Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať na vyšetrenie plodnosti ženy. Momentálne sa s partnerom dieťa ešte neplánujeme. Mala som však už od puberty problémy s cyklom, hormónmi ( musím brať antikoncepciu kvôli liečbe), bolesti, časté zápaly a infekcie. Rada by som sa preto informovala ako je to s mojou plodnosťou. Som mladá žena, ale predsa ak by bol nejaký problém s mojou plodnosťou je lepšie to vedieť čím skôr kým sa s tým dá niečo robiť. Chcela by som sa opýtať, či sa vyšetrenie plodnosti robí len v prípade ak sa po dlhodobom snažení nedarí žene otehotnieť, alebo sa môže aj mladá žena pre svoj pokoj na duši dať vyšetriť aby sa uistila, že je všetko v poriadku?
Oficialne az ked sa cca rok nedari. Ale zalezi aj od lekara. Spytaj sa na to svojho gynekologa.
@martinaskutkova ked sa nedari podla veku do 35 2 roky od 35 pol roka, ale ak chces sopi to urobit,tak si to mozes zaplatit sama,lebo indikaciu este nemas,vies zacnite skusat a uvidis ako sa zadari,mozno na prvy krat,mozno otehotnies hned.ale je blbost si robit testy,kt su drahe a sa este nesnazite.Tak sa zacnite snazit a uvidis,ci tie testy treba alebo netreba.
@martinaskutkova ahoj kamaratka bola vysetrovana dlho sa jej nedarilo vysetrovali ju ultrazvukom,robili stery velku ulohu robi konzultacia o vsetkych prekonanych chorobach infekciach a nejake krvne a imunologicke testy...zrovna ked mala ist na nejaku operaciu alebo zakrok ( nepametam presne) zrovna vtedy sa im zadarilo 🙂 po styroch rokoch sa dockali a prave dnes ich syn oslavuje prve narodeninky