Vyrážky po holení

21. júl 2024

Ahojte, mate niektora z vas takyto problem tiez? Vzdy, ked sa oholim bikini a vseobecne intimna oblast, tak den po tom sa objavi neprijemna cervena vyrazka, stipe, boli a nevyzera najlepsie. Co vam na to pomohlo? Ja mam pocit ze som toho skusala az az, pouzivam ziletku s jednou cepelou, taku tu tazku ,,starodavnu" zeleznu, ale vyrazku som mala aj po normalnych s 3,4,5 cepelovych.Aj pouzivam peeling, teplu vodu, idem v smere rastu chlpkov, potom poriadne nakremujem telovym mliekom zmiesanych s tea tree olejom, holim vecer aby sa mi to ukludnilo, iba volne oblecenie (teda pyzamo), bez nohaviciek a ajtak sa mi to stane. Na nohach, bruchu podpazusi nikdy nic, ale tam dole strasne. Niektora z Vas ktorej sa to stavalo, ale uz nie, co vam pomohlo? IPL nechcem, depilacia voskom mi nesadla a nechce sa mi cakat nez chlpky vyrastu, depil. krem drazdi pokozku, hlavne moju citlivu. Skor okolo toho holenia nieco alebo nejaky kremik tinktura hocico. Dakujem za rady.

pluss
21. júl 2024

Ahoj ja zinkovu masť ... Niekedy sa neobjaví nič niekedy hej ale podstatne menej

barka1
21. júl 2024

Tak mne pomohol len depilačny krém. Ten nedráždi. Skusila som všetko možné, ale nič nefungovalo. Vždy den po holení zapálené vyrážky. A tiez bol celkom fajn dámsky holící strojcek. Žiletky su u mna no go.

stellarstar
21. júl 2024

Olej po holení a krem na intímnu časť z dm od balea

refly
21. júl 2024

Mne z casti pomaha prehnana hygiena. Vydezinfikovat ziletku/depilator, miesto aj pred odchlpovanim, aj po. Momentalne si veeeelmi pochvalujem hypermangan.
Niekedy si pripadam, ako keby som isla operovat :/

autor
21. júl 2024

@stellarstar objednala som balea damsky nejaky krem po holeni ale nie ten vyslovene na intimnu cast lebo nemali. Tak snad pomoze 👍

autor
21. júl 2024

@pluss nad nou som tiez rozmyslala, vela ludi si ju pochvalovalo. Vyskusam

lujza123
21. júl 2024

Možno používať penu na holenie namiesto mydla. A potom natrieť niecim úplne jemnym a nedráždivym ako čisté bambucke maslo alebo vajco od oriflame.
Mne sa to z holenia tiez vzdy spravili, kúpila som si depilacny strojček a mám pokoj. Prvý krát som si musela dať 2 poháre vina až potom trhať, ale potom na druhý krát už to bolo v pohode. Existujú aj znecitlivujuce krémy, dá sa kúpiť napríklad cez e-shop s potrebami na tetovanie, s tým to tiez ide. A hlavne pri depilácii vyrastie pár jemnuckych chlpov ktoré stačí vytrhnúť raz za mesiac, žiadny porast ako po holení

autor
21. júl 2024

@lujza123 pouzivam penu na holenie z dm na citlivu pokozku, skusala som aj depilacny strojcek od kamosky ale unho sa mi dokonca aj na nohach urobili vyrazky, aj ked tam som ich nikdy nemala. Ale to bambucke maslo vyskusam.

koniarova
21. júl 2024

Kúp si Philips Lumea a máš po probléme. Všetko ostatné čo ti tu popísali sú len peniaze do luftu

benit
21. júl 2024

@koniarova nie kazdemu lumea funguje

koniarova
21. júl 2024

@benit 90% určite funguje. Alebo laserová epilácia. Krémy a iné chujoviny sú blbosť. Podráždenie možno trochu zmiernia, ale zázraky sa konať nebudú.

autor
21. júl 2024

@koniarova myslim si ze @benit ma pravdu. Videla som dosť dobrých recenzií, ale aj dost zlych, ze ludom chlpky ajtak rastli. Navyse mam na zvysku tela dost blede chlpky okrem lytiek a podpazusia, takze by som lumeu pouzit mohla len na pár miestach a to sa mi veľmi neoplati. Mozno este pozriem ten profesionalny laser v salonoch, ale zatial chcem nejako vyriesit to nestastne holenie.

michaela329
21. júl 2024

A skúšala si ísť na vosk - cukor? Ja som mala hrozné predsudky, ale niečo ohromné 🫣😅 Fakt. Stačí prekonať ostych.

lauriik
21. júl 2024

@koniarova mne lumea nefunguje skoro vobec
@autorka najlepsie sa mi osvedcila depilacia cukrovou pastou. Ziadne vyrazky a vysledok vydrzi fakt dlho.

koniarova
21. júl 2024

To holenie nevyriešiš nijako. Máš skrátka takú pokožku. Aj mne sa to robilo a skúsila som už všetko tu spomenuté. Len ten laser ti pomôže. A to,že si videla recenzie ti prepáč prd pomôže, keď si neskúsila.

panda21
21. júl 2024

Mne Lumea funguje zasa geniálne. Ja som mala vždy také chlpy, že z večera do rana som mala už strnisko a plne črevných vyrážok+ jedna podložna cysta, ktorá sa hojila aj 3m. Lumeu som musela používať častejšie ako píšu, ale isto pôjdem aj do profi ambulancie. Je to na nezaplatenie mať nonstop pokožku jak bábätko, bez vyrážok.
Alebo ešte cukrovú pastu. Aj ta dobre funguje.

benit
21. júl 2024

@koniarova ja som bledokozec, tmavy chlp a veru nic moc.hovorim z vlastnej skusenosti. Suseda to iste

autor
21. júl 2024

@michaela329 Neskusala som cukrovy vosk v salone, ale doma. Neviem ci som nieco urobila zle, postupovala som podla navodu uplne vsetko a zobralo mi to tak 4 chlpy a etse k tomu sa mi po chvili urobili podkozne modriny.

korra
21. júl 2024

Chodim na depilaciu cukrovou pastou aj sa holim. Po oboch na zaver pouzijem serum s kyselinou glykolovou. Rano zas serum s kyselinou hyaluronovou (bezne, co pouzivam na tvar..). Nekremujem. V pripade, ze na druhy den musim nejake tesnejsie oblecenie, prebehnem slabiny s antiperspirantom, nesvrbi nic a "netrie sa". Nie pudrove, take tie gelove. Zredukovala som takto toho dost a nezostavaju ani tmavsie pigmentove skvrny, po vyrazkach.

michaela329
21. júl 2024

Skús salon, ja mám strednú v odbore kozmetička a sama som sa do toho teda nepúšťala 🙂 Ona Ti to pekne očistí, vydezinfikuje, ošetrí následne. Mne vyhovuje aj vosk, aj pasta. Ale pasta je vraj lepšia ore ženy, ktorým vrastaju chĺpky. Vyhoda je, že tym chlpky časom slabnú a akoby sú jemnejšie - redšie.

autor
21. júl 2024

@michaela329 zasa pravda ze ja som neporiadna😆 takze mate pravdu salon bude asi lepsi

jankasamulko
24. júl 2024

Viem, ze ipl nechcete, ale mne pomohlo iba to. Philips Lumea ... Iba vdaka tomu som mohla dat na seba plavky