Ahojte. Momentálne sa dejú ťažké veci a potrebujem poradiť. Pred 3 týždňami som zistila, že som tehotná. Síce neplánovane po roku, ale začali sme za tešiť. Minulý týždeň som bola na vyšetrenie u lekárky svojej, ktorá tehotenstvo potvrdila, no nevidela to dobre, bolo to maličké na daný týždeň tehotenstva (6tt). Vraj to zrejme je neprosperujúce tehotenstvo. Ak by bol problém, mám prísť, ak nie, kontrola o mesiac. Odišla som na týždeň k rodičom na dedinu aj s dcérou oddýchnuť si. Dnes poobede som začala špiniť a večer už máličko krvácať červenou krvou. Nádej už asi zomrela. Nemám však bolesti ani silné krvácanie. A teraz otázka. Môžem sa zajtra ozvať nejakému inému gynekológovi tu, kde som, na vyšetrenie, za ktoré samozrejme zaplatím alebo ísť až zajtra poobede na pohotovosť? Alebo počkať do ďalšieho týždňa na svoju lekárku? Ďakujem za info.
Chod na pohotovost
Netreba stresovať. Niektoré ženy majú na začiatku tehotenstva aj menštr. krvácanie a netušia, že sú tehotné. Druhá možnosť, že bábätko odchádza. Myslím si, že v takom ranom štádiu tehotenstva netreba utekať na pohotovosť. Ale môžem sa mýliť. Urob, ako to ty cítiš, že je najlepšie.
@matullienka
@luccija
Nepôjdem teraz, aj keď by to bolo asi fajn, ale lekárka s tým tak nejak počítala a ja som sa s tým zmierila. Od začiatku to nebolo ok. A teraz nemôžem nechať dcéru doma okrem iného.
@loliki Veď to, že je to veľmi skoro a okrem iného, to nebolo v poriadku od začiatku. Bábätko si zrejme už našlo vlastnú cestu. Necháme to naň. Keď som pri prvom krvácala v 12tt, ani sekundu som nerozmýšľala a utekala v noci na pohotovosť.
Ako vieš, že nebolo v poriadku? Dr ti povedala aj, že vidí nejaký iný problém okrem toho, že je plod menší? Mohla si mať kľudne aj posunutú ovuláciu a preto bol plod menší. Ak nie na pohotovosť zajtra by som určite išla k dr aj ako samoplatca
@matullienka Ďakujem, to bola moja otázka. Prosím, nevieš náhodou, treba sa vopred objednávať alebo je možné na "burana" ráno do čakárne a požiadať o vyšetrenie ako samoplatca?
Radšej by som vopred zavolala a vysvetlila situáciu, až sa zbytočne nezenies nie každý gynekológ je ochotný ťa tak vziať
Je otazka, ako dany Dr. zareaguje... moze ta vysetrit alebo poslat na pohotovost. Urcite to chod riesit, inak ja som zakrvacala jasnocervenou krvou a bolo to z toho, ze som niesla po schodoch tazky kos 🙏 drzim palce
Ani v 12 tt. ti pohotovosť dieťa nezachráni. Vlastná skúsenosť. Lekár mi ukázal: Pozrite, srdiečko nebije. ☹ Čo už? Odišlo.
@loliki mne pri mladšej dcére pohotovosť veru pomohla nakoľko sai začali v 6 tt uvoľňovať hematómy,o ktorých som nevedela a tým že zastavili krvácanie zabránili potratu nakoľko mohol uvoľnený hematóm plod strhnúť
@basska_b Ja som v prvom krácala veľa v tom 12 tt, určite na viac ako 2 vložky a lekári mi nezistili prečo. Proste stalo sa to, všetko bolo ok.
@loliki Veď toto. Môže človek natrafiť na fér človeka alebo na hulváta, ktorý z neho urobí ešte blbca, že tam vôbec chodil. Mrzí ma to.
Z akého dovodu nejdeš lekárovi??? Ja som mala pozit.test iba, a zakrvacala som... hned som sla smer nemocnica (bolo cca.22:30!).
Vyšetrili ma, potvrdili mi tehu a ze mi len praskla nejaká cievka ci co, nebolo to krvacanie kvoli potratu.
Vyšetriť ta moze každý, za priamu úhradu. Ja by som to ale neriskovala ist len tak.k dakomu na blink
@lienka.7 Pretože som s tým počítala, že to nebude v poriadku podľa vyšetrenia minulý týždeň, takže som to v podstate čakala. A za druhé, mám ročné dieťa, ktoré nebudem teraz budiť a voziť po nemocnici. Sama uznáš, že to nie je dobrý nápad. Manžel zostal doma, nešiel s nami, nemám ju komu nechať.
Samovoľných potratov je veľmi veľa. Zabolí to, lebo predsa človek si to želá ináč. Ale ak je tam nejaký problém, po pôrode bude ešte väčší. V 3. trimestri je to už viac-menej životaschopné, to by som utekala na pohotovosť.
V nemocnici by mala byt gynekologicka ambulancia na gynekologickom oddeleni, tam by som sla skor nez k niekomu do “sukromnej” ambulancie. Pripadne zavolat ci a kde vas vezmu.
Casto da lekar Duphaston na udrzanie, ale, ak mala lekarka pravdu co nemusela mat nie raz sa to stane, ze plod nezodpoveda tt, tak rano zavolaj novemu lekarovi a vysvetli situaciu spravi sono, poradi.Myslim, ze Ta zoberie ako samoplatcu ja som tak bola tiez na dovolenke mi praskla cysta
@luccija Nemusela mať, samozrejme, nik nie je neomylný, ale nemohla som mať posunutú ovuláciu, to viem určite. Čiže tam problém nebol. Zajtra skúsim niekomu zavolať a uvidím, čo vybavím. Ďakujem zatiaľ.
Ak je to tak, to ma mrzi💐
Mne so spinenim v ukoncenom 5 tt v UNB Ruzinove povedali vraj nezije a okamzite musia vyvolat potrat. Poslala som ich slusne do riti. Nasla som noveho gyndosa, asap mi dali progesteron na udrzanie. Dnes mame nadhernu a uplne zdravu niekolko mesacnu dcerku 😁
Podarilo sa ti niečo vybaviť?
@matullienka Odkázali ma na pohotovosť dvaja lekári. Moja lekárka sa vyjadrila, že po výsledku z pohotovosti mám volať a ak sa ukáže, že podrástlo a vyvíja sa, nasadí Duphaston. Ja už nešpiním ani nekrvácam, celkovo to bolo máličko, v noci ani dnes už nič. Poobede zbehnem na pohotovosť teda. Dám vedieť. Ďakujem za záujem. 😊
Držím palce
Ahojte dievčatá. Aktualizujem svoj stav. Na pohotovosti ma vyšetrili, odobrali krv. Dnes znova som bola na krv a čakám na výsledok. Lekárka sa nevedela vyjadriť presne, ale tipovala potrat, no v maternici stále niečo je, sama nevedela presne určiť. Teraz čakám na výsledky, čo robí HCG. A vzhľadom na to, že nie som doma a nemám prístup k svojej lekárke, ochotne ma vyšetrili aj počas dňa, ako ambulantné liečenie, namiesto hospitalizácie. Veľmi dobrý prístup. 😊
Nech to už dopadne akokoľvek držím palce nech si čím skôr v poriadku
Prečo nejdeš na pohotovosť hneď? Veď ak si začala krvácať môže to byť začínajúci potrat