Výrastok z pošvy

jana889
15. apr 2023

Ahojte je mi celkom trápne to tu písať ale pred pár dňami keď som si menila tampón sa mi tak ťažšie vyberal až bolestivo vôbec to nešlo a vtedy som si všimla že bol “zaseknutý” o nejaké tkanivo čo mi vytrcalo z posvy. Chcem sa opýtať či s tým mate niekto skúsenosť nejakú lebo mňa to dosť vystrašilo a na internete som našla od padnutej maternice po rakovinu toho dosť. Samozrejme skočím si na gyndu nech sa mi na to pozrie odborník ale som velmi v strese z toho. Ďakujem za akékoľvek rady a odpovede.

soffek
15. apr 2023

@jana889 ahoj, pravdepodobne ide o Bartholiniho žľazu. Nie je to nič hrozné, ale určite to rieš s dr., asi aj predpíše antb.

anavixy
15. apr 2023

Tak podla mna to bartolinka urcite nie je… ani nutne nic strasne, posva nie je hladka trubica, je zlozena z takych akoby stlpcov, mozno si citila len to (niekde je sliznica vyssia niekde nizsia), nebol nahodou tampon aj suchsi? Kolko mas rokov?

jana889
autor
15. apr 2023

@anavixy mám 18, ja som to nie len cítila ale aj videla preto ma to tak vystrašilo. Tampóny používam už roky a nikdy sa mi nestalo nič podobne že by som musela dolovať tampón z tkaniva. Je pravda že tampón bol suchší. Naozaj dúfam že to nebude nič vážne.

anavixy
15. apr 2023

@jana889 napadla mi aj panenska blana, ona sa totiz nestrati, len sa pretrhne, ale jej kusky tam stale “trcia”, akurat o tu by sa podla mna nezachytil tampon… zajdi na gyndu, ale myslim si, ze to nebude nic nenormalne 🙃