Výrastky na krčku maternice - HPV

7. nov 2024

Baby ja som dnes bola na gynde a som z toho úplne v ri*i. Doktorka mi to vysvetlila tak že nechápem čo ďalej že či to ma aj partner vravím že neviem asi nie. Že si mám o dva týždne zavolať za výsledky. Neviem čo mám robiť, s nikým inym som nespala aj on tvrdí že tiež nie. Ako sa to lieči alebo sa to dako odstraňuje? Na kontrolu idem vo februári. 🙁

diaalex
7. nov 2024

HPV nemám ale Regresil mi kázal kúpiť lekár

alenamihal
7. nov 2024

HPV virus ma kazdy a a je to len otazka imunity kedy prepukne...virus si mohla chytit aj z byvaleho vztahu tak ako aj tvoja polovicka..su rozne 3mes kury a dost vacsina zien si chvali.

autor
7. nov 2024

@alenamihal takže aj po 5 rokoch sa to môže prevaliť? Aké kúry? Mne len povedala že o dva týždne zavolať za výsledky a potom sa to odstraňuje chirurgicky.

grof_monte_christo
7. nov 2024

A aké subtypy HPV máš?

autor
7. nov 2024

@grof_monte_christo netuším výsledky budú o dva týždne nič viac neviem…

krtko1313
7. nov 2024

Objavuje sa aj keď je dlhodobo znížená imunita. Dôležité je doplniť vitamíny, minerály. Hpv koluje v tele a prepukne aj pri veľkom strese.

autor
7. nov 2024

@krtko1313 ona hneď na partnera narážala vôbec mi to takto nevysvetlila…

grof_monte_christo
8. nov 2024

Tak keď ti prídu výsledky, sa opýtaj aké subtypy HPV máš, celkovo sa testuje 14 subtypov, z toho 2, hpv 14 a 16 sú najhoršie, celkovo spôsobujú 70% prípadov rakoviny krčka maternice, tých zvyšných 12 zvyšných 30%. Ak budeš hpv pozitívna, daj si predpísať isoprinosine. A samozrejme výsledok cytologie.