Vysoký prolaktín - skúsenosti

lusi8
5. okt 2016

Ahojte, bola som na hormonalnych testoch a mala som zle vysledky-zvyseny hormon Prolaktin, prosim ma niekto podobny problem a vie si vymenit skusenosti? Prave tento hormon je dolezity pre ovulaciu a pocatie dietatka.

hybenka
6. okt 2016

Ahoj, lusi8. Ja som mala hladinu 1256, cize tusim,, ze 3najsobne zvysenu, otehotnela som na 1. pokus. Prolaktin mam stale zvyseny. Lekar to odmietol riesit, ze len vtedy, ak by sa nam nedarilo otehotniet a to by som musela mat v desattisicoch zvysenu hladinu. Chcem si to dat opat vysetrit po prvej menstruacii, kedze terat po porode nemenstruujem. Moja spoluziacka z vysky mala asi 3000 a nasli jej nador na hypofyze. Ma dcerku, no pri druhom tehotenstvbe vysadila lieky, potratila a hladiny prolaktinu sa jej este zvysili. Chodi na endokrinologiu uz niekolko rokov, nador sa jej zmensuje.

petja1
6. okt 2016

Ahoj! Začiatkom roka 2015 som prišla o bábätko, vtedy som otehotnela po mesiaci snaženia. Po potrate sa sa mi rok nedarilo otehotnieť. V marci tohto roku mi robili hormonálny profil-zistili zvýšený prolaktin(presne hodnoty neviem). Po dvojmesačnej liečbe som ostala tehotná a dnes som v 23tt..držím palce

zdena12345
6. okt 2016

agnucaston, mastodynone

lusi8
autor
9. nov 2016

@hybenka ahojky, tak to je skvele ze sa vam to podarilo, vela som sa docitala a aj lekarka mi povedala, ze je to dolezite pre otehotnenie. Je to stresovy hormon takue kolise. Pri dalsom odbere krvy som mala hodnotu iz len cez 40 a po dalsom tabulkovo. Cize lekar potvtdil, ue prolaktin je ok a musime hladat dalej.

lusi8
autor
9. nov 2016

@petja1 ahojky, po opakovnych vyšetreniach to vyzera tak, ze prolaktin mam v poriadku. Sam od seba klesol na normalne hodnoty. Takze patrame dalej a hladame problem.