubarovi atd…

autor
20. mar 2024

@h2 chcem zmeniť preto sa pýtam v diskusii či mi niekto nebude vedieť poradiť či aj tak budem musieť platiť

butterflyeffect
20. mar 2024

Na tvojom mieste najdem noveho lekara-on si vypyta kartu to znamena z k staremu napojdes uz tak ako ta donuti to zolatit?

h2
20. mar 2024

Veď si nájdi takého, ktorý takéto nezmyselné poplatky neúčtuje.

autor
20. mar 2024

Prosím ak by ste mi vedeli odpovedať na to že keď zavolám že chcem odstúpiť a že mám iného lekára , tak či aj tam budú vymáhať peniaze za 2 roky ? Keďže raz to už urobili ako som pisala .

tiezjedna
20. mar 2024

podpisovala si niečo?

stanulienkat
20. mar 2024

A ty si zaplatila spätne za rok, ktory si tam nebola? Fuuu..aky prievan by som tam narobila.

h2
20. mar 2024

Ale to my nevieme, podľa mňa závisí od toho, čo si u toho lekára podpísala.

butterflyeffect
20. mar 2024

Ja som menila gynekologa aj vseobecneho niekolkokrat a nikdy pri zmene som. Nebola u povodneho, podpisala som u noveho tlacivo a on vsetko riesil… nwmyslim ze moze on po teba vymahat nejake peniaze ked i realne nepodpislaa zmluvu kdee je to uvedene, myslim ze by to bolo v rozpore s obcianskym zakonikom

lisymbia
20. mar 2024

V prvom rade by som si zistila za čo vlastne účtuje taký poplatok a od toho sa bude odvíjať či ho musíš alebo nemusíš zaplatiť

maranco
20. mar 2024

Dal ti vôbec doklad o zaplatení? Lekári musia vydávať bločky z ekasy rovnako ako v obchode. Skús s bločkom do poisťovne či ti to preplatia.

ibatanecnica
20. mar 2024

ja platím ročný poplatok okolo 12 eur. Toto sú neskutočné pálky. Za čo vlastne? Len preto, že ťa má v kartotéke?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanka.zuzu
20. mar 2024

kedysi davno som aj ja chodila k jednému kde sa ročne platilo, rok som vynechala čo som tam ani nebola a potom mi dal doplatiť aj za ten rok 😀 nič neobvyklé a to už bolo aj 15 rokov dozadu. viem, že veľa pacientiek odišlo, tak už pýta len za aktuálny a do kariet sestrička razítkuje dátum zaplatenia a platí to 365 dní odvtedy... ako lekár skvelý, len toto nedomyslel (teraz chodím úplne inde kde platím za každú návštevu cca 50e, to mi viac vyhovuje)

vikisisi
20. mar 2024

Ja tiež platím ročný poplatok 70 €, ale ak napríklad nejdem 2 roky tak nechce doplatiť spätne

melanta
20. mar 2024

@stanulienkat nenarobila by si prievan. Smolík v Ružinove je v rámci polikliniky KOCH, súkromná nemocnica a pri prihlásení podpisuje každá pacientka podmienky. A v nich je to, že pokým sa neodhlási, je ich pacientka a teda je povinná platiť ročný poplatok. Autorka si podmienky zrejme neprečítala a to nie je dôvod robiť prievan. To je dôvod začať čitať, čo podpisuje.

melanta
20. mar 2024

@maranco určite dal, ak by aj nie, nedal si to do vrecka, keďže ide o súkromnú kliniku KOCH, cenník majú na webe a pri registrácii na začiatku podpísala podmienky, ktoré hovoria, že platí každý rok, ak sa neodhlási. Teda kým sa neodhlási, je ich pacientka a teda platí v rámci cenníka. Ľudia nečítajú, čo podpisujú a potom sa čudujú.

tulipanicek
20. mar 2024

Pozri si zmluvu

tamitamitami
20. mar 2024

Nájdi si iného doktora hneď a choď na prehliadku už teraz tam.... zaplať tých 120€ čo si dlžná, za tehotenstvo už neplať keďže ťa vyšetrovať ako tehotnú nebude.

saxana000
20. mar 2024

Ak si podpisala zmluvu a v podmienkach to je takto uvedene mozes sa stazovat akurat na lamparni.uz pred navstvou CAR.si im mala vypovedat zmluvu.ano teraz zaplatis minuly rok plus tento rok ako tehotna a vymahat to mozu uplne kludne lebo to maju cierne na bielom Tebou podpisane..
Ak.sa.ti.podari.rychlo najst gynekologa ktory ta.vezme okamzite chod tam len vyplatit ten minuly rok rozviaz zmluvu a do poradne nastup uz k novemu.

alexandra383
20. mar 2024

Tiez k nemu chodim, a ano ked som bola tehotna a rok predtym som u nich nebola, tak som platila za dva roky spolu plus tehotensky poplatok. Ale ak si najdes ineho, vtedy myslim platit nemusis ani tie predosle roky. Myslim, ze tu v skupine sa to uz tiez riesilo.

laurita285
20. mar 2024

Ak si podpísala zmluvu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti tak si súhlasila s poplatkom a teda ho budú pýtať aj spätne.

mandzula
20. mar 2024

Je pochopitelne, ze ak to ma takto v zmluve, peniaze pyta, lebo je v podstate tvoj problem, ze si jeho sluzby nevyuzila, no zaroven si "zaberala" miesto, na ktore mohol vziat inu platiacu pacientku, no vziat ju nemohol, lebo ma urcitu kapacitu, ktoru naplnas aj ty. Suma je to sialena, to nie je o com.

basulaak
20. mar 2024

Ja platim 60 alebo 70€ rocny poplatok, uz presne neviem. A to zahrnalo aj tehotenstvo a vsetky kontroly. Chodim do medifemu. Neviem ci by ma skasli aj za rok co som tam nebola. Este sa mi to asi nestalo

januska12323
20. mar 2024

Ja hlavne neviem prečo si podpísala a súhlasila so zmluvou, ktorá ti nevyhovuje.

bozzie
20. mar 2024

No neviem, ale toto mi pride ozaj dost prehnane. Ja chodim v BA k Millymu a neplatim tam ziadny rocny poplatok. Asi by som nevahala a sla inde, toto je proste prilis vela pre kohokolvek si myslim. 🙂

tiezjedna
20. mar 2024

Ja som platila v Prahe v Canadian Medical Care 22 tisíc Kč za dobu tehotenstva, nie za rok. Ale vybrala som si to ja, pretože služby, ktoré v tom boli zahrnuté mi vyhovovali. Platiť nezmyselný poplatok len preto, že si ho niekto vymyslí a nič za to, to je úlet. Nenažranosť poskytovateľa a blbosť klienta, keď s tým súhlasí.