Dobrý deň chcem sa spýtať ci ma niekto skuusenosti a vedel by poradiť... Mne sa asi pred 3 dnami urobipa hrck a na malých pyskoch smerom k vaginalnemu otvoru... Bola gulata nehybala sa a vstrede biela podarilo sa mi ju prasknu a vysla odtial krv teraz sa mi aj zmensila.. Neviem ci ide pen o niake akne alebo lepšie by bolo keby idem doktorovi ďakujem
@limetka69 suhlasim nic vazne a vyrazka sa mi spravila aj nizsie cakala som kedy praskne a po case zmizla
@veronika01992 aj mne sa to z casu na cas stava. Najhorsie je cakat, kym vyrazka vyzrie, aby sa dala prasknut. N agynde mi poradili natriet si ju gafrovou mastou, ta hnis za pol dna-den vytiahne nahor a potom sa da prasknut a vydezinfikovat a rychlo sa zahoji.
@simsalabim a ta mas je na volno kúpiť?
@veronika01992 ano. Stoji par drobnych.
@simsalabim dakujem tak nemusim sa bat ze ked som to vytlacila sla trosku krv?
absolutne neries, to je zo zaparenia.
@veronika01992 ked ide krv, znamena ze vsetko uz vyslo a viac do toho nebabri, vydenzifikuj, hoji sa to tam dole extremne rychlo 🙂
@veronika01992 jasne, ze nie. Aj ked si vytlacis hnisavy pupak na tvari, tiez dakedy ide krv. Tu gafrovu mast si po vytlaceni uz nedavaj. Ono sa to uz zahoji same. Ta mast len urychli proces zrenia - ja som mala niekedy tu vyrazku velmi bolestivu a dlho zrela, neda sa vytlacit a fakt to boli. Vtedy som s tym bola na gynde a ta mast naozaj ten hnis rychlo vytiahne navrch. Po vytlaceni hnisu to len vydezinfikujem a necham tak.
Baby ďakujem Vam za radi
ahojte. aj ja mam otázočku. žial na lete som potratila ☹ ... a od vtedy mam pocit že sa to začalo raz za čas sa mi na pyskoch urobí taká hrčka ako opisujete a na dotyk dosť boli...ale ja som to nikdy nepukla vždy mi to do pár dni samo zmizne... može to byt niečo vážne stetla ste sa niektorá už s niečim takým??Dakujem
@veronika01992 ahoj mala som to asi 3x, ako vyrazka, hrca dozrela, tak som ju praskla, videla som vsetky hvietdy pei tom, stale na tom istom mieste s odstupom par mesiacov, gynekolog neriešil, nič vážne.