Ahojte mamičky. Existuje také niečo ako vysetrenie hormónov? Aby som to v skratke vysvetlila. Vždy som bola pohodak, vedela som si udržať pohľad nad vecou, nedokázala ma vytočiť a rozculit ani práca... no po porode (syn teraz 11 mesiacov) cítim, že niečo nie je v poriadku. Som stále nervózna, chce sa mi plakať pri pozeraní filmu, ale najhoršie je, že ma neskutočne vytoci, keď syn plače. Viem, že plače z nejakého dôvodu, snažím sa to vyriešiť, ale cítim, ako to vo me vrie. Syn je pritom poslušný, prespi celú noc, cez deň poslúcha. No keď ma svoju chvíľu, napr. Ze nechce jest tak spustí plac a mne už stúpa tlak a pociťujem, že prichádza nával zlosti. Myslím, že to môžu byť hormóny, ale neviem, ako ich dat do poriadku.... objavuje sa ta cca posledný 1/2 rok.
@larazivago rovnako ma trápi aj pokles chuti na sex. A pritom malý by dovolil, spi už o 19:30, ale ja proste nič....bojím sa, že raz mi rupnu nervy a odnesie si to malý. Teraz ma nechapte zle, ale raz to musí ísť von, úmyselne by som mu nič zlé neurobila.
Tak sa pýtaj od gynekológa na horm.profil, ale skôr to je psychika, únava, dopln magne, b vitamíny.Uz len to byť dieťaťu k dispozícii stále ho sledovať, starať sa o neho je ťažké na psychiku.A to buď rada , že Tí dobre spí a celkovo vyzerá, že j pohode dieťa.musis sa ventilovať to napätie dostať von cvičiť, odísť z domu byť sama prechádzky a pod.U nás v dedine ma jedna žena 2 malé deti každý večer od 20 slúchadlá do uší a obehne si rýchlym krokom celú dedinu schudla a povedala, že je ako baránok.
Hormóny, stavy ktoré popisuješ môže spôsobovať klesajúci progesterón. Beda ti ak siahneš na to dieťa, kúp si radšej boxovacie vrece.
Myslím, že je to bežná "materska" zmena.