Ahojte baby, chcela by som sa vas spytat ci nahodou vas netrapil rovnaky problem ako mna. Cca od stvrtka pozorujem pri posve, konkretne na lavom pysku taku hrcku, vyzera to uplne ako vyrazka. U gynekologa som bola pred mesiacom na preventivke robil mi aj rozsirenu cytologiu a vsetko mam v najlepsom poriadku. Cize vnutorny problem to nemoze byt. Vcera som zatlacila trosku na to uz je to menej bolestive ako predtym a videla som aj ako keby hlavicku bielu, cize v tom bude hnis. Pravidelne sa holievam kazdy druhy den. Mala som aj menstruaciu a kupila som si inu znacku vloziek ako na tie ktore som zvyknuta, kedze v obchode nemali moc na vyber. Menzes skoncil a vtedy sa objavila den na to ta hrcka. Predtym sa mi zda ze to miesto ma aj trochu svrbelo ale to tam este nebola. Myslite si ze to moze byt z tych vloziek, alebo zarasteny a zapaleny chlpok? Lebo o tom som si citala a najviac sa mi to podoba na to. Len by ma zaujimali vase skusenosti a co ste si na to davali. Odvtedy ako som to zistila som sa ani neholila radsej. Dakujem vam za rady🙂🙂
Zarastené chĺpky občas mávam aj ja. Podľa popisu by som sa k tomu priklonila. Skúšala som aj brazílsku depiláciu a vtedy to bolo super, žiadne zarastajúce chĺpky. Ale dosť to bolelo, tak už len holím...
Zapchaty por ako na kozi. Dobre je natriet to gafrovou mastou, vytiahne hnis na povrch a potom opatrne vytlacit a vydezinfikovat.
Dakujem vam baby 👍🏼 Natieram to 100%tnym tea tree olejom, aj ked je ta vyrazka zatial podkozna. Len to nechcem vytlacat lebo je dost velka a boli to ked ju idem stlacit. Kupim tu masticku zajtra, dakujem 🙂
Keby som sa ja holila kazdy druhy den tak som cela doskrabana a usvrbena. Priklanam sa k nazoru zapaleneho chlpka ja pouzivam masinku boli to ako svina ale mam dlhsie klud... Ale ten chlpok sa tiez obcas zapali alebo vrastie
Nic to nie je, ja to mavam casto. Nie je to zarasteny chlp. Je to normalna ale zial bolestiva vyrazka, ktora vznika po castom holeni (len ju vytlacte, kolko sa da a na druhy den mate pokoj).
Obzvlast, ked uz je ziletka trosku tupa, tym padom sa pokozka viacej podrazdi. Odporucam menit ziletky aspon kazdy druhy tyzden, kedze sa holite tak casto ako ja. Po holeni si "ju" natrite kokosovym alebo detskym olejcekom Aviril 🙂
@le27 moze byt aj to ale nikdy sa mi nic take nestalo... iba raz ale to hned na druhy den bola fuc a bola ovela mensia. Toto je podkozne velke a neprijemne ale mam taky pocit ze sa zmensuje uz a dakujem za radu
ahoj, skús mastičku Ichtoxyl, kúpiš v lekárni. Je určená na takéto podkožné vriedky. Len veľmi smrdí. Najlepšie natrieť na noc a prelepiť, ráno umyť. Po týždni by sa to malo buď vstrebať alebo ľahšie vytlačiť. Ak tam máš chlpok, bude to trvať kým nevyjde von. Potom sa to zahojí.
@brigelka zajtra kupim, dakujem za rady velmi 🙂
Inak baby kedze sa teda holim takto casto tak aku ziletku pouzivate? Ak sa mozem opytat? Dajte nejake tipy na taku co sa vam naozaj osvedcila. Lebo ja si kupujem v DM maju 4 cepielky, kupila som rucku a nadstavce k tomu, nie su drahe a som spokojna ale chcela by som uz nejaku zmenu hlavne ako sa mi toto spravilo, tak mozno nieco kvalitnejsie 🙂 jednorazovky su vraj dobre, ale to ja nemozem to som potom vyhadzana a porezem sa vzdy snimi
Podľa mňa to nie je v žiletke, skús si robiť peeling, po dakych 2-3 dňoch, keď sa ti pokožka upokojí. Potom by sa malo zabrániť zarastaniu chĺpkov, keď odstránis odumretu kožu.
@brigelka Peeling na intimne partie? Nepodrazdi to kozu?.. kedze tam je citlivejsia...
Stale inak tu vyrazku mam, len uz nie je taka napuchnuta, iba ju citim pod kozou ked tak zatlacim trochu a prejdem cize sa asi vstrebava pomaly..ale aj tak tam je.. uz je to tyzden a pol... tak snad o tyzden tam uz nebude
Treba skúsiť,nie drsný peeling,ale taký jemnejší, aby sa odumreta koža odstránila a potom nakremovat. Ono to môže aj dlhšie trvať, buď sa v strebe alebo vyjde von.
ak sa da, normalne vytlac ako vyrazku a dezinfikuj