Výsledok BI-RADS 4

alien2603
22. nov 2024

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či mal niekto podobný nález, pričom mamografia bez malignych nálezov, doplne o sono, kvôli nie úplne prehľadným zlazam. Údajne môže ísť aj o fibroadenom, avšak záver diagnózy je napísaný, ako je vyššie uvedené. Bola brana tenkou ihlou vzorka na cytologiu, aby sa hneď nepristupilo k biopsii, pokiaľ sa jednoznačne nevie, co to môže byť...tvar oválny, s mierne nerovnymi kontúrami. Dva mesiace predtým preventívne sono bolo v poriadku, zaznacena cysta na prsniku...

eperia
22. nov 2024

@alien2603 To znamená podozrenie na nádor

adula3334
22. nov 2024

@alien2603 ahoj ,prešla som si tým v októbri,výsledok zo sona Birads 4 b/c,takže ja som už bola v tom,že ozaj maligne.bola som na biopsii,medzi čakaním na výsledky ešte na mamografii a na magnetickej rezoncii.
Nakoniec z biopsie vyšla fibroskleroticka adenoza.takze nezhubne.idem si to dat vybrať teraz 5.12.

Už sa mi to ľahko hovorí,ale nepanikar, nie je ešte nic potvrdene, ver,že to bude nezhubne

Držím palce

veklipo
22. nov 2024

niecim podobnym prechadzam ja, pozrela som tvoju mamografiu na Zdravonikoch, mame rovnaku, na sono v nemocnici cakam 3 tyzdne., mne zatial dali BIRADS 0. Medzitym som isla na sono do sukromneho centra, kam chodim pravidelne.
Tiez mam velmi podobny popis, avsak moja je hypoechogenna ovalna, dobre ohranicena lezia benig. atributov. Ostatne vsetko rovnake. Vysledok BIRADS-2. Tiez mam cysty. Teda ak to mozem ako laik zhodnotit, tie mierne nerovne kontury sa jej nepozdavaju. Je to podozrive, ale radsej nech to dovysetruju co najskor. Casto to byva benigne, ako u mna.
Viem, cim si prechadzas, ja som od strachu nespala, nejedla. Nakoniec je to ok. Pockaj na vysledky cytologie.
Drzim. palce!

alien2603
autor
22. nov 2024

Tu bola aj mamogragia robená, tam sa nič také nenašlo. Sono spred dvoch mesiacov negatívne. V podstate šlo len o rutinne prvé vyšetrenie mamografom. Dr spomínala, že to môže byť fibroadenom, ale nevedela som určite tak navrhla biopsiu ihlou priamo na sone najskôr, že aby sa zbytočne nerobila biopsia veľkou ihlou hned, ked to mozno nic nebude... len v zavere správy nie je označenie 3, ale teda 4b, čo by prirodzene vyplasilo každého. Tak hľadám skôr pozotivne skúsenosti 😊

veklipo
22. nov 2024

@alien2603 ja som mala 3 prvykrat predpolrokom na sone, aj vtedy bola dobre ohranicena lezia, treba iba sledovat. Kedze tebe robili biopsiu, museli ti dat 4. Uplne Ta chapem, ze si vystrasena. Ja som bola ako zombie a to som mala 3.