Ahojte zachvilu mam 17, bola som u gynekologa včera na sone lebo ma tam poslala detska. Na sone sa mu niečo nezdalo a povedal ze v pondelok mam prísť znova a urobí mi palpacne gyn. Vysetrenie a cytologicky ster. Chcela som sa spýtať ako sa takéto vyšetrenia robia ak som ešte nemala pohl. Styk
Dakujem
@viestta Nemusíš sa hneď urážať, nepovedala som, že celé Slovensko je zaostalé. A vravím, že v niektorých krajinách v zahraničí sa palpačné vyšetrenie robí normálne cez vagínu u všetkých žien. Čo sa týka cytológie, tak moja osobná skúsenosť (aj mojich kamošiek) je, že pokiaľ žena nemala pohl. styk, tak lekárka cytológiu urobiť nechcela. Ale vyššie som napísala, že tu sa u väčšiny lekárov uplatňuje taký prístup, nie že u všetkých. Treba aj trošku čítať s porozumením a nie sa hneď urážať.
No viem, že v zahraničí (USA, UK...) sa takéto vyšetrenia robia normálne všetkým ženám bez ohľadu na to, či niekedy boli sexuálne aktívne alebo nie. Na Slovensku sa ešte stále u väčšiny lekárov uplatňuje (staromódny) prístup, že ak žena nie je sexuálne aktívna, tak sa cytológia a palpačné vyšetrenie nerobí. Neviem, či si mu už včera oznámila, že pohlavne nežiješ. Ak nie, tak mu to zajtra oznám a uvidíš čo ti povie.