Vyrážky na prsiach a pod prsiami

domcici79
15. nov 2020

Dobrý deň, po prsiach a pod nimi sa mi vyhadzujú svrbiace vyrážky..😕... neviete mi poradiť čo by to mohlo byť? ešte kojím.....

andreatytler
15. nov 2020

@domcici79 Mozu to byt kludne potnicky... aj dospely to maju... su take drobne, cervene?
Mozno ak das fotku, ludia ti lepsie poradia.

domcici79
autor
15. nov 2020

@andreatytler sú to skôr také väčšie a také suché vyrážky

andreatytler
15. nov 2020

@domcici79 Urcite daj fotku. Poradia ti. Ja sa v tom velmi nevyznam ale vzdy sledujem tieto temy o vyrazkach aby som sa naucila.

jana_eyre_2
15. nov 2020

Ja mám od leta ekzém - začal presne pod prsiami a potom sa mi rozšíril na telo od pŕs dole.. mávam to každý rok od augusta do novembra, ale nikdy som to nemala v takom strašnom rozsahu ako tento rok.. už sa mi to začína ukludnovat - skúšala som však všetko dostupne, aj od koznej kortikoidne maste, aj zenaro beriem.. neviem z čoho alergia pochádza, lebo neviem nájsť dobrého alergologa(môj muž je alergik a má odskusanych viacerých) a v tejto situácii dupľom.. no a najviac mi pomohla po vyskusani čohokoľvek obyčajná jekoris modrá rybacia pasta.. neviem prečo, ale je to tak.. nevravím že má to už nesvrbi ale je to o 60%lepsie.. skúšala som aj bactroban, fungicidin, ichtiol tie kortikoidy, držala som diétu.. neviem z čoho to je ale je to naozaj nepríjemné...

Takže zamna - ak to nie sú potnicky, skús najprv nejaký mastný krém na ekzém, najlepšie sa poradiť v lekárni.. dajú sa kúpiť aj voľno predajne antihistaminiká, tak skús či ti to nepomôže zmierniť svrbenie.. inak samozrejme treba k doktorovi ak nič nepomôže.. treba vylúčiť iný zdr.problem..

domcici79
autor
15. nov 2020

@jana_eyre_2 no ďakujem uvidím

veronikaa006
16. nov 2020

no mne sa raz urobili vyrážky presne na prsiach a pod nimi, no nesvrbeli ma. Najprv som šla s tým ku obvodnej ktorá mi dala nato fenistil, no vôbec to nezabralo, tak po týždni som šla na kožné. Na kožnom mi povedala, že to je normálne taká choroba/viróza, ktorá sa tak prejavuje. Dala mi miešané maste a do týždňa mi to úplne zmizlo.

simca06022011
16. nov 2020

Su vyrazky a vyrazky... to sa fakt na zaklade toho "mam vyrazky"r adit neda.. moze to byt len kontaktne.. napr. od podrpsenky, prachu na pranie... alebo tie potnicky, alebo bakterialneho povodu... alebo jasom to dokonca mala aj z nejakou mykozou.

domcici79
autor
16. nov 2020

@simca06022011 kúpila som si na to krém nejaký mi poradili v lekárni tak uvidím

dzecer_14
4. aug 2023

Dobrý deň som už v 4 mesiaci Ana prsiach mám červené žilky neviem čo to znamená
nevie niekto poradiť čo to znamená ?

meca
19. mar 2024

@domcici79 aky krem ti poradili?

katarinakovacova31
4. máj 2024

Dobrý večer tiež by som sa chcela poradiť ohľadom pŕs cca dva -tri mesiace ma svrbia prsia a robia sa mi vyrážky okolo bradaviek ako keby sa mi tvorili mliečne žľazy alebo neviem čo to je ale ma svrbí okolo bradaviek dosť..Kde stým mám ísť ku kožnému či ku gynekológovy..

meca
4. máj 2024

@katarinakovacova31 u mňa to bol herpes simplwx