Výsledky z cytológie

13. máj 2024

Prosim Vás viete mi niekto vysvetliť ako mám chápať výsledky z cytologie? Sestra mi povedala, že môj výsledok je - 2. Nič iné k tomu nepovedala a zložila telefón. Ja sa v tom nevyznám, internet píše kadečo, tak neviem, či je to dobrý výsledok, alebo nie. Ak ste tu niekto kto sa vyznáte, budem veľmi vďačná za odpoveď.

autor
13. máj 2024

Výsledky z cytológia krčka maternice mám na mysli

2medvede
13. máj 2024

Ano, je to dobry vysledok, 1 a 2 je v poriadku. Ja mam 2 uz niekolko rokov po sebe, nikto nic neriesi. Keby bol nejaky problem, tak ti to urcite povedia.

arexka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
13. máj 2024

@2medvede áno, je mi to jasne, že keby je niečo zle tak ma informujú, ale v mojej hlave už hneď, že prečo nie 1😅 mám 19 rokov, na gynekologickej prehliadke som bola druhy krát v živote, tak neviem ešte ako to chodi. Som zaočkovaná proti hpv, tak ma zarazilo, že nemám dobrý výsledok. A po odbere asi týždeň na to som si na krčku nahmatala nejakú nerovnosť, ktorá tam pred tým nebola, tak som bola v strese, že čo to je, či je všetko ok. Ale keby to je niečo divne, asi by si to dr všimol aj pri prehliadke

autor
13. máj 2024

@arexka ja som mala nechránený sex a dvomi mužmi, ale som očkovaná. Ale tej konotácie sa tiež bojím. Odber z krčka ma boli, neviem si predstaviť tu bolesť po konizaciu. Dokonca som sa informovala o možnosti vkladania IUD v celkovej anestéze 😂

autor
13. máj 2024

@arexka prajem vám všetko dobre, nech ste vy aj bábätko zdraví a spokojní ❤️

arexka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
2medvede
13. máj 2024

Kazdopadne mala ti sestricka povedat, ze je to v poriadku, nie len cislo, chapem, ze si mala obavy. Ja som mala kedysi stale 1, ale uz minimalne 5 rokov po sebe mam 2. Ked som sa doktora pytala, ci to znamena, ze mam zhorsenu cytologiu, tak mi povedal ze nie, ze oboje (1 aj 2) je v poriadku, nic viac. Takze neviem, cim to je, ze dojde k takej zmene.