Zdravim žienky stalo sa vám prosím niektorej že vám vynechala ms mesiac alebo viac? Ak áno aká bola príčina ? A ako to riešil doktor? Veľmi ďakujem z každú odpoveď
@viestta a pri cyste ako dlho nechodila?
Koľko máš rokov? Nemôže to byť perimenopauza?
@jaja20 32 mojej mame to začalo v 35 a jej máme mojej babke v 34
@jaja20 v Tom veku išli do prechodu
Asi najistejšie by bolo dať si urobiť u gynekologičky hormonálny profil,aby sa zistilo,či to teda náhodou nie je tá predčasná menopauza...
@jaja20 no mávam aj návaly tepla a som strašne agresívna v poslednom čase .všetko ma vie vytočiť do zúrivosti 😥
To býva tiež príznakom...A máš už dieťa? Dojčila si?
@jaja20 mám 4 ročný dcéru a nekojila som keďže bola dlho v inkubátore ako predcasniatko a odišlo mi mlieko
@viestta idem na to pozajtra..mám z toho obavy
Áno. Prvý raz v 42 mesiac, pichol mi gynekológ vyvolávačku, potom zase vyše mesiaca nič. A od vtedy silná dlhá menštruácia. Stále doktor tvrdil, že je to kvôli hormonálnej nerovnováhe. Brala som rôzne hormonálne liečby, keďže som išla každý mesiac vykrvácať. Až tento rok na jar mi zistili veľký myom. Už som po druhej operácii a teraz pre zmenu raz za 2 mesiace mám. Zatiaľ tvrdia, že je to len obdobie premenopauzi. Mám 45.,ale mama bola v prechode od 39.r.! Takže som to v podstate čakala.
Depresia..
Mne meškala raz 30 dní. Išla som k dr, robila sono a že som tam mala nejakú vodovu cystu, ktorá zabraňovala ovulácii a tým pádom aj MS. Pichla mi niečo do zadku, cysta sa rozpustila a prišla normálne MS 🙂
Tak 2-3x do roka to mam.