Vybratie Bartholiniho žľazy v celkovej anestéze

7. jan 2023

Prosím Vás, otázka pre tie ktorým úplne vyberali bartolinku v celkovej anestéze... zavádzajú pred zákrokom cez pošvu močový katéter?

viestta
7. jan 2023

Mocvy kateter sa zvadza do mocovej rury a nie do posvy. Zena ma dole tri dierky, vyustenie mocovej rury, vchod do posvy a konecnik

autor
7. jan 2023

@viestta áno, máš pravdu, zle som sa vyjadrila. Ale na toto som sa vôbec nepýtala takže čau.

trgypadl
7. jan 2023

Ahoj, pri takychto malych zakrokoch sa nezvykne zavadzat, ale moze to zavisiet od zvyklosti oddelenia/nemocnice

andreakotesova
7. jan 2023

Nemala som nikde nič zavedené. Žľazu vyčistili, otvor "obšili" v celkovej anesteze a za 2-3 dni som šla domov z nemocnice.

autor
8. jan 2023

@andreakotesova a ako si sa zotavovala? Je to potom bolestivé?

asia83
8. jan 2023

Mne nie. Vyberali mi ju v roku 2014.

asia83
8. jan 2023

@andreakotesova Hovorí o VÝBERE žľazy, nie o jej čistení.

autor
8. jan 2023

@asia83 tiež som sa nad tým pozastavila keď som čítala, že ,,žľazu vyčistili,, ale tak keď napísala, že bola v nemocnici 3 dni tak som si myslela, že sme sa pochopili len sa zle vyjadrila. Nakoľko mne žľazu uz čistili
ale len v ordinácii na poliklinike a išla som odtial rovno domov. Neviem čo by som len pri čistení robila v nemocnici

asia83
8. jan 2023

Aj mne čistili, o pár hodín som išla domov. O pár mesiacov na to mi ju vybrali. Každopádne, po zákroku ta oblasť bolí, no dávajú vám lieky na utlmenie bolesti. Ja som bola v nemocnici iba jednu noc. Na tretí deň po zákroku ma už nič nebolelo. Len na dotyk to ešte bude zo mesiac bolieť. Kým sa to úplne zahojí a vypadnú stehy, alebo sa vstrebajú.

roxana280
8. jan 2023

mne v AT robili bez anestezy, v porodnici, lokalne trosku umrtvili, bola som tehotna a teda boli to dost, ziadne lieky nic mi nedali, no a prezila som, poriadne narezali vycistili a zasili, vybavene a poslali domov

autor
8. jan 2023

@roxana280 toto robili aj mne dvakrát, bez umrtvenia. Ale ja sa pýtam na úplne odstránenie žľazy, to sa robí operačne v úplne anestéze. To čistenie čo robili aj tebe mne bohužiaľ vždy ,,vydrží,, len rok a potom sa mi to znova zapáli. Lekár povedal, že ešte raz tak mi to už úplne vyberie, no a už cítim, že nie je dobre, že sa mi to tam znova pindri a začína bolieť.

andreakotesova
8. jan 2023

Mne to takto aspoň prezentovali v nemocnici. Upchala sa mi, neskutočne opuchla a po atb. praskla. Potom ma hospitalizovali kvôli operacii. Neskutočne sa mi uľavilo už len po jej prasknuti 😁

andreakotesova
8. jan 2023

Ja som bola operovana v celkovej anestéze.

autor
8. jan 2023

@andreakotesova no tak ti ju teda čistili alebo úplne vyberali? Lebo čistenie nie je operácia..

andreakotesova
8. jan 2023

Povedali, že ju vyčistia a obsiju otvor. Operovali ma v celkovej anesteze a cca 3 dní po operácii som tam ležala. Odvtedy som s ňou problémy nemala. Bolo to v r. 2008.

roxana280
9. jan 2023

oj, to ma mrzí, pamätám si, že ma to strašne bolelo, držím palce, ešte k tomu rizikovo tehotná