Výsledky z folikulometrie

alaza
31. okt 2017

Ahojte dievčence dnes som bola prvý krát na folikulometrii.. doktor mi dokopy nič nepovedal, len že mám prísť zasa vo štvrtok, zistil že v pravom vaječníku je dominantný 7mm folikul a v ľavom žiadny 😢 a to som 11 DC...neviem čo bude teraz ďalej nasledovať.. som z toho rozčarovaná. Som to nečakala.. tvorí sa každý mesiac v oboch vaječníkoch folikul??? Ďakujem

ciusinka
31. okt 2017

@alaza Je to uplne normalne, vzdy je len v jednom vajecniku dominantny folikul, kazdy mesiac v inom, na folikulometriu sa chodi kazde 2 dni od toho cca. 10DC a sleduje sa ten dominantny folikul, ci rastie a ci praskne - ak praskne, znamena to, ze prebehla ovulacia 🙂 Takze uvidis vo stvrtok, co ti lekar povie 🙂

alaza
autor
31. okt 2017

@ciusinka Ďakujem a teda to je normálne ze v tom jednom nevidel vôbec ziadny?

lienka737
31. okt 2017

Mal by sa vždy vytvoriť jeden jediný dominantný folikul a len na jednom vaječníku.
7 mm je dosť málo, záleží aké dlhé mávaš cykly.

ciusinka
31. okt 2017

@alaza Ano, je to v pohode, ak by si tam prisla o mesiac, tak bude dominantny zase v druhom vajecniku 🙂

lucinocka
31. okt 2017

@alaza budes mat ovulaciu neskor ako na 14 den cyklusu pravdepodobne podla velkosti folikula, ale je uplne normalne ze je jeden, ten jeden ked narastie do spravnej velkosti pukne a je schopny oplodnenia, druhy prirodzene zanikne...na druhy mesiac opacne

alaza
autor
31. okt 2017

@lucinocka
@ciusinka
@lienka737 ďakujem teda za rady dievčence... čo mám ja odsledované ovu testami tak ovulku mávam na cca 13ty den. Mávam kratšie cykly... 25-27DC. Takže to už asi ten 7mm nestíha dorásť za 2-3 dni na 25 mm 😒 .... ja už som začala robiť závery že som "neplodna" na ten jeden vaječník 😖

lienka737
31. okt 2017

@alaza 25 mm je vela. Optimálne je 20 mm.
Za jeden den narastie folikul cca 2 mm (nie od začiatku, ale až od určitej velkosti).
Na rast folikulov sa dáva Clostilbegyt, pomerne jednoduché riešenie.

romea
31. okt 2017

možno budeš mať anoouvlačný cyklus aj to sa stava, ale neboj nabudúci možno dorastie

monyka25
13. nov 2017

Ahojte😊...tiez chodim na folikulometriu od juna,zatial sa vsak akosi nedari.Tento mesiac mal moj doki zrovna v case ked som mala ist na meranie dofcu,tak som dola az na 14dc a povedal ze ovukla uz prebehla,ze materinca je ok a do papierov mi napisal ze sliznica 8/2.Tiez mi povedal ze sa vidime buduci mesiac na kompletnom merani...s toho mi teda vyslo ze znova nic...neviem co si mam o tom mysliet..

z1984
8. mar 2018

Ahojte mam otazku. Mam ist na folikulometriu na 12-13den ale to je zrovna sobota nedela. Cyklus mam tak28-30 dni ako kedy