Vyšetrenia po viacerých potratoch

kmihi
9. jan 2016

Pred par dnami som mala druhy potrat. Prvy v 22.tt a teraz druhy v 19.tt. Pri prvom mi nezistili nic, vraj nahoda. Druhe vsak za nahodu nepovazuju, preto ma po sestonedeli poslu na rozne vysetrenia - genetika, imunologia, histologia a pod. Na tieto vysetrenia sa objednava, dlho caka a este dlhsie sa caka na vysledky.
Prosim, vedeli by ste mi poradit, ci v okoli BA (aj mimo) existuje nejaka klinika, kde by mi vedeli spravit vsetky vysetrenia rychlejsie a hlavne precizne?
Budem vdacna za akekolvek rady.

angela5
9. jan 2016

stitnu zlazu mas v poriadku?
A co krv? MTHFR mutacia?
co zatial sledujem toto su naj dovody pre potraty a neplodnost...

kmihi
autor
9. jan 2016

@angela5 pri prvom tehu mi hned na zaciatku zistili znizenu funkciu stitnej zlazy, ale tu maju teraz pod kontrolou, beriem lieky. Po prvom potrate ma neposlali na ziadne z týchto vysetreni, vraj to bola nahoda, pricinu nezistili, takze som to mala brat tak, ze priroda to tak chcela a ze druhe tehu bude urcite oki. Hm...mylili sa. Urcite chcem ist na vsetky potrebne vysetrenia ale naozaj ma plasi to nekonecne cakanie - prihlásenie sa na testy a potom cakanie na vysledky ☹ Preto by som si radsej zaplatila aj za sukromne vysetrenia, len aby sa to hybalo rychlejsie a mohli ma cim skor liecit.

zuzika82
9. jan 2016

Ahoj ja som mala dva potraty prvý v 6tt druhy o pat rokov neskôr v 13tt missed abort.. Po prvom potrate ma neppslali nikam ,po druhom som bola vysetrena na hematologii,u endokrinologa a na genetike v BA... Trvalo to 6meaiacov kým som mala všetky vysledkY ale nezistilo sa nič vraj nahoda a mam klusne skusat ďalej...lahko sa im to povie... No nakoniec v r 2011 sa nám narodil syn zdravý a cele tehotenstvo prebeho bez komplikacii ale od prvého momomtu az do porodu som sa o babatko veľmi bála a neuzila som si tehotenstvo vôbec.. Zelam ti veľa šťastia aby si zostila pricinu potratov...

kmihi
autor
9. jan 2016

@zuzika82 ved to, ze ja som sa uz aj pri druhom tehu velmi bala, velky pozor si davala a bola vzdy v strehu a v strese. A teraz zase cakat pol roka kym sa mozme snazit, potom zase par mesiacov prejde kym sa vôbec podari... je to na nervy. Pocula som vsak, ze genetika trva dost dlho, ako dlho (priblizne) trvaju ostatne vysetrenia?
A kedy sa mozu zacat robit? Musim mat po sestonedeli a po prvej mrche?

zuzika82
9. jan 2016

Ja som necakala do konca sestonedelia.. Môj gynekologma objednal na genetiku to bolo v novembri tuším o 2mesiace som pisomne domov dostala predvolanie na genetiku a 4.maja na môj narodeniny mi pani primarka oznamila super správu že je všetko ok... A asi 3tyzdne pred tým som dostala výsledky z hematologie... Všetko to trvalo veľmi dlho zdalo sa mi že jeho cela večnosť... Neviem či súkromne by to nebolo rýchlejšie pozistuj... No hej ten strach .. Vždy som hovorila že také ženy ktoré každý rok porodia dieťa,tie si nedavaju na seba pozor a je to ok ..vynosia deti ani nevedia ako.. Ja som si dávala pozor a predsa.... Malý sa mi narodil keď som mala 29 rokov...

kmihi
autor
9. jan 2016

@zuzika82 ved to...hladam nieco, nejaku kliniku kde by to vedeli spravit vsetko a rychlo. Uz ma stve ze Dr aj sestricky v nemocnici mi vraveli, ze ale ved ste este mlada.... akoze... prvakrat som otehu ked som mala 25 a najblizsie ked bude tehotna, ak vsetko pojde ako ma, budem mat 28 ☹ A to nie je iste ze sa to vtedy podari. Noa a ako vravis, ine zeny sa ani nestaraju o seba, piju, fajcia a neviem co a deti rodia casto ako ceresna!

zuzika82
9. jan 2016

Dufam že sa ti podari niečo vybaviť skôr,drzim.palce a ozvy sa ako to pokračuje 😊 drzim palce👍

kmihi
autor
9. jan 2016

@zuzika82 dakujem pekne... dufam, ze sa nejako pohneme dalej a zistim v com je problem.
A dakujem za info 🙂