Zdravim,
Ma niekto skusenost s vysokym HCG po potrate?
Som uz 2 tyzdne po potrate. Realne k nemu prislo 2.maja.
Ale islo o zamlcany potrat, cize plod sa uz dlhsie nevyvijal. Cele sa mi to strasne dlho natahuje 🙁.
Uz 20.4 (9tt) som vedela, ze tam nie je akcia srdca, cize MA. Dokonca uz tyzden predtym mi lekarka povedala, ze to nevidi ruzovo, lebo velkost plodu vyrazne zaostava, ale vtedy tam este akcia srdca bola, 20.4 uz nie.
Po konzultacii s lekarkou som sa rozhodla, ze pockame tyzden, ci sa potrat nespusti samovolne. Ale nestalo sa tak.
Tak ma po tyzdni 27.4 poslala do nemocnice, kde som dostala tabletku misoprostolu na vyvolanie potratu. Vtedy som mala hodnotu hcg vyse 17000. Prva tabletka nezabrala, tak mi druhy den dali dalsiu. Ta takisto nezabrala. To bol piatok. Na kontrolu som isla az utorok 2.5, lebo bol vikend a v pondelok sviatok. Plod tam stale bol, tak ma vypisali na kyretaz, ale bola som prave chora, tak termin mi dali az o tyzden, ked sa doliecim. Ale este ten den som zacala silno krvacat a potratila. V piatok som bola na konktrole, vraj bolo vsetko v poriadku, maternica cista. Ale 10.5 som bola na kontrole u svojej gynekologicky, brala mi krv na hcg a vyslo 351. Tak mam ist 24.5 znova na krv.
Tato hodnota je vlastne tyzden po potrate. Je to vela, alebo je sanca, ze sa vyhnem cisteniu?
Keby som vedela, co vsetko budem musiet absolvovat a ako dlho to bude trvat, tak radsej hned zvolim kyretaz. Takto uz od polovice aprila viem, ze som potratila a stale nemam istotu, ze je to ok 😔.
Este dodam, ze sa jednalo o IVF.
@minikonik oni odsleduju ci ti klesa hcg k nule. z takej hodnoty neklesne zo dna na den. pockaj na kontrolny odber a uvidis. ja som mala GEU, mimomaternicove po ivf a hcg v den operacie skoro 10 000 a dva ci tri tyzdne po, este stale tehotensky test bol pozitivny. ak ti sonom potvrdila ze je vsetko ok, uz len odsleduju klesanie hcg v krvi a bude to OK. tiez som mala MA bez kyretaze v 2018 a ani mi nikto hcg nekontroloval. len sono