Vysoké uterinné NK bunky

annagreg
30. aug 2023

Ahojte 🙂 Po troch potratoch som absolvovala vyšetrenie uterinných NK buniek biopsiou sliznice maternice. Vyšiel mi naozaj netradičný výsledok - mám 100% zlých NK buniek v maternici. S takýmto výsledkom sa môj imunológ ani lekárka v repro centre (Gyncare) nestretli. Som po trojmesačnej imunologickej liečbe (intralipidy 6x + medrol 6mg denne). Idem na ďalší - kontrolný odber.
Budem vďačná za každú skúsenosť, podobnú tej mojej (čiže naozaj vysoké NK bunky). Ako dopadla u Vás liečba? Podarilo sa Vám neskôr donosiť bábätko?
ĎAKUJEM za každú odpoveď 🙂

linamihi
26. jan 2024

Ahoj @annagreg, ja riesim uz niekolko mesiacov NK Bunky, najprv mi ich brali z perifernej krvi tam samozrejme bolo vsetko ok no nedarilo sa stale otehotniet. Potom mi urobili vysetrenie na uNK bunky biopsiou maternice a tam to mam taktiez rozhadzane. Dobrych Nk buniek mam malo a zlych vela. Mala som nastavenu liecbu intralipidy 7 dni pred a 7 dni po ovulacii a k tomu Medrol 4 mg / den. Medrol mi sposoboval vedlajsie ucinky a vysledky z uNK boli este horsie.
Aktualne som na druhej liecbe a to intralipidy ostali tak ako som mala 2x mesacne ale chodim na injekcie Igamplia 1x tyzdenne a vysledky sa mi zlepsili neskutocne k lepsiemu. Skuste sa o tom porozpravat s lekarom, nasadit si k tomu prizapalovu stravu, vyhybat sa alkoholu cigaretam, hybat sa a pripadne ak mate nejake potravinove intolerancie, tak sa na ne sustredit a vyhnut sa jedlam co vam robia zle.