Výborná klinika

marina24
3. jan 2018

ahojte,
prosím, o seriozne odpovede- nie liečiteľov a pod. Na to nemám peniaze, už som kadektorých pochodila a bezvýsledne.
Potrebujem konkrétne nejakú kliniku, lekára, výborného diagnostika, kvôli chronickým zápalovým problémom a iným infekčným chorobám, ktoré mám. Potrebujem človeka, alebo kliniku,čo im nebude ľúto peňazí na porobenie rôznych (potrebných) testov pri odhaľovaní problému, choroby a pod. Je jedno, kde taký lekár bude, pôjde aj na kraj sveta, len nech sa dohovorím tam. Lekári na infektologii, imunologii, internom sú zo mňa zúfalí, a nevedia nájsť príčinu mojich problémov. Problémy: neustále zápaly, chronické choroby, niekoľko infekčných nákaz v organizme stále aktívnych, neurčité, nešpecifické bolesti, a problémy na nete. A iné.
Potrebujem lekára, ktorý na základe klinických príznakov a urobení nejakých dôkladných testov( ktoré nebudú drahé pre poisťovnu), mi stanoví diagnozu, podľa anamnézy a testov.
Potrebujem nutne takéhoto človeka, čítala som o procare na svk,ale zatiaľ sa odhodlávam. Nemám penazí na rozhadzovanie, preto chcem už naozaj niekoho solídneho, čo niekoho aj nielen liečil,ale vyliečil, spravil testy, nebál sa poisťovní a pod. Môže to byť kľudne aj v ČR klinika, je mi jedno, aj Poľsko,len nech sa nejako dohovorím, najlepšie anglicky. Mám pocit,že dnešní lekári moc toho nevedia a posielajú ma od dverí k dverám, a stále iba rozprávajú,ako poistovne im to nechcú preplácať,čo je blbosť, to viem aj ja ako laik. Lekári so mnou nevedia čo dalej,a odporučili mi,aby som obrátila na nejaké perfektné pracovisko vysoko odborné, kde sú špičkoví lekári, trebárs aj zahraniční , na stanovenie diagnozy, testov a pod.( prakticky,ale diagnózy už mám stanovené, väčšinou),len potrebujem ešte nejaké testy dorobiť, a dôkladne prehodnotenie situácie a nastavenie účinnej liečby a pod, nie odbitie od dverí s výhovorkou, že utrácam veľa penazí poisťovniam. O takých už naozaj nemám záujem. Lekári mi však nepovedali,kde také pracovisko nájdem,ev. lekára, ktorý by mi stanovil správne diagnozy, liečbu, čo s čím súvisí a neposielal ma za psychológom. vraj moje problémy a choroby( ktorých mám naozaj skutočne veľmi veľa na to,že som mladý človek)sú na komplexné riešenie a nie iba v jednej ambulancii. Najlepšie by bolo, viem,že je to asi fikcia,ale veľmi by som si priala navštíviť nejakú kliniku,kde sa špecializujú na chronické zápalové , infekčné ochorenia a pod. a porobia testy, stanovia diagnozy, testami a pod.ale gugel nič akosi nechce nájsť. To zúfalstvo ale, že koho kde hľadať a za kým ísť, to je katastrofa. Nikto mi nič nechce povedať...Do karty iba stále zapisujú to isté, kopírujú výsledky pozit. testov, zapisujú, že trpím bolesťami, zápalmi, aké atb beriem, brala som, aké mám prejavy dnes a tak,ale nenapíšu ani poriadne,čo mi je a najmä PREČO mi to je.
Ďakujem Vám krásne! Píšte ,píšte, aj IP.
Vďaka moc.

redlola
3. jan 2018

@marina24 Ach jaj. Takto si pohadzovali môjho manžela. Iba zapisovali, poľutovali, vyšetrili, skonštatovali.... Až z toho bol nádor v mieche... ten, čo ho operoval, skonštatoval, že keby jeden jediný lekár si sadol a spísal všetky príznaky dokopy, možno by sa na to prišlo oveľa skôr a nemuselo to zájsť do takých extrémov...

To sme sa nachodili po známych, neznámych, vybavených, nevybavenych lekároch. Už ho posielali psychologovi, že je hypochonder a nechce sa mu pracovať. Úplne náhodou svokrovci stretli starú známu, detskú kardiologičku, ktorá si ich vypočula a ako jediná vyslovila predpoklad, že by mohli príznaky spolu súvisieť a aby si dal spraviť mri hlavy a chrbtice, lebo to podľa príznakov vyzeralo na začínajúcu sklerozu multiplex. Hoci predtým mu vysetrenia neurológ (takisto rodinný známy) zatrhol, že zbytočné plytvanie peniazmi, ktoré (a teraz pozor, lebo to poznáš) NEPREPLATÍ POISŤOVŇA a nemá sa tam čo nové objaviť🙂 a predsa on už robil rtg, ct, mri chrbtice - ale od lopatiek dole. Čo som navrhla, prečo nespraví celé telo, keď nic nevie nájsť a vysmial ma či som lekár alebo som si načítala z internetu... to bolo asi rok pred objavením skutočnej diagnózy.
Čiže asi odporúčam iba chodiť, opakovať dokola ako debil tie iste príznaky kazdemu jednému koho stretneš a možno sa nájde niekto, kto aj zapne hlavu a aspoň ťa nasmeruje... manžel bol totiž predtým dvakrát hospitalizovaný u takisto vybavených prednostov a primárov kliník, všetci ho poslali domov, že je zdravý a nič mu nie je. Asi iba vrodené nešpecifikované niečo, či dokonca psychika... a bol to 8cm nádor v krčnej mieche... želám veľa šťastia, nech sa to rýchlo vyrieši do spokojnosti.

deti95060810
3. jan 2018

dnešní lekári na sk? na zaplakanie.
Najlepšie bude si niečo nájsť v zahraničí, pretože tu na sk len správy od seba odpisujú - dokonca aj popletú, pomýlia sa papiere - zdr. dokumentáciu od pacientov - no je to veselé...
my sme tak s dcérou pochodili celé SK, aj slávne Kramáre, nakoniec sme išli do Brna, a tam hneď na prvom vyšetrení povedali, že dieťa je ZLE zdiagnostikované....Len v Brne sme si museli všetko zaplatiť....

1988majka
3. jan 2018

@marina24 s kludnym svedomim odporucim FNsP FDR BB.

1988majka
3. jan 2018

@marina24 este by som snad dodala ze mnohe chronicke ochorenia suvisia so psychikou stresom alebo nejakymi tazkymi zivotnymi situaciami a preto netreba tieto skutocnosti davat do uzadia pretoze prave zmenou v tomto sa castokrat polepsi FYZICKY.

marina24
autor
3. jan 2018

@1988majka prosim ta, mas s tym skusenosti, s tym oddelenim konkretne ty?pomohli vyriešiť nejaké vážne stavy a problémy?
v psychike to "žiaľ" nemám:( lebo psychicky som bola v pohode, až dokým mi nezačali tieto problémy, teraz už mám z toho depky. Moje vyšetrenia, ktoré sú pozitívne na kadečo" ale podľa lekárov je to normálka, vraj to miá každý",tak nemôže to byť pozitívne zo psychiky a hlavy 🙂som si istá,že nie. Mám vážne diagnózy a pozitívne nálezy,ktoré však nikto nekomentuje,iba kopíruje z karty do karty do počítača a nič s tým nerobí.
@redlola práve ide o to,že mne kadečo diagnostikovali,ale potrebujem nejakého perfekcionistu, ktorý ma neodbije, naozaj skvelého doktora,kliniku, niekoho, čo je naozaj fundovaný a nebude mu ľúto penazí z poisťovne, také a také vyšetrenie mu nepreplatí poisťovna, sadne si a nielen spíše všetky na papier,ale ajniečo vytvorí- nejakú diagnózu,lebo takto sa nedá žiť. No poteš pánbuh,tu máme teda odborníkov-kedže prehliadli nádor u manžela,snád je v poriadku.
@deti95060810 no skvelé, tak aspon ste našli niekoho, kto sa mu povenoval, máš na mysli nejakú súkromnú kliniku v brne,či nejakého sukromného lekára? To skutočne fakt nikto na svk nič nevie ?:( mne je na zaplakanie, ako si ma pohadzujú, nič nevedia, nevedia mi ani len povedať, a vedomosti im tam nesiahajú,ked sa spýtam, že " či môže tento pozitívny výsledok súvisieť s touto chorobu,co mám a chronickým zápalom",tak nevedia povedať. lebo sa to neučili v postkomunistických knihách..:( je to zúfalé a ja už neviem na koho sa obrátiť, rozmýšľala som, aj nad brnom,prahou, plznou,alebo čím,ja už fakticky neviem,kam sa obrátiť, aj si to zaplatím,ak to nebude stáť tisícky eur, samozrejme,lebo toľko ani nemám,ale nech už konečne sa nájde niekto kto mi zodpovedne spraví všetky náležité vyšetrenia a nespraví jedno vyšetrenie,ale aspoň desať súvisiach. a nebude mu luto penazí z posisťovne,ako môže toto povedať mladej žene?:(ja stále nechápem tento sk systém. Bohužiaľ však musím konštatovať,že nemáme dobrých odborníkov.Pretože nevedia diagnostikovať problém,kedže nerobia ani základné vyšetrenia z krvi, nie to bože MR či CT alebo iné, " vraj netreba".Načo.
Neviem síce, či v CR sú lepší,ale ja fakticky neviem, na koho sa s problémami obrátiť.:(
Lebo som v takom zúfalom už stave, že. Ako je vôbec možné,že mi tu odborník infektológ povie, na svk, vraj uznávaný "diagnostik", (ehm radšej pomlčím),že " chodte si niekam,kde vás dôkladne vyšetrenia komplexne, od základu, a porobia testy a zdiagnostikujú, vaše problémy sú tak široké a obrovské, že v mojej kompetencii to nie je a ja to nedokážem",tak ku komu už mám ísť ,toto je odbornosť ,:(

redlola
3. jan 2018

@marina24 manžel mal tiez diagnostikovane hocičo a tiez dostal vysvetlenia typu: nervozita, práca na zmeny, nočná práca, hypertenzia v rodine a kardio problémy (=asi vrodené vady srdca), nadváha, gastro problémy v rodine a blabla.
Problémom bolo, že každý jeden lekár si riešil len tu svoju oblasť a v nej tapal. Dal mu nejaké lieky na to svoje, odporučil zmenu životosprávy a povedal nech sa ukáže keď sa to zhorší. A tiež sa len opisovali výsledky od iných lekárov, lebo “toto sa netýka mojej špecializácie”. On mal súbor rôznych zdanlivo nesúvisiacich príznakov. A pritom ony súviseli... operáciou sa väčšina veci upravila. Ja mám nas príbeh v blogu.
Takze zase

semisa
3. jan 2018

@marina24 moze to byt aj histaminova intolerancia... ja ju mam a mam chronicky zapal v tele a nevedia kde... aj zvysenu leukocyty a nevedia kde je chyba ze kde mi vyskakuje zapal.. no pokial budem mat histaminov. I toleranciu ani nezistia a tiez beham na vsetky mozne vysetrenia... imunologicka ma podozrenie na autoimunitne ochorenie alebo reumu

semisa
3. jan 2018

@marina24 tiez je inac velmi dobra protizapalova dieta

chinwag
3. jan 2018

Skus si pozriet v casopise Zdravie z decembra 2017 rozhovor s MUDR.LESTANOM....je to na. Str.82.....specializuje sa na diagnostiku, ked uz vsetci zlyhali. Je imunolog, alergolog. Ma neuveritelne recenzie aj na vseobecnu diagnostiku. Skus ho kontaktovat. Je v Presove tusim. Ja som tiez uvazovala, ze ho skontaktujem, ale nakoniec sa mojmi problem vyriesil. Viem, ako sa citis.....

deti95060810
3. jan 2018

@marina24 u nás to bolo konkrétne ORL, ale aj tak celé zdravotníctvo na sk stojí na HOV...
dnes som čítala, ako v angl. odvolali niekoľko tisíc operácií, a budú ich operovať až na konci januára...to je nič oproti SK....dnes som bola s dcérou u zubára, má kaz a máme prísť 14.5. na ošetrenie pokazeného zúbka....Skoro som ONEMELA.... 😨

marina24
autor
3. jan 2018

@chinwag dakujem za tip, o tomto panovi som este nepocula 🙂 prave potrebujem niekoho,kto sa zaobera diagnostikou a najma- testy porobi a vylieci. kukenm si ho na nete vdaka.
@redlola ja nastastie, mne nehovoria,ze to mam psychiku,alebo ze som nervozna z prace a pod, ja mam rad celych takych problemov, ktore ani nesuvisia so psychickym zdravim. A odbit sa nenecham uz.
@deti95060810 a boli ste na nejakej sukromnej klinike v brne,ci statnej?maju aj ine ambulancie tam,?
@semisa mam histaminovku AJ-ale mam rad aj kopu inych problemov:( a pozitivnych vysledkov na kadejake infekcne a prenosne ochorenia, ktore su stale v tele a sposobuju zapaly a sarapatu v organizme.

deti95060810
3. jan 2018

@marina24 oni sa čisto zaoberajú len sluchom....samozrejme súkromnej....

1988majka
3. jan 2018

@marina24 prepac ostatne komentare som uz necitala ale co sa tyka tvojho pripadu neviem ktore problemy su u teba nosne ci skor infekcne alebo ine a na ktorom systeme sa najviac prejavuju ale z toho co si pisala by som to videla najskor na interne oddelenie. odporucala by som zacat vysetrenim na internej ambulancii. Co sa tyka odbornikov je to slovenska spicka. Posielaju sem pacientov naozaj z celeho Slovenska casto takych co nevedia inde vyriesit. mozno treba nejake vysetrenie zopakovat mozno aj pocas hospitalizacie ale mozno staci sa v tom zorientovat a dat tomu hlavu a patu dosetrit ambulantne a hlavne nejde o riesenie- liecenie laboratornych vysledkov ale stavu ako takeho - vyriesit tie tazkosti - symptomy co ta obtazuju.

semisa
3. jan 2018

@marina24 no ved prave hit vyvolava vse mozne... nie za vsetko vsak je zodpovedna.... mne velmi pomohlo .. histsminova dieta.. maso 1x do tyzdna, vysadenie kuraciny, mliecne veci iba syry a jogurty, probiotika inum, dopovat sa vitaminom c vo vysokych davlach, vitaminom b6 podla odporucani doktora, mangostanovy dzus, pupalkovy olej denne, stajesrky olej tekvicovy do jedla .. na doplnanie omega 3 mastne kyselina, rano a vecer za caj. Lyzicku hroznoveho oleja za studena lsovane... a kapsule quercinu. Penze zase som zisla z cesty a zase mi vyskakuju zvysene crp a leukocyty.. zvysene pecenove testy a pod.

marina24
autor
3. jan 2018

@semisa ja zrovna nemam taketo problemy,ako ty- ze crp vysoke,a leukocyty a tak, vobec nieeee. podla krvneho obrazuzakladneho, som zdrava ako repa.mam ine problemy, ale dkaujem🙂
@1988majka u mna su komplexne vsetky problemy, ktore nemajú konca kraja, od infekcnych, cez krcne, uro-gynekologicke, neurologicke, stale dokola to iste.
do BB roosveltovej posielaju na interne aj zdaleka a zo zahranicia, vazne?to som netusila.
ved o to ide- porobit vysetrenia, a vyriesit vsetko- dat hlavu a patu, presne ako si napisala,lebo mam strasne velôa zdravotnych problemov-a ziadny menovatel, vysledok, ziadna liecba, nic. A stale liecia iba ,resp. zaliecuju, iba to,co momentalne vyskoci a co je zle, a co boli momentalne ale neriesia ma komplexne,ale v kadejakych ambulanciach a v inych mestach stale, a nevedia to skompletizovat, nic proste:( dokonca som bola aj na internom v MT nemocnici, vraj specialnej, a nic :(
preto som na interne ambulancie celkom skepticka :(
ide iba o zorientovanie sa, porobenie vysetreni a doriesenie mojich neustalych problemov, kazdy den ma nieco ine boli, a ine je zapalene, posledny rok uz je to extrem. A vsetky takmer vysledky pozitivne- aj mykoplazmy, aj urey, aj chlamydie, aj babesie, ktor. vyvolavaju boreliozu, aj ine, alergicke problemy, aj krcne problemy- neustale krvave zapalene hrdlo, stale bolesti mechura, bolesti oka, hlavy, a nevie sa,co mi je, nevedia a povedali mi, naposledy,ze som "uzkostliva a moc si vsetko beriem k srdcu", tak ako si nemam brat? Ked mam stale problemy,a toto je iba zlomok z toho,co mam, mam vyrazne oslabenu imunitu, imunodeficit, ale nikto nevie preco. Stale infekcie sa u mna drzia. stale zimnice, bolesti , zapaly,proste kolaps pomaly organizmu, a nevedia preco.ZVlastne zasklby v svaloch, palenie ruk, napinanie na zvracanie neustale, nechuti mi jest, bolesti, neprekonatelna unava, mravencenie koncatin,bolesti strasne klbov vsetkych, strasne ostre krce v nohach, a to je len zlomok z toho,co mam. Ale uz sa mi to nechce ani vypisovat :(

lili2015
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loginexistuje
3. jan 2018

@semisa ja tiez tak mam HIT a mam aj s pecenou problem dost mi vyskakujubhodnoty v krvi tak mi na to vlastne aj prisli ja mam skusenost ze ked uz zacnes chodit knlekarom kazdy ti nieco najde mne robili sono kolono a ct v jednom mesiaci ale dalo sa prezit

Ja len hladam ako si nastavit hostaminovu dietu davam aj daosin aj antihistaminika anje to veru lepsie predtym som mavala rozne problemy od tepu srdca zvyseneho cez travenie atd

Som si ani nemyslela ze az taketo problemy ten histamin sposobuje

loginexistuje
3. jan 2018

@marina24
Nemas tetaniu ? Nedavno znamej diagnostikovali niekore veci ako y si o nej pisala ju sanitka brala ked dostala krce

dorottka
3. jan 2018

Mna skor napadla fibromyalgia - to je takzvana 'neviditelna' choroba, prejavuje sa podobne ako pise autorka a u nas o nej doktori velmi nevedia...

juliet86
4. jan 2018

Mozno ma lupus alebo autoimunitne ochorenie

marina24
autor
4. jan 2018

@dorottka neviem,co je tato choroba,ale nikto mi ju nikdy z nasich " mudrcov" nespomenul ani. Vravim,ze oni sa ucili zo socialistickych knih a vela toho teda nevedia, o novych chorobach, propadne nevedia spajat diagnozy a choroby.
@loginexistuje ani tuto chorobu mi nikdy nediagnostikovali:( neviem ani co to je,ale pocula som o tom. Ono podla priznakov-to naozaj moze byt vselico(a to som napisala iba zakladne, mam aj inaksie,samozrejme)
@lili2015 len u mna to je problem,lebo ja naozaj nemam kontakty zial nikde,okrem ciech, tam jedine mame znamych,aj to nie rodinu, ale tam by som sa dajako hadam dostala,ale PL, a ine staty nehrozi, nemame tam nikoho znameho, ved to je to, ze posielaju na psychiatriu, mna teda nie,ale inych ano, co ma mrzi,pretozevzdy na taketo problemy existuje diagnoza vazna a seriozna, nie psychicka!! a za tym si stojim. Nic sa nedeje iba tak,a okrem toho, pokial je clovek v pohode relativnej, tak nemoze mat psychicke problemy,ktore mu toto robia.To nech mi nikto nehovori.

1988majka
4. jan 2018

@marina24 tak bolo aj zopar pripadov co sa sem dostali zo zahranicia..lebo co sa tyka zahranicia nieje to vzdy taka slava ako si mnohi myslia. ale teda hlavne posielaju pacientov aj z KE BA a podobne. Vidi sa mi ze to co popisujes by viedlo skor uz k tomu ze by si potrebovala hlavne imunologicke alebo reumatologicke vysetrenie. Tieto vysetrenia si uz niekedy absolvovala? Resp. zmienoval sa nejaky z doktorov ktorymi si presla o tom? Pokial by bolo potrebne ist tymto smerom tiez odporucam BB pripadne NURCH v Piestanoch ak by to malo ist smerom k reumatologii .takymi zapalovymi symptomami ked je problem so vsetkym sa prejavuju casto rozne imunitne ochorenia bud deficit imunity alebo autoimunitne ochorenie ked telo bojuje proti sebe samemu...ale co sa tyka rad odomna su to len take navrhy pretoze v prvom rade to musi vediet ten co ta vidi nazivo a co ma vsetky vysledky pred sebou..tak drzim palce

lili2015
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marina24
autor
4. jan 2018

@1988majka nemyslim si,ze zahranicie, je slava, ale ked uz tu na svk clovek nezozenie pomoc,tak co ine.
Imunoloogicke vysetrenie- chodim k imunologicke,ale ta ma nijako nevysetruje :D takze tazko povedat, asi ju bud musim zmenit,alebo neviem. Iba spise opat zaznam do karty,co vsetko mi je,ale nepatra, nasadi imunor, a vec vybavena
reumatologiu som neriesila,lebo doteraz som problemy s klbami nemala, az posledneho pol roka, po liecbe doxyhexalom, na mykoplazmy.
a aj ked som uz mala ten infekt- mykoplazmy a yersiniozu-tak ma boleli strasne klby a odvtedy sa to nezlepsilo.
potrebovala by som nejaku kliniku asi,kde riesia chronicke zapaly, ich pricinu a pod...ako sa zisti imunitny deficit?ale aj ten predsa musi z niecoho pramenit :(
nie?
@lili2015 no mam iba znamych tam, takych ze sa vuidime raz za 5 rokov, na chvilku,ale tak zase oni tam nechcu brat slovakov nie?vsak nemam poistenie ceske,ale slovenske, tam ma len tak neosetria. A na poistovnu sa mam ako obratit? akym stylom prosim ta?

veriine
4. jan 2018

@marina24 vsimla som si, ze si pisala aj na ine fora. Viem sa do teba vcitit, co sa tyka tej bezmocnosti hlavne, ale je to tak. A aby som to uviedla na spravnu mieru, v zahranici je to este horsie. Mam najblizsich v uk, spanielsku a belgicku, vzdy si pre nich len cudzinec, peniaze u nich nehraju rolu, oni maju svoju pracu dobre platenu, takze to ze si to "hradis" z vlastneho pre nich nie je ziadna vyhoda 🙂 Pre nich si cudzinec, v prvom rade, a v druhom rade mozes este aj natrafit na našinca, pretoze vela nasich ludi studuje tu a odide pracu lekara vykonavat do zahranicia - pre vyssi plat, alebo dokonca sem k nam na LF chodia studovat zahranicni studenti.
To, ze sa niekomu nechce hladat pricina je smutne, viem na sebe, ale aby som si minala aj tych malo penazi na osetrenie vonku, to urcite. Znama sa musela vratit z Kanady po roku strasnych bolesti, aby jej tu na sr povdali, ze ma nador v hlave a cushingov syndrom, co v Kanade nevedeli co s nou. Podstupila dve operacie v BA na Kramaroch, a je z nej opat stastne a usmiate dievca 🙂
V Polsku teda netusim, ake je zdravotnictvo, ale ako som vyssie citala, pokial tam mas obcianstvo, je to trosku ina vec, si v podstate uz ich, takze samozrejme, ze poistovna nema na vyber (prakticky).
Co sa tyka tej imunologicky, ako sa vola?

zibi
4. jan 2018

@marina24 no yersinia vie spravit pliagu s klbami a mozes mat aj blolesti
Boreliozu mas negativnu?
Ja by som na tvojom mieste skusila tu nemocnicu v piestanoch ked chodis na reumatologiu,tak by ta tam mohla odporucit reumatologicka.je to narodny ustav reumatologickych chorob.
A nemas nahodou psoriazu ,nie koznu moze sa ti to na klboch prejavovat

Ests napadlo..strasne vela ludom pomohol alavis.je to pripravok pre kone,no recenzie na heureke su neskutocne😀uzival aj muz a pomohlo mu to na rameno...bral alavis forte azatia neerdzi😀

semisa
4. jan 2018

@loginexistuje sposobuje toho omnoho viac a dokonca co citam na zahr. Strankach je dost spajany s neplodnostou

marina24
autor
5. jan 2018

@veriine nevravim,ze zahranicie je vyhra,ale chcela som skusit aspon cechy, lebo tam mam znamych v brne /na morave,ale nechapem,ako je to v zahranicis nasou poistovnou, osetria ma vobec,ak proste mi budu robit kadejake testy ?asi si vsetko krasne zacvakam,nie?
je to nahovno, ze nemam cesku positku, kebyze ano, mam toza free,ale takto, by som si musela cvakat sama, dokonca viem,ze tie vysetrenia su dost drahe, naprikladze vysetrenie WB na borelu stoji 50 e minimalne,(tak mi povedal obvodak).
imunologicku asi tiez zmenim,ale neviem proste,co uz mam robit, u imunologa sa liecima,le asi nahovno,ona mi da iba imunopreparaty,ale tiez mi nerobi ziadne testy...vsak naco aj.
@zibi ja zatial nechodim na reumatologiu, nikto ma tam neodporucil, lebo tie bolesti klbov, je jasne,ze mam iba z tych pliag, infektologickych,co mam v sebe (aj ked yersinie uz som prekonala-dla vysledkov . mam nulove hodnoty), ale nechapem z coho tie klby bolia, s boreliozou skutocne nikto nevie,ci je akutna,ci nie, ci latentna, to nikto sa mi neodvazuje povedat. Lebo vies preco? sice protilatky proti nej mam aktivne,podľa WB testov,aj elisa testov,ale !vraj"! to nemusi nic znamenat, ze to ma " vela ludi a je to bezna vec",a ze sami nevedia,a ked som si teda pytala, dalsie konfirmacne testy, ako LTT testy,alebo PCR, na zistenie toho,ci je skutocne aktivna a sposobuje tieto problemy,tak povedali,ze to nemozu,lebo je to prilis drahe, cize vlastne nechali ma tak, a povedali,ze podla prejavov, ktore mam"- tak tieto borela nesposobuje udajne...najnovsie som sa teda toto dozvedela od jedneho infektologa,a potom,co sposobuje borela ?:D podla mna zrovna tieto priznaky,ktore mam ja.

veriine
5. jan 2018

@marina24 Takto - poistenie mozes mat iba v jednom state, prvotne teda v state, kde si sa narodila a mas trvaly pobyt. Zdravotne poistenie je povinne, tz. ze bez poistenia nemozes byt, vzdy ti vznikne povinnost teda tam, kde sa narodis. Si Slovenska, tak teda na uzemi SR mas povinnost zo zakona ho platit, ak ho platit nebudes, vznika ti dlh voci zdravotnemu poisteniu - mesacne to je okolo 60€.
Pokial si zamestnana, plati ti to zamestanvatel (jeho povinnost), ak si zivnostnik - musis sama, ak si nezamestnana - a) zaevidujes sa na urade prace, a plati to teda stat za teba, b) dobrovolne nezamestnana - povinnost platit si ho sama.
Ak ides pracovat do zahranicia, mas povinnost sa odhlasit na uzemi SR, pretoze sa zdrziavas mimo SR - si zamestatnom firmy mimo SR, ktora ma podla ich zakona povinnost za teba automaticky odvadzat zdr.poistenie v ich state, ak ides ako zivnostnik a zdrziavas sa tam, je pre teba lepsie si to platit tam, lebo ak sa ti tam nieco stane (aj pocas vykonu prace), mas tam 100% zabezpecene zdravotne osetrenie.
V tychto poslednych dvoch pripadoch je tvojom povinnostou zo zakona sa prist odhlasit z nasej zdravotnej poistovne (teda bud z Všzp, Dôvery alebo Unionu) a vratit karticku poistenca. Narok na osetrenie tu mas s tou zahranicnou/europskou --a tu uz to nejdem rozpisovat, je to na dlshie.

Takze z toho plynie, ze: moznost uplneho osetrenia cez zdravotnu poistovnu mas len v tom state, v ktorom mas povinnost platenia zdrav. poistenia. Momentalne si ho platis teda na sr, takze zdr. poistenie ti plati iba uzemi sr - ak vycestujes platit ti europsky preukaz, ale to je len pri akutnych stavoch - napr. na lyzovacke si zlomis nohu. Na zaklade toho preukazu maju povinnost ta osetrit, lebo to im niekto preplati - a teda poistovna na sr. Avsak, mozu vyzadovat od teba plnu platbu, a s tym dokladom si to potom ty pojdes dat preplatit v sloven. zdravotnej poistovni. Do akej vysky ti to poistovna uhradi je individulane, podla tabuliek - na toto mas lepsie cestovne poistenie 🙂
ALE: pokial sa chces ist len tak dat osetrit mimo uzemia sr, to je tvoja vec, vsetko do posledneho centa si hradis. A ver, ze lacnejsie ako na sr to urcite nie je, a nemyslim si, ze len preto, ze si to budes "cvakat" budu okolo teba skakat a zobat ti z ruky...to zabudni.
Ak si za vodou, chod...Ale daj si stranku napr. alphamedical.sk, to je laborka - a tam si mozes kuknut, kolko stoji hocijaky parameter (co tebe hradi poistovna) + pripocitaj odber + ukon + material. A to ta este nikto nevysetril 🙂 - myslim lekar.
Ja som u neurologicky vysolilla minuly rok 70€ za prednostne, a este jej vysetrenie aj preplatila moja zdr. poistovna, bola som u nej 12minut. Takze?
Ak mas na to, chod do toho, ale ja by som zazraky v zahranici necakala...
Ine je to v pripadoch, ked tu napr na dany ukon nemame chirurgov, pristroje a pod. ... ze to v zahranici je, tak to su uz ale ine a vazne pripady.
Nechcem tym povedat, ze to vazne nemas, ja to mam tiez vazne, ale nie bezne pre lekarov, takze...necakam, ze tam by so mnou jednali inak (ci v rukavickach) ako tu.
Ak by som ale presne vedela, ze dany lekar ci institucia mi urcite dokaze pomoct, zobrala by som si aj uuuuver na to zahranicne osetrenie 😉

lili2015
Autor odpoveď zmazal
Zobraz