Vysoká sliznica maternice a možné tehotenstvo

jankajanika
12. jan 2013

Už vyše dvoch rokov sa s manželom snažíme o dieťa, liečim sa hormonálne, mám endometriózu, na pláne operáciu a možno IVF. No včera som bola 20DC a lekár mi po ultrazvuku povedal, že mám sliznicu vysokú 23mm, čo sa mi oproti norme zdá hrozne veľa. Vyslovil podozrenie, že by som mohla byť tehotná, ale už som raz v minulosti tiež mala vysokú sliznicu (18mm) a tehotná som nebola, tak neviem... Iné príznaky nemám, aj keď viem, že je na ne ešte asi skoro. Nemáte niekto podobné skúsenosti? Nemôže to byť tak, že aj otehotniem, sliznica narastie, ale vajíčko sa neudrží? Som už z toho zmätená a zúfalá...

soldi
12. jan 2013

@jankajanika odporucam mamatest. mne ukazal uz 9 dni po oplodneni- vtedy este ani sliznica nebola zvacsena. alebo odber krvi 🙂 drzim palce 😵

martinkatinka
12. jan 2013

@jankajanika vysoká sliznica ešte nemusí nič znamenať.... aj ja mám endo, otehotnela som prirodzene, hoci povedali, že ak sa pdoarí, bude to zázrak... no zázrak behá a kričí mama 😀 odporúčam nestresovať, kúpit vysokocitlivý test alebo jednoducho počkať na menzes

kmkke
12. jan 2013

@jankajanika Ja som mala vysokú sliznicu, do toho som začala prudko krvácať, tehu nebolo potvrdené, ale museli mi robiť kyret - na vyčistenie maternice.

jankajanika
autor
14. jan 2013

Ďakujem, za odpovede... snažím sa nestresovať, ale je to ťažké keď vám niekto povie, že možno ste tehu a čakajte... a keď nie, tak bude laparoskopia a potom IVF... no veď uvidíme...