Vysoká sliznica a možná rakovina

19. dec 2023

Ahojte dnes som bola na pravidelnej preventivke a dost ma vystrasila doktorka.
Mam 35r a 3 deti. Medzi druhym a tretim aom v skoroˇ stadiu o jedno prisla. Stale som mala silnu menstruaciu. Doktorka mi povedala ze mam vysoko sliznicu, podotykam, ze som 4 dni pred menstruaciou a ze to treba riesit pretoze to moze viest k rakovine.
Pri kazdej precentivke mi bolo povedane ze mam vysoko sliznicu ale nikdy take nieco apominane nebolo.
Navrhla mi antiku alebo teliesko, co som zavrhla tym ze rozmyslame este nad jednym babom. Tak mi povedala, ze uz aj vajecniky nevyzeraju najlepsie, ze nevie ci sa nam to podari. Asi si viete prestavit s akymi myslienkami som s tamad odchadzala.
Neviem uz som rozmyslala, ze to dalsie nebol dobry napad.
Musela som sa vyrozpravat.

ivana11155
19. dec 2023

Len ta vystrašila. Vieš koľko je báb s vysokou sliznicou? Všetky co viem majú silnú ms. Riešenie je aj kyret maternice. Ale to len vtedy keď máš fakt problémy s ms alebo zlý ultrazvuk.

autor
19. dec 2023

@ivana11155 dakujem, aj sa zatvarila ked som povedala ze chceme este jedno. Dostala som duphaston, ze na upravu, neviem ci to vobec mam zacat brat. Niesom velmi zastanca liekov pokial to nieje nevyhnutne.

hanelka1
19. dec 2023

To je koza. Kľud, nemala by bývať síce vysoká ale tiež ťa hneď nemusela strašiť. A tá poznámka,že sa vám to už nemusí podariť. Ach bože. Poznám osobne ženu čo jej pred 14 rokmi povedali že nebude mať dieťa a zrazu zázrak v 39 porodila po 14 rokoch svoju druhú dcérku. Takže ak chcete, tak šup na to a potom sa uvidí ako sa po pôrode bude tá maternica správať a potom sa zariadis. Mimochodom, tiež ju mám z času na čas vysokú. Treba to častejšie sledovať.

1fifinka1
20. dec 2023

@autorka Je to asi pravda. Mne to povedala jemnejšie, ale niečo na tom bude. Povedala mi, viete ta vysoká sliznica je nebezpečná v tom, že v nej časom sa môžu tie bunky zblázniť a začať bujniet. A to potom už nebude dobre. Ja som si dala teliesko, vypadlo mi, beriem presne pre toto antiku jednozložkovú. Poslúchla som v tomto svoju lekárku. A tiež som mávala silný menzes. Príšerný.

taktotedanie
20. dec 2023

Ved vam povedala na rovinu vasu situaciu
Vek, vajecniky starnu vajicka tiez, geneticky material sa zhorsuje, uvysuje sa riziko potratov a ochoreni plodu, treba to brat do uvahy

autor
20. dec 2023

@taktotedanie mne to skor prislo ako propagacia antikoncepcii.

bluka2
20. dec 2023

Ja osobne by som zmenila dr.

simca06022011
20. dec 2023

Skúsila by som iného gynekológa.

taktotedanie
20. dec 2023

Podla mna vam dala velmi elegantne riesenie vasej situcie ale evidentne mate zahmleny usudok jedinou myslienkou a tuzbou po dalsom dietati a iny nazor jednym uchom dnu druhym von

autor
20. dec 2023

@taktotedanie v druhom rade som dnes riesila svoj problem s inym gynekologom a on moj zahmlenny usudok potvrdil.