Vyšetrenia u obvodného gynekológa pred návštevou centra

zusskaa
28. máj 2015

Ahojte, zaujímalo by ma, aké vyšetrenia ste absolvovali u svojho gynekológa pred tým, ako ste išli do CAR. Snažíme sa cca dva roky. Návštevu CAR by som najradšej odložila na čo možno najneskôr. Ďakujem veľmi pekne za vaše skúsenosti

velkacica
28. máj 2015

tak odlož a máš po probléme 😀

lucy125
28. máj 2015

@zusskaa Všetky čo sa dali,po spermiograme mojho mm bolo už jasne,IVF je nevyhnutnost aby sme mali dieta.

zusskaa
autor
28. máj 2015

@lucy125 Ďakujem, vieš mi napísať aj konkrétnejšie? mm absolvoval spermiogram, ja folikulometriu (následne Clostibegyt) a potom "prefuk" pýtam sa, aby ma možno zbytočne neposielal gynekológ skôr do CAR, chcem byť len pripravená 🙂

gradula
28. máj 2015

@zusskaa , u gynekologa tak max. vysetrenie krvi - hormonalny profil, prip. hormony stitnej zlazy, ultrazvuk - v ramci toho folikulometria, pripadne kultivacne vysetrenie ( mozne infekcie)
Urcite poslat partnera na spermiogram.
No a potom je este kopec odbornych vysetreni - hematologia, imunologia, genetika, zistovanie priechodnosti vajickovodov

lucy125
28. máj 2015

@zusskaa vyšetrenie krvi,hormony,štitna žlaza,ultrazvuk,cytologiu,kultivaciu,palpačne vyšetrenie,folikulometriu,genetiku,hematologiu a mm spermiogram. Prefuky vaječnikov mi robili v CAR,pred IVF a predtym sme 2x absolvovali aj IUI.

mirka0677
28. máj 2015

no manžel si dal spraviť spermiogram pred návštevou car a robili mu ho aj tam. podľa mňa si niektoré vyšetrenia robia opakovane. možno by bolo dobré obrátiť sa na konkrétne centrum s touto otázkou.

mirka0677
28. máj 2015

@zusskaa aha teraz mi došlo, že vy tam vlastne ísť nechcete a ak máte nejaký problém, tak ho chcete odhaliť a riešiť mimo car.. tak nič 🙂