Ahojte, chcem sa spýtať žien, ktorým už začal prechod. Keď Vám vynechala 1.x menštruácia, mali ste v ten cyklus ovuláciu? Mali ste príznaky na menštruáciu v čase očakavanej menštruácie? Mám krátko po 40, doteraz všetko ako hodinky, ovuláciu som mala načas, no včera - v deň kedy som mala dostať ms, tak iba jednorazový krvavy hlien, fakt len trošičku, odvtedy ani kvapka, aj priznaky na ms zoslabli...Tehu test som si robila, negativny. Nikdy som to takto nemala, proste sa mi spustili a bolo, 4x som bola tehotna, ale testy som mala pozitivne vzdy uz 2 dni pred ms...Tak ma napada či to nemoze uz byť ten bližiaci sa prechod, mama mala menopauzu tiez kratko po 40, ale jej to haprovalo uz pred tym, ja vzdy na den presne. Dik za skusenosti 🙏
Ťažko povedať, smer gynda , ja som bola teraz , nemala som 2 mesiace, dala injekciu na vyvolanie, ale priamo sa nevyjadrila , či je to prechod
Smer lekár, ja mam 40+ stále chodí pravidelne aj keď cyklus je kratši
@sense ja tiež už len 2 dni tento mesiac, ževraj je to ok..mne to síce príde divné tak krátko
Preventivku mam v plane (preve po MS som chcela ist - moj dr si na to potrpi aby bola tesne po MS, inak 14 dni po vynechani) ale mna zaujima hlavne toto: Keď Vám vynechala 1.x menštruácia, mali ste v ten cyklus ovuláciu? Mali ste príznaky na menštruáciu v čase očakavanej menštruácie?
Krátku a slabú ms som mala od začiatku..rekord 4 dni a balik vloziek mi obcas aj na 2 razy vystacil
...už sa spustila, 🙂...asi..mierny vykyv, ale do buducna by ma to aj tak zaujimalo ako to je, ci to vynecha aj napriek ovulacii,priznakom alebo ako 🙊
@marcellka32 tak ja som ju nikdy nemala extra drlhu alebo extra silnú miesto 5 dní sú to 3-4 a cyklus miesto 28 dní 25
@marcellka32 mne raz povedal doktor ze aj 1 deň je normálne. 🙂
Ak bola ovulácia, mala vy prísť aj menštruácia. V podstate pri menštruácii sa telo zbavuje výstrelky maternice.
Pri menopauze sa predsa neuvoľní vajíčko, takže nemôže byť Ovu a ešte čakať menzes.Ked mala mama skoro menopauzu s najväčšou pravdepodobnosťou to tak bude aj u teba.Kazdy to ma inak niekto postupne kratšie, slabšie mojej kamarátke iba jedného dňa neprišiel predtým žiadne náznaky.Moze to trvať aj roky nebadane zmeny.
@luccija ale ked to zacina, tak ovu este byt moze, nikdy nevies, niektore zeny nevedia kedy ovuluju, co ma sice prekvapuje, ale je to tak.
Nespoliehala by som sa na to co sa tyka otehotnenia napriklad.
Ako sama pises, zmeny sa deju postupne pocas rokov. Menopauza je az vtedy, ak si nemala MS pocas 12 po sebe nasledujucich mesiacov.
Dovtedy sa jedna o premenopauzu.
@babulkomale áno ona sa pýta, že keď mal niekto ovu či ešte dostane menzes.Nie co sa týka otehotnenia aj, keď logicky, keď má ovu otehotnieť moze.Ked mala ovu musí dostať menzes.To sú také pikošky niekto nemá menzes 8 m a zrazu ovu a je z toho nečakane dieťa;)
@luccija ano, mame to tak teraz v okoli 😃 polycysticke vajecniky, absencia MS a ups, na konci 1. trimestra zistene tehotenstvo 🙂
Tak najlepšie asi zhodnotí lekár, ja mám 44, zatiaľ pravidelne ale už len 2-3 dni....mávala som aj 5 dní