Vyrážky na prsiach - dojčenie

nelka24630
4. aug 2024

Prajem pekný deň,
Pred pár dňami sa mi vyhodili vyrážky na prsiach, najskôr nesvrbeli, myslela som ze je to z tepla a potu, no v piatok to zacalo svrbiet a pomaly sa to rozšírilo aj na brucho a ruky.
Mám 5 týždňové bábätko ktoré kojím.
Mate niekto skúsenosti? Uz som čítala že by to mohla byt aj plesňova infekcia ktorá vzniká pri kojení, prípadne alergia na niečo ale nejedla som nijaké nové jedla ani nemenila prášok ci sprchový, pripadne daky ekzém.
Zajtra mam kontrolu u gynekológičky tak hádam ma aspoň kus usmerní.

anavixy
4. aug 2024

Potnicky mozu aj svrbiet, kvasinka by sa prejavila na bradavke v prvom rade a v ustach dietatka, hormony sposobuju, ze telo moze reagovat aj na zname podnety rozne, takze ta mohlo alergizovat aj to, co si uz pouzivala, ale nebolo by to asi len na jednom mieste. Nemyslim si, ze toto ma suvis s dojcenim a nijako ho to ani neovplyvnuje. Nemavas dietatko polozene casto tu na hrudniku? Ci to naozaj nebudu tie potnicky… 🙂

nelka24630
autor
5. aug 2024

@anavixy ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Ano keď ju kojím tak tam vie aj len tak polezat kym znova začne papat a mam ju na kojacom vankúši takže aj ona aj vankúš su natlačené na mne. Len už sa mi to rozšírilo dost aj na to brucho plus predlaktia (možno ako som to skrabala), tak neviem ci aj tie potničky sa môžu takto rozširovať?
Co sa týka tej plesne, tak bradavky vyhrajú normálne a aj bábätko ma ustocka normálne, nic rozšírené biele.
Aj napriek tomu mam obavy aj ked papať jej chuti no tiež ma zopár vyraztociek po tele.